Albonova nekonzistentnosť je hrozbou pre majstrovské nádeje, uznáva Marko | F1online.sk

“Naším cieľom pre nasledujúci rok je bojovať o šampionát, takže budeme potrebovať konzistentnosť. Uvedomujeme si, že na Maxa nikto netlačí. Potrebujeme vedieť, kde až sú limity nášho auta,” pokračuje Marko. “Telemetria ukazuje, že v rýchlych zákrutách sa Albon vyrovnáva Maxovi, ale potom prídu jedna-dve zákruty, kde výrazne stráca čas.”

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/13697/albonova-nekonzistentnost-je-hrozbou-pre-majstrovske-nadeje-uznava-marko

Po vojne je kazdy generalom, no ukazuje sa, ze Red Bull spravil velku chybu, ked po minulej sezone nezobral Hulkenberga. Teraz sa kvoli tomu ocitli vo velmi neprijemnej situacii.
Albonove zotrvanie je neobhajitelne, jeho vykony su mizerne a nie je tam ziadna sanca na zlepsenie. No netreba si robit iluzie, alternativy, ktore sa Red Bullu ponukaju, nie su podla mna ziadna velka slava.
Gasly sice v Alpha Tauri predvadza pekne vykony, no v Red Bulle uz bol a bola to rovnaka tragedia ako Albon. Mozno to vdaka skusenostiam na druhy pokus bude lepsie, ale som si celkom isty, ze nebude dostatocne dobry na to, aby dokazal v pripadnom boji o titul Verstappenovi pomoct. Takze Red Bull by vymenou Albon- Gasly vela neziskal.
Druha moznost je Perez, ktory je vsak podla mna trochu precenovany. Je to slusny jazdec do stredu pola, ale na spicku podla mna nema. Ved v Racing Pointe sa trapil s novacikom Oconom, ktory oproti Ricciardovi pohorel. A teraz ma dokonca tazkosti vrovnat sa Strollovi, chapem, ze je to aj jeho postavenim v time, ale aj tak- zdolat Strolla je povinnost, ked chce niekto jazdit na spicke. Takze za mna to iste co Gasly, mozno bude podavat stabilnejsie vykony nez Albon(tam je latka velmi nizko), no sotva dokaze potrapit Verstappena alebo pomoct v boji o titul. Takze jeho nasadenim Red Bull podla mna tiez vela neziska.
Najlepsia volba by bol Hulkenberg. Ten ma za sebou dlhorocne skusenosti a v Renaulte sa osvedcil dokonca proti Ricciardovi, ktory v Red Bulle uz bol a jazdil tam skvelo. Vela ludi zvykne stavat Pereza s Hulkenbergom na tu istu uroven, no podla mna je Hulkenberg o triedu lepsi. Aj tuto sezonu predvadza skvele vykony, ked dostane sancu. Jeho tretie miesto v kvalifikacii v Silverstone bolo nieco, co Perez so Strollom zajazdit nedokazu a to Hulkenberg bez pripravy len zaskakoval. U Hulkenberga vidim realnu sancu, ze by nielen dokazal pomoct v boji o titul, podla mna by vedel aj potrapit Verstappena a v jeho slabsie dni ho aj zdolat. To je tiez dolezite, myslim si, ze ak Verstappen ma byt pripraveny na tlak, ktory pride s bojom o titul, potrebuje aspon nejaku vyzvu zo strany svojho timoveho kolegu. Kedze je Verstappen este stale velmi mlady, verim, ze by ho silnejsi timovy kolega vedel motivovat k este lepsim vykonom a zaroven mu pomohol s vyvojom auta. No pri Hulkenbergovi je problem, ze bude mat za sebou sezonu bez sedacky. Aj ked tych par pretekov zajazdil dobre, nie je istota, ze sa to na nom nepodpise. Preto je velka skoda, ze Red Bull takto mrhal cas s Albonom. Podla mna by mali Hulkenberga zobrat co najskor, teda este v priebehu tejto sezony, nech ma cas adaptovat sa a dalsiu sezonu moze prist pripraveny v plnej sile. Chapem, ze po tom, ako psychicky znicili Gaslyho, sa snazi Red Bull byt k Albonovi tolerantnejsi a dat mu cas, ale aj slepy vidi, ze toto naozaj nema zmysel. Albon nema ani na miesto v Alpha Tauri(kde ho zdolal dokonca Kvyat).

