Alan Jones odpísal Ricciarda. Ten sa k nemu odmietol vyjadriť | Magazín F1 - F1online.sk

Od Daniela Ricciarda sa od úvodu sezóny očakával útok na sedačku v Red Bulle. Miesto toho však počúvame samé pochybnosti o jeho budúcnosti a volania po jeho nahradení Liamom Lawsonom. Austrálčan smeruje na svoje domáce podujatie pod nemalým tlakom, keďže v prvých dvoch pretekoch sezóny sa práve nepredviedol. Verejne ho odpísal aj jeho krajan a majster sveta z roku 1980 Alan Jones.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/147185/alan-jones-odpisal-ricciarda-ten-sa-k-nemu-odmietol-vyjadrit

Sak ano, co ma na to povedat. Podla mna uz si neveri ani on sam, len sa este z toho snazi vytlct co to da…

Jsou věci, jako bezmezná sebedůvěra sama v sebe, které ztratíte jen jednou. Pak už ji nemůžete opět najít, to je příběh Ricciho. Ztratil své mojo, je to o hlavě.

1 Like

Otázka taky je, co a za jakých podmínek mu při návratu kdo slíbil, jaká je uvnitř RB teď atmosféra a jestli má vůbec někdo chuť a čas řešit Ricciarda. Pérez momentálně funguje, nezlobí a nic víc nepotřebují, vloni byla situace trochu jiná. Sám musí vidět, že se mu vidina sedačky v RB vzdaluje z více důvodů, a to mu určitě nepřidává.

Na druhou stranu je fér říct, že Peréz začal mít ty šílenosti právě až od Q v Austrálii

No jo, ale na současné situaci to nic nemění. Možná by se všechno vyvíjelo jinak bez Ricciho zranění, ale to je těžké odhadovat, když nic určitého o plánech RB s ním nevíme. Teď ale hraje skoro všechno proti němu, nejen vlastní výkony.

To souhlasím, ale jeho výkony letos jsou opravdu strašné, přitom třeba v Mexiku loni jel velice slušně

Jedno sedmé místo asi na sedačku v F1, neřku-li v RB nestačí. To i Mick přivezl jedno sedmé místo, dokonce i jedno šesté, a nedalo mu to ani na místo v Haasu.

Este zoparkrat ho Juki porazi a Daniel nemusi ani dokoncit sezonu. Otazkou je ci na neho maju cas a prostriedky. V Redbulle bol jednotka, (do prichodu Maxa) v Renaulte bol jednotka a cely tim isiel na neho. v McLarene status jednotky stratil a Zak evidentne vsadil na Norrisa. neviem ci Daniela rozhodilo to, alebo jednoducho potrebuje viac TLC, ale odvtedy mu to nejde.
RB2 vyhradne na neho nepojde. Specialne ak Juki vyzera byt rychlejsi. RB2 je beckova stajna vo vsetkom, takze Daniel nemoze ocakavat ackovy servis na aky bol zvyknuty ked bol za hviezdu. Nemyslim, ze sa z toho dostane.

Kde jsou ti, kteří problémy Ricciho v McLarenu shazovali na McLaren? :stuck_out_tongue:

1 Like

Zatím pořád hádáme, proč ho vlastně RB bral zpátky, jestli měl střídat Péreze, nebo přináší tolik peněz, nebo proč vlastně. On sám pořád zdůrazňoval, že do horšího týmu nechce, a najednou ze všechno změnilo + přibyla pověst, že byl na testech nejrychlejší v celém vesmíru (podle dostupných údajů to sice pravda nebyla, ale co už…). Takže těžko říct, jaký bude další vývoj. Akcie mu ale rozhodně padají, to jinak při takových výkonech ani nemůže být.

To jestli bude nebo nebude Ricci v F1 nemuze byt na zaklade vysledku, davno by tam nebyl, musi to mit jiny duvod, kdo vi jaky… :laughing:

Este boli len prve 2 zavody a uz sa tu pisu zavery :smiley: aj keby prehral kazdy zavod vs Tsunoda, je len na RB ci si ho zoberu do acka, alebo nie… neviem preco sa to stale tak riesi… co chcu dalsieho 17rocneho pretlacit do F1 ? Jazdci sa nevyberaju len podla rychlosti na trati. Maju aj ine prednosti.

Ricci si týmto len zbytočne ničí povesť sympaťáka a rýchleho a kvalitného jazdca.
Verím, že nezazžije postupný koniec kariéry na štýl, že ho v polke sezóny vykopnú a nahradia niekým iným.

2 Likes

Otazka, jestli si z Ricciho udelali v Red Bullu holku pro vsechno a pro vsechny, mel by se tam udrzet i kdyz bude dostavat naloz od Tsunody a dojizdet v posledni petce.

Este neni iste ci v rocniku 2026 bude v acko Ver… monopost maju vitazny este na buducu sezonu a potom moze kludne zdrhnut aj s Neweyem ci Markom…

Sranda… Australia ma noveho milacika, Ricciarda kopnu do riti…