Ak chceme Maxa zdolať, Oscar by sa mal inšpirovať Prostom, žartuje Lando Norris | Magazín F1 - F1online.sk

Špatně. 15 15 15

1 Like

Na startu nemaji na co čekat, musí to zkusit, ovšem bez zbytečného risku, otazka je, jako moc si to kluci v tu chvíli budou uvedomovat

I kdyby se McLaren na startu prodral do čela, Max bude mít s největší pravděpodobností rychlost na to, aby při první vhodné situaci převzal vedení zpátky. “Paradoxně” si říkám, jestli větší riziko nevzniká v tom, že ve snaze ukázat v reakci na řeči po Singapuru bude tlačit na pilu až moc a připojí se k prestižnímu klubu mistrů a vicemistrů, kteří se chybou odstřelili z prvního místa. Nemyslím si, že se to stane, ale upřímně mi to přijde jako větší riziko pro jeho předpokládanou výhru než McLareny. Které do toho samozřejmě mají dát maximum, to je podstata závodění. Ale nechme se překvapit.

Zase zle.
V poslednej sikane Senna vrazil do Prosta,ktory si len branil poziciu. V tom case si jazdec vpredu v najazde do zakruty mohol volit stopu.Senna na brzdy z dialky to pustil do sikany a nabral Prosta.
V dalsom roku po starte to zase Senna napalil do Prosta.
Senna-Prost 2:0

1 Like

Ked myslis,tak si to mu ver,ale skutocnost tym nezmenis.

Ten,kto je vpredu nemoze zostrelit jazdca za sebou. Moze ho len zavriet, alebo vybrzdit. Logika nepusti.

Neznalost Tě neomlouvá.

Suzuka 1989

O rok později. Opět Suzuka 1990

1 Like

Ved pisem, ze Senna-Prost 2:0.
V 1.pripade Senna odstreli Prosta, ktory voli stopu do zakruty. A hlavne nebolo to po starte,co Chucky ocakaval od Piastriho a na co narazal,ked mylne spominal Prosta.
V druhom pripade znova Senna odstreli Prosta,ktory ho na starte predbehol.
Chucky narazal na tento incident,ked chcel,aby Piastri odrovnal po starte Maxa,obaja by vypadli a on by mal volnu cestu. Jedina sanca dostat Maxa bola po starte, potom by im utiekol a uz by ho videli len v cieli, alebo pri SC.

89’ to bola obycajna nehoda, za ktoru by dnes Prost dostal trest. Vtedy islo o tvrdy suboj a z pohladu sampionatu a Prosta pochopitelny. On bol vo vedeni, mohol vystrcit lakte. Senna riskoval.

90’ bola situacia opacna a Senna viedol sampionat. Citil sa poskodeny ked FIA na poslednu chvilu prehodila startovy rost aby vitaz quali startoval na spinavej strane. Dopredu deklaroval, ze ak bude Prost v prvej zakrute pred nim tak ho vyprevadi z trate a tak sa aj stalo. Tam uz FIA cukla a nechali to tak, Balestre si bol vedomy, ze prehodit startovy rost na poslednu chvilu nebolo spravne.

Inak toto je preste to co by dnes urobil aj Verstappen keby sa citil ukrivdeny.

2 Likes

Ty snad špatně vidíš, nebo si dokonce pleteš barvy i strany.
Vlastně nevíš vůbec nic.
V osmdesátém devátém, totiž Prost vyrušil Sennu, aby sám získal titul.
O rok později mu to Senna vrátil, takže 1:1.

Doporučuji Ti si připlatit za doučování o historii F1.

So vsetkym sa da suhlasit az na to,ze Fia nic neprehodila na starte. Ako v 89, tak 90 startoval z 1.pozicie Senna a v oboch pripadoch z pravej strany.
Viem suhlasit s tym,ze v 89 to bol racing incident, ale stale tvrdim, ze Senna odstrelil Prosta.
V 90 to bol surovy a dopredu naplanovany umyselny cin, ktory zostal nepotrestany a v dnesnej dobe vy ho za to vyradili zo sampionatu. Toto bol fail storocia,nie Abu21,ako tu rad Puffko a jemu podobni s oblubou vypisuju.

2 Likes

Skutocnost nezmenis ani ked ma budes urazat.

mas pravdu, pozrel som si to a musim trocha zmenit nazor na historiu. Senna u stewardov protestoval , ze PP by mala byt na cistej strane s cim stewardi najprv suhlasili, ale neskor to sam Balestre zamietol co Sennu rozhnevalo a viedlo k incidentu z prvej zakruty. V podstate mal pravdu, ale protestovat mal pred kvalifikaciou, nie po nej. Senna mal dostat diskvalifikaciu za umyselnu nehodu. V podstate darovany titul…

2 Likes

Suhlasim a som rad,ze sa tu najde niekto, kto nema z cirkusu F1 zatemnenu mysel sympatiou ci antipatiou voci jazdcom. Toxicita fora je v poslednej dobe neskutocna.

1 Like

Nejsem ten kdo historii mění. Koukni se do zrcadla.

Vdaka za radu,ale to iste plati aj pre teba.

Zatím si sezónu 89 pamatuji docela živě.
Kdyby Prost Sennovi nezavřel zatáčku, tak by přišel o titul MS.
Dokonce i tak hrozilo, že o titul příjde, protože Senna nakonec do cíle dojel na bodech.
Jenže Prost měl velice vlivného společníka a nebyl to nikdo jiný než Balestre, který vytáhl argument, že Senna se nevrátil na trať správnou cestou a o titul díky téhle politice přišel.

Tehdy to byla hodně diskutovaná aféra, kterou se dnes snaží ututlat, protože Senna se nemůže bránit.

Ja hodnotim incident na trati a balast okolo ma nezaujima. Prost si v tom case dovolenym sposobom branil poziciu. Senna riskantne na brzdy chcel prejst sikanu a bez vytlacenia Prosta alebo zrazky by ju nepresiel. Velmi dobre vedel,ze riskuje, ale ked chcel titul,tak to musel podstupit. Aj by mu to bolo vyšlo, lebo Prostovi zdochol motor a mal poškodeny monopost. Co bolo potom,je aplikovanie pravidiel politickou mocou, co ma nezaujima.
Takze na trati Senna odstrelil Prosta. Tvrdil som to vtedy a nemam dovod menit svoj nazor.

1 Like

IZávodní incident to slyším furt. Ale ukaž mi jezdce, který zalomí vůz deset metrů před zatáčkou?
Tam byl ze stany Prosta jasný úmysl Sennu sestřelit, aby mu nemohl titul uzmout.

Kukni se na video, které jsem tady vložil a pak dlouze popřemýšlej.
Hlavně se nechovej jako současná FIA. Nebo Balestre.

Co si poslal,je len pocitacova simulacia tvojich ajtakov, ktori sa snazili vsetku vinu hodit na Prosta a na jeho vraj umysel. Aj britske media vyzdvihovali vraj umysel,pricom to Prost nikdy nepotvrdil. Akosi zabudli na riskantny Sennov manever,co je pochopitelne,kedze Senna bol ich milacik a Prost nepriatel-zabozrut.
Ja mam napozerane realne zabery a stale tam vidim riskatny brzdny manever Sennu,ktory nemohol skoncit inak,nez vytlacenim alebo zostrelenim Prosta.