Podla mna spravili chybu ked po Ricciardovom odchode nezobrali Alonsa, ktory bol k dispozicii.
co sa tyka boja o titul, tak ked sa zlepsia tak, ze Max bude mat realnu sancu, zlepsi sa aj druhe auto do tej miery, ze bude brat nejake body superom. Ci uz tam bude Albon, alebo Gasly.
Ku Gaslymu by som najal sportoveho psychologa, kedze chalan jazdit vie, ale ma zjavny problem ked je kolega rychlejsi.

To podla mna nebola chyba. Alonso je jazdec na post timovej jednotky a Red Bull timovu jednotku ma- Verstappena. Im chyba dobra timova dvojka, ktoru by Alonso nerobil. Nevraviac o tom, ze dvojica Alonso- Verstappen by spolu dlhodobo nemohla fungovat.

mas pravdu. S ohladom na buducnost uvazovali rozumne, az nato, ze Gasly ani Albon neukazali potrebnu kvalitu. Keby to dopredu vedeli asi by to riesili inak.

medialna masaz vie spravit vacsie divy ako ta realna.

Tvoje porovnanie Hulkenberg Perez ale nezodpovedá realite. Však boli tri sezóny v jednom tíme a žiadne o triedu lepšie sa nekonalo. 2:1 na sezóny v prospech Pereza. ak tak, Perez je o niečo lepší.

Ja mám pocit, že tu viac ľudí zabudlo prečo Hulk skončil v F1 resp. aké podával výkony. Ale to je tá krátkodobá pamäť, vieš?

ja myslim, ze to skor suviselo s tym, ze mal zmluvu s Toyotou, ale neberiem ti tvoj nazor. Do hlavy predstavitelom Hondy nevidim.

dalej som ani necital… ty sa isto vyznas tak sa tu nebudem strapnovat.

1 lajk

Na F1.com je článok, ako ho nechali už teraz kaziť vývoj :smirking_face:

Ano, ked spolu boli vo Force Indii tak boli v podstate vyrovnani, Hulkenberg bol o nieco lepsi v kvalifikaciach, Perez zas v pretekoch. No posledne tri sezony je podla mna lepsi jazdec Hulkenberg, co usudzujem z jeho dobrych vykonov oproti silnym timovym kolegom- Sainzovi a Ricciardovi. Perez naopak sedel vedla Ocona, ktory je teraz v Renaulte slaby. Perez bol uz skuseny, Ocon novacik, no boli vyrovnani. A jeho terajsie tazkosti zdolat Strolla sa nedaju oznacit inak ako zlyhanie.

Hulkenberg skoncil v F1 hlavne preto, lebo Renault chcel na jeho miesto dosadit Francuza. Jeho vykony mozno neboli nejaky velky zazrak, ale urcite neboli hlavny dovod, preco skoncil. Urcite si to miesto zasluzil viac ako Ocon.

Určite medzi nimi dvoma veľký rozdiel nieje. Jedinú výhodu ktorú mal minulú sezónu Hulk naproti Ricciardovi bolo to, že bol už na zabehnutom mieste. Ale ako sa tam Daniel adaptoval, tak sa z neho stala jednoznačná dvojka, tak ako teraz Ocon. Hulk je ale sympatickejší mimo kokpitu. Naproti tomu Ocon by sa mohol adaptovať a trocha zlepšiť, pri takých kolegoch ale má čo robiť. Renault chcel francúza, to je fakt. A Ocon bol alebo sa zdal ako číslo jeden z FRA kádru, teraz sa to zas obrátilo na Gaslyho. Hulk nieje najhorší, ale ani zas také terno.

Ale aj tak ostane v F1 kým iným hrozí ze sa spakuju… Ten RB už tiež prichádza o rozum.