Akí sú traja najlepší piloti v histórii Red Bullu? Max, Max a Max, odpovedal Coulthard | Magazín F1 - F1online.sk

Mercedes mal lepsie tempo, na zaklade toho si to myslim.

Nesuhlasim, ale budem respektovat tento tvoj nazor ak mas rovnaky nazor na USA, ze Hamilton tam stratil body a mal Verstappena zozrat na novych gymach. :slight_smile:

Nesuhlasim, ale ok, mame tu Bahrajn, ktory ty povazujes za Maxovu stratu. V Monze realne nestratil, lebo rovnaku nulu ziskal Hamilton. Kde este podla teba Max stratil body voci nemu?

Ako samostatny kiks ano, ale ovela horsie podla mna bolo Monako, kde bol totalne strateny a aj Bottas ho fackoval ako novacika. Vo vsetkych castiach Q mu nalozil pol sekundu a nedela uz bola len zavrsenim tej jeho mizerie. Dalsia strata, ktora je nepripustna v boji o titul je Belgicko, kde Hamilton (rovnako ako Max) isiel svoje posledne kolo az za Russellom a napriek tou s nim prehral. Potom nemohucnost, ktoru predviedol za Perezom v Turecku a to ako sa nechal v Abu Dhabi opatovne predbehnut Perezom, ktory uz jazdil pomaly na rafikoch, bol len klinec za jeho sezonou. Skratka za tie roky zabudol, ze treba aj branit a rovnako zabudol, ze pri utokoch treba byt niekedy agresivnejsi. Stacilo odstranit jednu z mnoha chyb a mal by titul, vsetko mal vo svojich rukach.

Toto beriem ako vtip z tvojej stran, to snad nikto nemoze mysliet vazne. :smiley:

Ale preco by som to nemohol mysliet vazne? Vsetko to boli pre Verstappena vyhratelne preteky, niekde bola sanca vacsia, niekde mensia, ale v kazdom z nich sa ocitol v pozicii, z ktorej sa realne dalo zabojovat o vitazstvo, no sancu nevyuzil.

1 Like

tu si dovolím tvrdiť, že porovnávaš ale že absolútne neporovnateľné :smiley:

k ostatným veciam, pozri je to úplne jedno, to je tu večný boj VER vs. HAM, ja si napr. myslím, že aj Silverstone bol zo strany VER ale že úplne zbytočný sa tam tlačiť za každú cenu, mal obrovský náskok a išiel do toho ako mladík v F3, ako v podstate do každého súboja v tú sezónu.

3 Likes

Jednoznacne. Zmätok v tratovych limitoch a s nim spojene nechcene zvyhodnenie Hamiltona sa nie je ekvivalentne s bezprecedentnym zasahom Masiho v AD, kde porusenim pravidiel priamo zvyhodnil Verstappena a umoznil mu ziskat titul.

3 Likes

Máš rovnaký meter aj na Hamiltona, a teda mohol podľa teba vyhrať Monzu a všetky ostatné preteky, vrátane tých, kde mal RB lepšie tempo?

Ano mam, len nechapem, preco zrazu riesime Hamiltona, ked tvoja premisa bola, ze Verstappen
nikde nestratil ziadne body, kym u Hamiltona bez problemov pripustas, ze ich stratil velke mnozstvo.

2 Likes

Takže v podstate mohol vyhrať titul aj Leclerc. :sweat_smile:

Premisa bola, že Verstappen nestratil body voči Hamiltonovi vlastnou chybou a za tým si stojím.

V Monze chyboval, ale obaja mali nulu, pričom keby nekolidujú, tak pravdepodobne by Hamilton získal bodov viac. V Bahrajne urobil a skúsil všetko, ale nestačilo to, lebo Mercedes bol trošku lepší (tak ako v USA vyhral Max, ale nepovažujem to za Hamiltonovu stratu bodov vlastnou vinou).

Všade inde kde bol RB rýchlejší, tak vyhral a kde nie, tak skončil druhý (čo sa o Hamiltonovi povedať nedá).

Ak skončil mimo top2, tak cudzím zavinením (Baku defekt, Maďarsko Bottasov bowling a Silverstone Hamiltonove torpédo).

Niekedy skončil dokonca oveľa lepšie než na čo malo auto (Rusko po štarte zozadu - vlastný správny call na monzúnky a nakoniec P2).

Preto tvrdím, že získal maximum možného v danom aute a voči Hamiltonovi nestratil jediný bod vlastnou vinou (niekto môže oponovať pri Bahrajne, to beriem, ale všade inde je to nezmysel).

Nič z tohto sa však nedá povedať o Hamiltonovi. Takže sme späť pri pôvodnom tvrdení - najviac vybojovaný titul absolútne bez chýb zo strany pilota.

1 Like

Ano, a sme spat aj pri mojom povodnom tvrdeni. Ked vsetky Verstappenove straty bodov odovodnis vykonnostnymi limitmi auta, tak je velmi lahke prist k tomu, ze urobil vzdy maximum a nestratil ziadne body.

