Ako FOM (ne)zrušilo podujatia na Blízkom východe. Oficiálne je len aprílové voľno | Magazín F1 - F1online.sk

FOM, Liberty Media a FIA sú skrátka majstri prekvapení. Dlho očakávané správy ohľadne podujatí v Bahrajne a Saudskej Arábii predsa len prišli počas čínskeho víkendu, ale nie v takej podobe, ako sme očakávali.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/229304/ako-fom-nezrusilo-podujatia-na-blizkom-vychode-oficialne-je-len-aprilove-volno

Dovoľte mi len takú malú konšpiráciu - keby sa jednalo o Maďarsko, Japonsko alebo Brazíliu, bolo by to preložené do Bahrajnu lusknutím prstov. Naopak ale taká vôľa už nie je :slight_smile:

4 lajkov

no uvidime čo vlasne tim sleduju bud 1 ešte stale čakaju či sa to neupokoji myslim si že by sa aj dalo čakať do 1.4 nebo dokonca až do 5,4 2 možnosť je že to skratka niekde v tlačia napriklad medzi Madarskom a Holanskom je mesiac volno tak to zrušia stim že ten mesiac bol v aprili a tam sa odjazdi 3 je že to v ramci kalendara niekde v tlačia len to je problem kedže každy mesiac 2-3 VC takže to len tak netlačia lahko na koniec to asi tiež nemožu kedže posledni zavod sa ide 5.12 4 proč to nezruša je asi jasne točia sa tu Miliony a Prestiš tosu dve hlavne dvovodi prečo to jednoduho nezrušia

mali spravit 2x japonsko a 2x miami, vybavene. Koza cela, vlk syty…

Tak ja to vidím tak, že nakoniec sa aj tak nepôjdu tie to VC a ak, tak asi len jedna z nich … asi si každý ľahko domyslí ktorá …. :smiley:

no, zmluvy sme nevideli.

podla mna, len tak nieje mozne zrusit VC. listky, hotely, atd… vsetko zaplatene, poplatok FIA tiez :smiley:

tu by ho FIA musela vracat, asi to nechce :smiley: a taktiez, vsetci “sa usetria” od storno poplatkov, ked tu presunu kludne aj na letnu prestavku, lebo z tohto to takto vyzera, ze tam presun je v hre.

ja si myslim, ze sa pojdu vsetky 4 :slight_smile: zalezi ako su pisane zmluvy, pretoze ak ju nezrusili teraz, mozno sa FIA uchrani od toho, ze im ostanu vsetky poplatky aj v pripade neorganizovania :smiley:

/nieze to tym krajinam chybalo, ale im ide v hlbke o nieco uplne ine ako o jeden 4dnovy f1 event/.

Tazko presunut z Madarska, kde je v Juli aj tak dost horuco, do Bahrainu, kde by v rovnakom case bolo brutalne teplo. :wink:

Takže keď Rusko napadne Ukrajinu, tak je to agresor, ktorý bezohľadne napadlo svojho suseda a začal vojnový konflikt a treba vylúčiť jeho tímy a športovcov zo všade, ale keď USA s Izraelom len tak napadnú Irán, tak je to bombardovacia kampaň a nemá to žiaden dopad na tímy a pilotov. :sweat_smile:

Ale stále lepšie ako niektorí naši opoziční politici, ktorí napadnutie Iránu označujú ako obranný útok USA a Izraelu (tým už úplne odišli aj posledné známky rozumu a mali by byť zbavení svojprávnosti).

ano rusko je agresor,

a usa a iran len tak nikoho nenapadlii, jak povie aj jirka sllegl :slight_smile: komentator ze dufa tiez v navrat perzie a hen ten nedemokraticky rezim skonci

tvoje keci su uplne mimo, trosku pomyleny slovak. o zbaveni zodpovednosti by som radsej pomlcal ked si schopny vykydat taky grc

1 lajk

USA nikoho len tak nanapadli? A čo spravili? Obranný útok? :sweat_smile:

(predpokladám, že si myslel Izrael a nie Irán)

Zjavne budeš silný progresívec alebo niečo podobné, ale skús sa prekonať a dať dokopy nejaké faktické vety a argumenty a nie len chabé naučené útoky bez rozmyslu.

EDIT: Asi musíš byť silný fanúšik F1, keď takmer mesiac tu neprispeješ nič, a potom sa ozveš zrovna na politický príspevok. Ešte k tomu v nedeľu po pretekoch.

Všetko v poriadku, za normálnych okolností by som súhlasil, až na detail - máme v nedávnej histórii príklad, kedy neváhali a hneď z fleku GP zrušili bez snahy o presun o pol roka neskôr v kalendári - Imola 2023.

Ale tak očividne jarné talianske záplavy boli vtedy vážnejší problém, ako jarné bomby na blízkom východe :slight_smile: