Aké boli preteky v Monze? Domenicali je nadšený, Norris hovorí o „stláčaní gombíkov“ (ANKETA) | Magazín F1 - F1online.sk

Víkend v Monze „smrdel“ ďalším trapasom a dávkou kritiky na novú generáciu monopostov. Tento okruh mal byť pre nové autá úplne najhorší, ale v kvalifikácii ani v pretekoch nedošlo k ničomu negatívnemu, čo by v pondelok naplnilo titulky novín. Naopak, preteky boli veľmi zábavné. Alebo nie?

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/243802/ake-boli-preteky-v-monze-domenicali-je-nadseny-norris-hovori-o-stlacani-gombikov-anketa

Chalani to zhrnuli presne Jo-Jo .Stlacanie gombiku a dúfať ze mu zostalo viac energie ako superovi to je umenie dnesnej F1 :+1:

to jojo si vyladia casom. daju tam mensi boost alebo nieco podobne a bude to super. jazdci si to budu viac pripravovat.

tiez sa mi trosku straca teraz dolezitost predbiehania, ale zas, mali sme aj monzy, kde bolo v prvych kolach ze nula manevrov. toto bolo stokrat lepsie, lebo nevies, co je len jojo a kto dokaze aj ostat vpredu.

a hlavne - mysleli sme si ze je to suboj 4 timov a baaam alpiny :grin:

O akých pretekoch tu Domenicali splieta? Veď preteky skončili po 2 kolách…

Tak to je pekná hovadina :grinning_face::grinning_face: Keď jazdec vypadol z OT tak bol stratený.. okamžite strácal Antoneli sa aj preto tak posúval lebo mal vždy OT.. Russel to tam brzdil a Verstappen nechcel predbiehať

1 lajk

No toto je velky nezmysel Bohuzial. Neda sa nato pozerat a s cistym zavodenim to nema nic.

1 lajk

ja teda na tej vlne ake je to mega super wow niesom a je mi luto, ze uz aj Eisele a spol. do toho spadli

show bola, ale bola umela, nemalo to skoro nic spolocne s pretekanim, vsetko bolo len o tom, kedy komu vypne baterku; utocny rezim bol prilis silny a je nastaveny zle, pretoze to ze potom pride “ferova” odveta vlastne odporuje akemukolvek principu pretekania: ak si rychlejsi, mas predbehnut a ujst, nie ze potom ta spomalime, resp. superovi nabijeme a teda sa to otoci

aspon kusok zaujimave bolo sledovat, ako sa naucili, ze nema zmysel predbiehat pred parabolicov, dokoca tusim Max skusil 1-2x neutocit ani do prvej sikany, aby to rozbalil naplno pred 2. a skusil potom ujst v lesmach, ale nakoniec bol nuteny aj tak predbehnut, pretoze auto pred nim “zaradilo spiatocku”

predbiehanie bolo od nepamati o tom, ze jazdec musi byt o nieco (niekedy dost) rychlejsi a ze musi do toho nieco dat a podstupit aj nejake to riziko, teraz vidime este horsie obiehanie ako s DRS, pretoze teraz je jazdec casto akoby v pomalom pruhu na dialnici a tym to konci

a DRS vlaciky potom nasledne vlastne “vyrovnali” ten umely efekt a DRS pomahalo len uskutocnit samotny manever, nedavalo tak velku vyhodu; tym nechcem chvalit DRS, som rad ze sme sa ho zbavili, som jeho velkym odporcom, ale stale mi prislo lepsie, ako toto teraz

cela podstata “bud do 1s a potom mozes viac” je proste nezmysel

dajme im 3 az 5 kol na preteky pre kazde auto, ked si to zapnu, narekuperuju povedzme viac, alebo budu moct minut viac, to je fuk, vysledok je takmer rovnaky a nech to kazdy pouzije kedy chce, ked uzna ze je to najlepsie: niekto pri utoku, niekto pri obrane, niekto v in/out lape ak je rozdiel v strategii proti superovi 1 kolo, aby urobil rozdiel a bude to maximalne ferove a sportove

ja nechcem 10 vymen za kolo, ja nechcem lamat rekordy v “pocte obehnutych”

ja chcem manevre, ktore ma dvihnu zo stolicku, chcem manevre, kde si poviem ze “wow”, chcem, aby sa opat cisto pretekalo; pozrite si Dijon 79, to je pretekanie a ziadne DRS ci kyseliny k tomu netrebalo

Teď má F1 napětí asi jako superstar :clap:

1 lajk

Ako vraj povedal Halo Pabera. „Na mňa to pôsobilo ako D2 okolo Brna. Depresívne.“

3 lajkov

To se ani nedivím, když na Slovensku nemáte furt žádnou dálnici, kdo by z toho pak deprese neměl

Aky závod ? 70% manévrov bolo otom kto ma viac energie a kto nie 10% bol max kto to šiel agresívne a ktomu ho spaľovací motor obcas podržal 20% bol kimi ktorý z top autom štartoval posledný také ocom to bolo ešte aj stratégia bolaznicena vdaka červenej vlaky takmer seci dali bielu gumu a nazdar žiadna stratégia skratka nič jediný dvovod bol prečo som pozeral bolo to či kimi dokáže vyhrať alebo nie a aj to na koncu som to už nepozeral lebo 5-10 kôl pred koncom som už vedel že vyhraje tak som už ani nedával pozor keby som tento závod pozeral zo záznamu tak by som mal pozreti za 20 minut a nič zaujmave by som neprišiel a dvokaz otom že to bolo fiasko je ten že za celi závod sme nemali žiadnu grafiku o rýchlosti ale aj tak netreba my ju stacilo my pekne zvrchu sledovať ako auto začalo v polovičke rovinky spomaľovať a auto za ním ktoré bolo do 1 sekundy ako ešte trochu ďalšie si držalo rychlost ale ku konci rovinky taktiež začalo spomaľovať čože jedine prečo sa tento problém trochu stratil je ten že Kimi pred viedol parádnu jazdu a Ferrari to nezvládlo