Ja si myslim, ze Red Bull a Mercedes boli v danu sezonu mimoriadne vyrovnani a bolo minimum vikendov, kde by mal jeden z timov taku vykonnostnu prevahu, ze by sa s nim nedalo bojovat. Z toho hladiska aj vacsina Verstappenovych druhych miest nebola sposobena tym, ze MERCEDES bol lepsi a Verstappenove AUTO na viac nemalo, ale jednoducho preto, ze v dany vikend dokazal Hamilton zo svojho auta vytazit viac nez Verstappen a bol v dosledku toho rychlejsi.

1 Like

No ved ked ma super jasne rychlejsie auto a ty skoncis na P2, tak logicky si body nestratil, nie? Som v tom konzistentny. Ani Hamiltonove P2 v USA (ani na niektorych inych VC) nepovazujem za jeho stratu bodov.

Ja si zas myslim, ze bolo viacero vikendov, kde bol jeden tim rychlejsi ako druhy (vdaka tomu, ze mu sadla trat alebo podmienky) a striedalo sa to. Bolo aj par takych, kde boli blizko pri sebe, ale vacsinou mal jeden navrch. A od Brazilie to nebolo ani zdaleka vyrovnane, tam Verstappen nemal sancu. :smiley:

Inak ked obhajujes Maxov manever v Monze, ze z bodoveho hladiska vlastne spravil dobre, kedze Hamik by pravdepodobne skoncil pred nim, tak za manever sezony musis povazovat Lewisovu divebombu v Silverstone nie? :smiley: - 18 bodov pre Maxa jednym manevrom, take nieco sa Maxovi za celu sezonu nepodarilo a ze sa o to snazil.

Keby si Max s Lewisom vymenili hlavy a Max by jazdil viac s rozumom a Lewis by siel do kazdeho suboja “bud ja alebo nikto” tak Max mohol mat v Silverstone +18 a Lewis by sa nechal zosrotovat v Brazilii aj Saudskej co je -14 hmmmm Max mohol mat titul uz v Saudskej :smiley:

Ano Lewis spravil viac individualnych a hlupych chyb ale vykompenzoval to v subojoch koleso na koleso.

Ano, Lewis v Silverstone tak isto nestratil body na Maxa. To nie je ale moj nazor, ale matematika. :sweat_smile:

Keby si vymenili hlavy, Lewis by bol agresivny a Max by ho pustal pred seba, tak sa v Abu Dhabi o ziadny titul nebojuje, lebo uz by ho mal Lewis.

V ktorych subojoch koleso na koleso? Ved takmer vsetky prehral, vsade sa Max dostal cez neho. Od Imoly cez Spanielsko az po Abu Dhabi. Mozno stacilo, aby mu v Abu Dhabi neotvoril dvere v poslednom kole, ktovie. Prehral si to sam chybami pocas celej sezony. :slight_smile:

podla mna by sme mali ratat nevynutene chyby nie vytvarat hypotezy, ze ten alebo ten mal lepsie ci porovnatelne auto tak mohol zajazdit o cosi viac.
Tie si pamatam v podstate 3.
2x Lewis - Baku, Imola (aj ked tam vela nestratil)
1x Verstappen - quali v poslednej zakrute stratil istu PP.
Kazdy suboj moze len jeden vyhrat a jeden prehrat. Tam by som sa neodvazil urcovat, ze kto mal co vyhrat na zaklade nejakeho odhadu o kvalite auta.

1 Like

Tak mame jasno

K nevynutenym chybam by som ale zaratal aj prehru s timovym kolegom, ktora znaci, ze v aute bolo viac. Cize v Lewisovom pripade Monako (tam bol extra tragicky, zaostavl o pol sekundy na kolo v kazdej Q) aj Turecko, kde sa nedokazal dostat cez Pereza, zatial co Bottas pohodlne vyhral pred Maxom. A belgicka prehra s Russellom sa mi tam tiez hodi. :smiley:

2025 bol asi len Totov sen. A mozme zacat naplno spekulovat, ci v 2026 to bude Mercedes alebo Aston. :smiley:

1 Like

To ja neratam ako nevynutene chyby. To su okolnosti. Moze to byt tym, ze Hamilton nie je tak unikatny pilot ako Verstappen takze symbioza tim - pilot neprinesie nic tak extremne ako v pripade Maxa a Redbullu.
Tym unikatny nemyslim ani tak cistu rychlost ako sposob ako tu rychlost dosahuje. Bottas ci Russell su takisto velmi kvalitni piloti a prehra s nimi nemusi hned znamenat nevynutenu chybu. Keby bol Max v prostredi Mercedesu mozno by s kolegom tiez sem tam prehral tak ako sa mu to stalo s Ricciardom. RB sa casom naucil dostat z Maxa 100%, ale musel evidentne obetovat potreby druheho pilota.

1 Like

Však Jos ho už tlačí do AM