Aký vplyv mali na Mercedes neúspechy? Dezorientovanosť a roztrieštenosť, hovorí Allison | Magazín F1 - F1online.sk

Stane sa technický riaditeľ James Allison spásou Mercedesu? Tento muž stál za zrodom veľmi úspešných monopostov nielen tohto tímu. Talentovaný anglický konštruktér sa s Ferrari, Renaultom a Mercedesom tešil celkovo jedenásťkrát z víťazstva v Pohári konštruktérov. Po dvoch rokoch trápenia je pre návrat stajne z Brackley na vrchol tým správnym mužom.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/137289/aky-vplyv-mali-na-mercedes-neuspechy-dezorientovanost-a-roztriestenost-hovori-allison

Som zvedavy ci sa Mercedesu podari vratit. S vynimkou casu ked Renault nestihal v turboere, tak je RB na vrchole uz 15 rokov a nekonci to. Do 2026 je to viac menej jasne a od 2026 to zavisi nakolko sa RBPT podari postavit motor. Ked vsetkym vypalia rybnik tak ako pri aeropravidlach, tak je do 2030 vymalovane. Vtedy odide Newey a Horner do dochodku. Aj s Verstappenom…

crushing defeat…

Otazka je ked to RBPT + Fordu nevyjde. Mozem sa mylit ale prilis tomu neverim. Skusi tato trojica ktoru si spomenul Ferrari?

Vyjde im to. Dostali najlepsiu moznu skolu zlyhani - setriaci Renault aj chaoticku Hondu, ktoru museli upratat Germani, aby dosiahla vrchol. Vedia, co maju robit.

Ale zase všechno svádět na Renault… Newey sám přiznal, že 2015,16 i 17 z pohledu aera výkonnostně nebylo tak, jak mělo být

ale nie, to tu nepis, co ak sa aj ostatni dozvedia ze rovnako ako teraz v ground-effect dobe RB tak ze vtedy to bol Mercedes ktory trafil vsetko spravne (aj aero) a ze ani zdaleka nedominovali len kvoli motoru

Tak Mercedes a PJ je jediná vymluva na jejich dominanci, fakt je ten, že aero měli až do 2021 vždy top

ja sa pamatak akurat 2015. vtedy priznali, ze auto nebolo ono. Ale nejde ani tak o to, ci boli tie auta (okrem motora) najlepsie, alebo nie, ale ide o to, ze su konzistentne uz 15 rokov uplna spicka.

Je pravda ze aj pocas najvacsich motorovych problemov so slabym Renaultom dokazali vzdy vyhrat nejakych par pretekov. Aj v prvom roku s Hondou vyhrali preteky. Nechce sa mi teraz googlit ale netusim kedy naposledy bola sezona kedy by RB nevyhral ani jedny preteky. Mercedesu sa to “podarilo” tento rok, minuly rok vyhrali raz. Ferrari malo obdobie kedy ani nesnivali o vitazstve.

ta sezona bola 2015.

Moze byt. V prvom roku turbo motorov 2014 vyhrali vdaka Ricciardovi. Potom sa Renault este zhorsil, to tusim mali motory Tag Heuer :slight_smile: A predtym mohla byt sezona bez vyhry mozno tak 2008.

TOP 3/4 ano, boj o titul ne vždy a nebylo to jen díky Renaultu. Víceméně TOP3 RB, Merc, Ferrari se nějakým zpusobem drží dlouho, Mercedes vystridal McL v tomhle

no to nevies ako by to bolo keby 2014 - 19 mal RB porovnatelny motor ako Merceses.

a 2021? mali slaby motor? museli az zmeny pravidiel im definitivne dat sancu sa konecne nie len dotiahnut, ale aj predbehnut… a ani to by sa im nepodarilo keby bolo keby

ano, po motorovej stranke v 2021 stale Honda nebola tam kde bol Mercedes. V konecnom dosledku ale 2021 vyhrali, takze akonahle dali pod kapotu konkurencieschopnu PU tak boli v hre o najvyssie priecky.

nevyhrali, PK vyhral Mercedes a o jazdcoch sa je skoda bavit akym sposobom dosiahli (vlastne ani nie oni) na to vitazstvo

nic to nemeni na tom, ze aj pred 2021 bola zmena aero pravidiel (ani zdaleka nie prva za hybridnu eru) co jasne znaci, ze Mercedes teda bol v tej dobe dokonaly nielen po motorovej, ale aj aero stranke

ano RB je na vyslni uz naozaj dlho, ale to ze dlho nevyhravali vo velkom a zbierali len omrvinky (vtedy to nebola hyena styl?) nebolo len o slabom motore; sami priznali ze nepostavili vzdy najlepsie auto a co sa motorov tyka, zasiali si tieto problemy navyse sami ich vztahom k Renaultu uz od prapociatku ich problematickej spoluprace (vzdy vyhravali lebo RB, ale vzdy prehravali lebo Renault)

tvoj nazor hodnotim ako zaujaty a nie je uplne jasne o com ma vlastne chces presvedcit ani narazka na nejaky hyena styl mi nie je jasna. zrejme si ma s niekym mylis a odkazujes na diskuzie z niekym inym. Viacmenej ma takyto diskuzny styl vobec neberie, takze si odpustim dalsi komentar.

prepac, odpoved bola tebe ale nebolo to myselene nijako priamo na teba

skor to bolo myslene ovela vseobecnejsie na vela dristov opacne zaujatej skupiny

2 Likes