Ak z auta dostaneme maximum, na väčšine tratí budeme v boji o víťazstvo, hovorí Mekies | Magazín F1 - F1online.sk

Porovnas to ciste daty? Pripadne prikladas k tomu i jejich psychiku pod tlakem napr.? Btw : Veris, ze Norris je lepsi nez Leclerk? A nebo si myslis, ze fefe nebude mit auto na souboje o top pozice?

//Moje chyba. Bavite se o tyhle sezone. Tam Leclerk ma smulu. :smiley:

Beru to na základě výsledků od začátku roku (Q i závody), konzistenci a chyby (ne jen počet, ale jak moc ty chyby ovlivnily jejich výsledky). Leclerc se podle mě dost trápil v první polovině sezóny skrz monopost

1 Like

Jaký by jsi chtěl vidět aby jsi proti nim nic nenamítal?

1 Like

A podle vseho se priklanis ke komu z tech 4? Russell-ovi to letos docela jezdi. Akorat mi teda prijde, ze snad polovinu zavodu jezdi v zemi nikoho. Bud byl moc pomaly a nebo moc rychly. :smiley:

@Situs Proc bych neco namital? Zajimal me input.

Kdykoliv se opřu o data narazím jen na odpor, takže to se tu nenosí.

2 Likes

Pošleš data - špatně. Nepošleš data - špatně.
Ale aby ta jejich hra byla komplet, tak oni pro jistotu nepošlou nikdy nic. :smiley:

2 Likes

Ted to moc nechapu… Psal jsem hogrovi a ne tobe. A v moji zprave nikde neni nic o tom, ze bych odporoval tvym/jeho datum. Zeptal jsem se pouze na input a nazor.

1 Like

Já jsem jen chtěl vědět zda existují nějaká data která by uspokojila, info pro mě.

2 Likes

Beru je na podobné úrovni, samozřejmě pokud Piastri odpadne, tak tam nebude vůbec například. Zatím mám pocit, že letos se to jezdecky vyrovnává i tím, že každý z jezdců letos udělal vícero chyb

1 Like

Kazdy ma pravo na nazor, ale tomuto sam neveris, len tvoje ego a povest klauna ti nedovoli otvorene priznat, ze Max je tuto sezonu najlepsim pilotom. :clown_face:

Takze na zaklade tohto si dospel k zaveru, ze Verstappen, Russell, Norris aj Piastri su si zatial vyrovnani. Na zaklade konzistencie, poctu a zavaznosti chyb, ano? :joy:

2 Likes

Kdyby byl nejlepším pilotem, tak nepoztrácí tolik bodů vlastními chybami.

1 Like

Ok, proti Maxovi používaš argument, že stratil nejaké body vlastnými chybami.

Takže podľa teba stratili Norris s Piastrim a Russellom menej (alebo rovnako) bodov po chybách alebo slabých výkonoch v porovnaní s Maxom?

Plus započítaj aj top výkony, kde Max (pripadne Russell) získal viac bodov ako sa čakalo.

Ano, beru to i s tím, kde zahodili body i Lando, Piastri a Russell. Stejně s výkony na trati celkově

1 Like

Vies napisat priblizny pocet bodov, ktore podla teba stratil Max a zaroven ktore ziskal svojim nadpriemernym vykonom a tak isto napriklad Piastri, aby si obhajil svoje tvrdenie, ze su na jednej urovni tuto sezonu? :smiley:

1 Like

Promin Josi, ale tohle je docela validni nazor (hodne me prekvapil). Ja si sice myslim, ze Max je jednoznacne lepsi nez Lando, nebo Oscar, ale to je jen proto, ze prikladam jinou vahu autu, nez pravdepodobne Hogr.

A co se tyce George, tak presto ze mam k nemu vyhrady (i je pisu), jsou vicemene subjektivni. Jedine objektivni je, ze prohral nejakou tu kvaldu a zavod s teammate. Ale pokud by ho nekdo klasifikoval jako nejlepsiho pilota sezony? Proc ne.

Dal prilis nezohlednuji tlak, ktery je na Landa a Oscara vyvijen jejich vzajemnym soubojem, vyrovnanosti a jednoznacnymi chybami, kterych se dopousti management tim jak ridi piloty na trati (papaja rules).

Max tuhle sezonu jednoznacne failil. Ne vsechno co je mu tady vycitano provedl, ale chyb se proste dopustil. Minimalne deset bodu tam lezi a klidne i dvacet.

Moje hodnoceni Maxe vychazi z porovnani vykonu Liama a Yukiho ve srovnani s jejich vykony v RB. Proto ho stavim vyse. Ale tohle preci vubec nikdo nemusi brat jako argument.

Mne se ta ctverice libi. :+1:

1 Like

Nemozem suhlasit, ze Piastri alebo Norris jazdia tuto sezonu na urovni Russella alebo Verstappena.

Narobili ovela viac chyb, ani jeden z nich nema za sebou nejaky uzasny vykon, ktorym by zdvihol vsetkych zo stolicky a za vsetko vdacia autu.

V tak dominantnom aute po vacsinu sezony si dovolim tvrdit, ze by Verstappen, Russell a Leclerc uz mozno oslavovali titul.

Taky Albon s Gaslym by tiez vedeli zajazdit to co Norris alebo Piastri v tom aute, ktore vacsinu sezony ide ako po kolajniciach a malo jednoznacnu rychlostnu prevahu.

Ani sa nepamatam, ze kedy naposledy mal aspon jeden z nich perfektny vikend od FP1 cez Q az po GP tak ako Max v Austine alebo Russell v Singapure. To co Max predvadza takmer celu sezonu ci uz v Q alebo GP alebo napriklad Russell (najma ta Q v Singapure bola extrem) tito dvaja nedali ani raz zatial.

To nikto nepopiera. V Spanielsku mu usli nervy a stalo ho to nejakych 9 bodov ak sa dobre pamatam a v Britanii zahodil asi 5 bodov. Na iny velky fail si nespominam (kludne ma dopln ak som nieco zabudol).

A teraz spocitajme faily Norrisa a Piastriho a ten pocet stratenych bodov bude ovela vyssi.

A to ani nespominam Maxove “Supermax” vykony ako Japonsko, Monza, Austin, …, vdaka ktorym ziskal body nad ramec toho, na co malo auto (aj vdaka chybam superov, ktore mu to umoznili).

Rovnako tak Russell. Tiez mal slabsie chvilky, ale aj par hviezdnych a tych chyb narobil ovela menej ako papajovi.

V skratke: Nikto nerozporuje, ze Max par bodov svojimi chybami stratil (ved dokonaly nemoze byt nikto). Ale ked toto pouziva Honzik ako argument na to, ze Max nie je tuto sezonu najlepsi a povie, ze je na jednej urovni s Russellom (ok, da sa o tom bavit, hoci Max je podla mna este o level vyssie), Norrisom a Piastrim, tak je to smiesne a uplne mimo argument. Cisla (stratene body) nepustia.

1 Like

Teď má Max nejlepší auto, tak ty ztracený body snad dožene.

1 Like

No jasně, ale hned v Singáči zahodil PP, tak nevím, proč Jos není schopný pochopit, že Max letos prostě zahodil spoustu bodů a to více, než Piastri (když si vezmu v potaz jejich techniku a na co mohli dosáhnout - i to, že Piastri bojuje proti týmovýmu kolegovi, který s ním jede o titul, což Max vůbec neřeší a jde mu to na ruku)

1 Like

Jo ten aspekt, že prostě týmový kolega ani nemůže pomýšlet na nějaké lepší body je taky dobré brát v potaz. :+1:

1 Like