Ako Franz Tost v tomto roku „nedôveroval inžinierom“ a prepúšťal ľudí | Magazín F1 - F1online.sk

Dlhoročná stálica Formuly 1 Franz Tost sa lúči. Aj keď Helmut Marko už potvrdil, že jeho krajan zostane v úlohe poradcu, je zrejmé, že čoskoro bývalý šéf AlphaTauri sa vytratí z povedomia. Náš šport tak stratil jednu zo svojich osobností, veľkého perfekcionistu a jedného z najtvrdšie pracujúcich ľudí. Tohtoročné strádanie jeho tímu predstavuje dobrý príklad nárokov, ktoré musia jeho zamestnanci splniť.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/136935/ako-franz-tost-v-tomto-roku-nedoveroval-inzinierom-a-prepustal-ludi

Tostovi se vůbec nedivím.
Už loni musel nejen Tost vědět, že AT nefunguje podle představ.

A táto, podľa médií esencia manažéra, ktorý musí pracovať aj na štedrý (!!!) večer (!!) (asi problém s time managementom), netušil čo sa deje a nechal inžinierov postaviť auto a bol šokovaný, že OPÄŤ nefunguje. Po toľkých rokoch. Ak vrcholový manažér pracuje do noci a počas sviatkov a núti to iste robiť jeho team, je to mizerný manažér.

Stejně dopadlo Ferrari, Mercedes i jiné bohatší týmy.

Nevyhrali šampionát, to sa stáva, vyhrať môže stále iba jeden. Napriek tomu sú ale stále na špici. Lenže čo robil celý ten čas Franz? Pracoval do noci a cez sviatky, vyhadzoval ľudí a verejne nedôveroval svojim inžinierom. To ich tam mal na skúšobnú dobu?

AT na špici nikdy nebylo. Když AT, nebo TR bylo ve středu pole, tak to byla světlá vyjímka.
Letos měli ještě problém s jezdci, které si Tost sám nevybíral.
Holt každý občas šlápneme vedle.

Mrzí mě, že nedostal do AT Micka, kterého chtěl. Bylo by zajímavé vidět, jestli by ho taky dokázal vypiplat. Při jeho zkušenostech si myslím, že v něm asi určitý talent viděl.

1 Like

Helmut už tehdy určitě počítal s Riccim. Nejspíše proto neměl Mick šanci.

Jednak, a jednak asi neměl Mick a jeho tým na RB vůbec žádnou vazbu, tím pádem pro doktora nepřicházel v úvahu. Nyck byl sice taky z jiné stáje, ale za toho se hodně bral Max (který sice s Mickem dalo by se říct vyrůstal, takže by jistě taky vyšli, ale musel si na přímluvu mezi nimi vybrat logicky jen jednoho). Je to tak, že s Nyckem a Riccim to šlo hezky dohromady - dostal šanci, ale žádné velké štráchy, mladý talent to nebyl, tak mu půlka sezóny musela stačit. Kdyby si Ricciardo nezlomil ruku, tak to optimálně vyšlo.

1 Like

Do puntíku souhlasím. :+1:
Riccimu ten úraz taky zrovna moc jistoty nepřidal. Ale aspoň Yúki dostal prostor se ukázat. Ke konci mu to jelo slušně.

1 Like

Taky mě to hned napadlo. Workoholik ( což se píše mimochodem s W ), který vyžaduje totéž od ostatních, což je většinou kontraproduktivní. Tady se oslavuje, jak ty neschopné inženýry vyhodil a přitáhl tam ty schopné. Ale už se nenapíše, že ty vyhozené amatéry tam přitáhl taky on ( však je v tom týmu od začátku) . Nevím, co je tak úžasného na způsobu jeho života a stylu práce. Ale před těma 10 km ráno každý den musím teda smeknout.

Tak je jasné že když jim to RB začal dávat jak na zlatým podnose, tak nepotřebují tolik inženýrů.
Tam se dá v tomhle směru slušně utáhnout opasek.

Není to hezký.

Work smart, not hard :grin:

To vidím na silnici. Čeká se až to roztaje.

Tak katastrofální stav silnic jsem snad nezažil.
To mluvím o dálnici a silnici první třídy.
Naprostá katastrofa.

Začínám se nedivit lidem. :slightly_smiling_face:

bratislava je zas inde :smiley:

ja som chytil v stredu covid takze sa kocham len spoza okna :smiley: praha je tiez cela biela

1 Like

Konečně máme venku pár sněhánků. :snowflake:
Mnohé děti si právě užívají nejkrásnějších dni života, jak loni prohlásila při zimních radovánkách má vnučka. :snowman_with_snow:
A já mám taky velkou radost, že mi před barákem nikdo neobsadí můj neodklízený flek. :blue_car:
Prostě kromě krásy mnoho dalších radostí. Jupí.

1 Like

Rychle se uzdrav, ať taky můžeš jít ven bobovat. :skier:

1 Like

Diky Ferdo uz je to relativne okej

Ježkuuu možno ti to pomôže uzdraviť sa a @HellHogr klepne a nebude chápať. Podľa Gazzeti Leclerc s Ferrari došli k dohode. Bude pokračovať až do svojich 31 (5 rokov) a ročne si má prísť na 50 miliónov. Si blázon za 5 rokov zarobí 200-250 miliónov :joy::joy::joy: za to si aj zaplatí dobrého psychiatra

1 Like

A u Sainza sú pochybnosti. Lebo Ferrari chce iba zmluvu na rok, ale Sainz na dve