Ako Piastri protestoval proti tímovej réžii? (PREPIS VYSIELAČKY) | Magazín F1 - F1online.sk

McLaren pokračuje vo svojom dosť zvláštnom spôsobe komunikácie, ktorý sme sledovali už v minulej sezóne. Aj keď sa v tíme hotujú, že svojim jazdcom umožnia bojovať, ak sa pri tom budú držať „pápajových pravidiel“, v Austrálii pristúpili k tímovej réžii a priškrtili ofenzívu domáceho miláčika Oscara Piastriho. Ten protestoval, ale nič mu to nebolo platné.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/190951/ako-piastri-protestoval-proti-timovej-rezii-prepis-vysielacky

Nevidim v tom nic nez to, ze si to nechteli doyebat, coz se ale i tak malem stalo.

2 Likes

Nech na rovinu povedia, že viac veria Landovi a tento rok stavili na neho a nerobia z ľudí blbcov.

4 Likes

Bobe ty tu bojuješ proti týmové režii a teď se toho zastáváš, stává se z tebe fanoušek RBR

1 Like

Nevidím v tom nejake veľké protesty. Zaujímavý článok a som rád, že to tu je, ale mám pocit, že nadpis trochu zveličuje.

6 Likes

Piastri ještě není dostatečně vyzrálý, aby mohl diktovat podmínky.
Na startu se propadl za Emila, pak se sice dostal zpět, ale dělal hodně chyb a dokonce se zdálo, že moc nechybělo a vyřadil oba vozy.
Myslím, že byla úleva, když dojel až do cíle.

3 Likes
1 Like

Vettel byl týmovými střety proslavený. Počítám i Multi 21.

3 Likes

Pravdepodobne by to skoncilo vyradenim oboch mcl, nevidim tam nic skandalozne na tej komunikacii, ze by nejak extra protestoval, v podstate si sam dal vzapati aj odpoved ked vybehol do strku v tom kole…

4 Likes

To nebylo v tom kole a vyletěli oba dva

Prečo by to mali tak povedať? Čo keď len chcú,aby sa v prvej časti sezóny držali pravidla,kto lepšie odštartuje,ten si drží pozíciu v predu?

Sorry,mal som napisat ze v blizkej dobe t.j. v nasledujucom kole si dal sam odpoved…ze vyleteli obaja nic na tom nemeni, vzhladom na podmienky by bol vzajomny suboj v ramci timu total nezmysel…

To uvidíme, keď Piastri bude vpredu a Norris ho bude dobiehať. Že či aj Norrisovi zakážu predbiehať.

Osobne si myslím, že nie.

Samozrejme,to uvidime a kludne to tak moze byt. Len mi prislo dost nevhodne,ako to okomentovala hned po prvych pretekoch a za mokrych podmienok

1 Like

v madarsku Landovy tiez zakazali suboj,
a to boli idealne podmienky.
kazdy pricetny strateg a sef timu v mokrych podnienkach nebude riskovat dvojite vypadnutie

Oskar sice bol rychlejsi, ale ak si zoberieme celkovo boj o titul, Norris ma na to viac… Videli sme viac pretekov, kde Oskar nemal tempo… To, ze mu jeden zavod vysiel neznamena, aby ho Norrsi pred seba pustal, alebo aby tim riskoval stratu double. Co sa aj stalo, lebo Oscar Velmi chcel doma vyhrat. Ale body su body a minuly rok v tych najtesnesich bojoch prave tie body rozhodovali, ze si Ver tak dovoloval. Keby bol Lando bodovo blizsie, urcite by to dopadlo trosku inak.

Je to vec nazoru. Mne pride nevhodne roky kritizovat timovu reziu RB, kde jeden pilot bol uplne marny, a zaroven sa hrdit tym, ze v mojom time maju obaja rovnaku sancu a TR nepouzivame, a potom v prvej VC sezony zakazat v tom momente rychlejsiemu pilotovi predbehnut kolegu.

Navyse ked z prepisu vysielaciek je jasne, ze vobec neslo o pomalsich jazdcov, ktorych predbiehali.

Urcite sa v McLarene bali toho, ze je mokra trat, ale to sa mozu vyhovarat vzdy, ze predbiehanie je riskantne, aj ked je sucha. Som zvedavy na reakciu Piastriho, ak nahodou dostane podobny prikaz v blizkej buducnosti znova. :slight_smile:

Chapem, ze niekto na tom nevidi nic az tak zle a veri to McLarenu, ale ja nie. A keby rovnaku timovu reziu zahral RB na prvych pretekoch sezony, to by bolo reci o tom ako zarezali Lawsona a ako ho naschval spomaluju a robia z Verstappena umelo hviezdu. :sweat_smile:

Bohuzel, je to tak. Stale hledam video z kamery kde je videt jak oba Mclareny v zatacce vyleteli z trate, mas neco??

bol rychlejsi len za cenu vacsej degradacie gum, lenze oni potrebovali s tymi gumami vydrzat az do dalsieho dazda, ak by im povolili suboj tak tie gumy znicia obaja
piastri aj kvoli viac znicenym gumam nasledne vyletel z trate a potom uz nedokazal sa k norrisovi ani priblizit
ak by si pri suboji znicili gumy(za predpokladu, ze by sa nevyradili) tak musia ist po nove v case kedy by cakali behom kratkej doby dazd a potom by bola riadna dilema ze co nasadit, ci sliky, alebo intermedialky. sliky by uz asi boli rychlejsie lenze oni by sa po pitstope prepadli za maxa a ak by ho nestihli predbehnut kym pride dazd tak by asi prisli o vitazstvo
ak by zas nasadili intermedialky tak za tych par kol kym by prisiel dazd by si ich znicili a zas by hrozilo, ze by prisli o vitazstvo

proste tam nikto nechcel ist v tom case do boxov, vsetci cakali na dazd a preto jazdili udrziavacie tempo
piastri by norrisa nepredbehol, lebo ten nebol pomalsi len manazoval gumy, ale ak by bolo treba tak zaberie a piastri by nemal sancu, jedine s velkym rizikom zrazky ak by priliz posuval brzdne body

1 Like

Toto je protest hej? Piastri: „Okej. Som rýchlejší, ale okej.“

Pokial ma pamat neklame, tak Oscar sa zacal dotahovat blizsie, ked bolo Landovi oznamene, ze ma vydrzat na tejto sade kym trat nevyschne.

2 Likes