Nová generácia monopostov priniesla jazdcom celkom nové výzvy. V posledných týždňoch sme sa veľa napočúvali o tom, že piloti musia zabudnúť na to, čo sa za celý život naučili o rýchlej jazde. Parádny kvalifikačný čas sa už neskrýva v neskorom brzdení či práci s pneumatikami. Chlapci sa musia naučiť, že teraz sa zrýchľuje inak, čo je pre mnohých nielen frustrujúce, ale vyžaduje si to aj oveľa väčšie sústredenie.
Já myslím že se to vyřeší i bez zásahu. Až bude dost dat, upraví se algoritmus a možná si ho upraví AI sama, sama navrhne optimální využití, možná i sama omezí výkon v konkrétních úsecích tratě a sama uvolní dost energie z PJ tam kde to bude efektivní. No a pilot jen projede opatrně zatáčku, asi to bude co nejpomaleji, protože jak to vypadá, to je nejrychlejší a pak bude volant držet rovně.
tak to potom kaslat na pilota, treba ho poslat domov a nech si to riadi ta AI sama cele + banda inzinierov z boxu resp. z domaceho zavodu. Os.at take formule!
Ad2: za ten plat si to s nimi rad vymenim
Ad3: On popisuje, ako extremne sa vsetko zmenilo. Ja vsak vo vysledkoch nevidim, ze jazdec co vyhraval jazdi na P20, a naopak. Cize, placu, ale vsetci sa rovnako prisposobili.
A ano, jazdil som aj ja spalovacie auta, a potom som presadol do hybridu, a ano presne… Treba sa to naucit… Ale, preco by som sa to nemal naucit? A mne za to nikto neplatil
ked ides realne na pretek, sadnes si na hociktoru tribunu, nemas sancu vidiet volnym okom ani auto, ci je o 3sekundy na kolo pomalsie ako ine.
Keby mali vsetci rovnake farby, tak to neuvidis
To len jazdci placu, pretoze 20 z nich ma malu sancu v tychto pravidlach na titul, co su dalsie 3-4stratene sezony.
Takze, vyuzivaju vsetko, co sa politicky da pre zmenu :))
… to jen účelně příliš zjednodušuješ. Oni opravdu nejedou na hraně, bylo by nenormální aby to závodníkovi nevadilo. A pro mě jako fanouška je pak důležitost jezdce nepodstatná, což od F1 neočekávám. Roborace je taky zajímavá a klidně se na to mrknu, ale zažranj fanda do toho nikdy nebudu. Tak to prostě mám, když to nebude bavit jezdce, a nebudou moci projevovat svůj jezdecký um, nevydržím u toho. Ale respektuji že každý to má jinak.
však v poriadku, ale tak snad aj ti jazdci môžu vyjadriť, ved nehovori, že to je cele zle a treba to totalne hodiť do koša, ale ked 20 z 22 jazdcov maju ten nazor, že aspon niečo treba upraviť, a zvysni dvaja sedia v dominantnom monoposte, tak minimalne stoji za to to zvážiť… a aj keby bolo ich cielom len a len stiahnutie straty, tak minimalne smerom do 2027 to je legitimne, ved v minulosti už bolo X zmien pravidiel kvôli tomu, aby niekoho “spomalili”, a vyrovnali pole a zatraktívnili preteky, je v záujme F1, aby nevyhrával dokola len jeden tím, a zrovna Piastri je pritom v tíme, ktorý ma asi najlepšiu perspektívu dohnať Mercedes a bojovať o výhry, čiže si nemyslím, že len chce vybojovať politicky to, aby získali výkon, koniec koncov majú taký istý motor ako mercedes, a zmena pravidiel by sa týkala motora, a práveže McLarenu by to ešte mohlo uškodiť, pretože jednak by sa na nich mohli dotiahnuť ostatné pohonne jednotky, a druhak, pri zmene by Mercedes ako výrobca motoru mal zase k dispozícii lepšie know-how, a McLaren by sa zase musel učiť znovu ako s tým pracovať, a zase by im to viac trvalo, čiže nehadzal by som to všetko len automaticky na to, že to je plač a neviem čo, ved ti jazdci hadam môžu niečo povedať
A ďalšia vec - to, že niekto spomali na rovinke o 30 km/h opticky az tak nevidim ako divak, ale tie umele predbiehacie “manervre”, kedy niekomu dojde baterka a druhy okolo neho prejde ako auto okolo cyklistu, to už ako divák vidím, a chýbajú mi predbiehacie manévre, ktoré nebolo tak jednoduché urobiť predtým, na brzdy, pripraviť si lepší výjazd, a tak ďalej, ak to ty nevidíš, tak si len nasilu zatváraš oči
Neprirozenosti se budou muset vychytat, je to jako s kazdym novym projektem, bohuzel v oblasti pohonu se dnes dejou cachry machry a F1 je vystavni sini modernich technologii, je na tom postavena jeji existence, financovani, nema cenu remcat, jen doufat ze to doladi do nejake “ normalni “ polohy.