Nejsem ten kdo historii mění. Koukni se do zrcadla.
Vdaka za radu,ale to iste plati aj pre teba.
Zatím si sezónu 89 pamatuji docela živě.
Kdyby Prost Sennovi nezavřel zatáčku, tak by přišel o titul MS.
Dokonce i tak hrozilo, že o titul příjde, protože Senna nakonec do cíle dojel na bodech.
Jenže Prost měl velice vlivného společníka a nebyl to nikdo jiný než Balestre, který vytáhl argument, že Senna se nevrátil na trať správnou cestou a o titul díky téhle politice přišel.
Tehdy to byla hodně diskutovaná aféra, kterou se dnes snaží ututlat, protože Senna se nemůže bránit.
Ja hodnotim incident na trati a balast okolo ma nezaujima. Prost si v tom case dovolenym sposobom branil poziciu. Senna riskantne na brzdy chcel prejst sikanu a bez vytlacenia Prosta alebo zrazky by ju nepresiel. Velmi dobre vedel,ze riskuje, ale ked chcel titul,tak to musel podstupit. Aj by mu to bolo vyšlo, lebo Prostovi zdochol motor a mal poškodeny monopost. Co bolo potom,je aplikovanie pravidiel politickou mocou, co ma nezaujima.
Takze na trati Senna odstrelil Prosta. Tvrdil som to vtedy a nemam dovod menit svoj nazor.
IZávodní incident to slyším furt. Ale ukaž mi jezdce, který zalomí vůz deset metrů před zatáčkou?
Tam byl ze stany Prosta jasný úmysl Sennu sestřelit, aby mu nemohl titul uzmout.
Kukni se na video, které jsem tady vložil a pak dlouze popřemýšlej.
Hlavně se nechovej jako současná FIA. Nebo Balestre.
Co si poslal,je len pocitacova simulacia tvojich ajtakov, ktori sa snazili vsetku vinu hodit na Prosta a na jeho vraj umysel. Aj britske media vyzdvihovali vraj umysel,pricom to Prost nikdy nepotvrdil. Akosi zabudli na riskantny Sennov manever,co je pochopitelne,kedze Senna bol ich milacik a Prost nepriatel-zabozrut.
Ja mam napozerane realne zabery a stale tam vidim riskatny brzdny manever Sennu,ktory nemohol skoncit inak,nez vytlacenim alebo zostrelenim Prosta.
Třeba tohle, kde je zcela jasné jak to Prost zcela záměrně zatočil velký kus před zatáčkou?
Nebo snad tohle video?
Tieto videa mam napozerane a vidim tam tvrdu obranu Prosta a riskantny brzdny manever Sennu,ktory skoncil koliziou. Z mojej strany vidim, ze Senna zostrelil Prosta. Nevidim tam umysel,ty ano. Asi mas nejake zvlastne schopnosti vidiet do mysle ludi, ja nie.
Dufam,ze potom aj v Silverstone 21 si videl Sirov umysel zostrelit Maxa, alebo mas len selektivne schopnosti,kedy sa ti to hodi a kedy nie.
Nechám Tě při tom, když jsi tak silně věřící Prostého Jehovy.
Toto ti našepkala tvoja selektivna schopnost citat myslienky? Mozem ta uistit,ze sa mylis.
Btw. preco Chucky nehovoril o manevri Sennu ale Prosta, ked nadhodil Piastriho vyradenie Maxa po starte, aby on mohol vyhrat. Po starte v Suzuke Senna odpalil Prosta, nie opacne. Odpoved je jednoducha. Masirovanie mozgov britskymi mediami a vytvaranie len jedinej vlastnej pravdy zanechava neblahe nasledky na novej generacii a Norris je toho ziarivym prikladom.
I přes monitor vitím, že máš Prostovské růžové brýle tak silně přilepené k hlavě, že je jakákoliv další diskuze zcela zbytečná.
Záměr Senny v roce 1990 jsem nikdy nepopíral. Dokonce i sám Senna tehdy veřejně prohlásil, že to Prostovi vrátí a že ho sejme.
Diskuze o Emilovi a dalších je pouze ubohý pokus odvrátit pozornost od dvojky Prosta s Balestrem jinam, takže túdle.
Suhlasim. Senna sa tam pchal do medzery, ktora tam v mojich ociach jednoducho nebola. Prost mal plne pravo to tam zavriet.
V kazdom pripade to bola zo Sennovej strany uplna stupidita. Bol to manever, ktory si minimalne vyzadoval velku mieru ohladuplnosti a spoluprace zo strany Prosta. Ak co i len trochu veril, ze sa jej docka v situacii, kde Prost viedol sampionat a mohol si pre zisk titulu dovolit vzajomnu koliziu, velmi vazne by som spochybnil jeho inteligenciu.
Aj keby sme si pripustili, ze Senna len Prostovi vracal umysel z roku 1989 (ktory tam podla mna z Prostovej strany nebol), tak je to pre mna neporovnatelne. V 80. a 90. rokoch sa jazdci v F1 este zabijali (vsak je aj ironia, ze zrovna Senna spravil taky manever), Prost v Suzuke 1989 nikoho neohrozil, kym Senna v roku 1990 vysokorychlostnou koliziou umyselne ohrozil na zivote seba aj Prosta pre zisk majstrovskeho titulu.
Pre mna je to absolutne neakceptovatelne.
Všechno tohle je věc už pouze podružná.
Mým úmyslem vstoupit do téhle diskuze bylo pouze informovat, Senna nebyl ten, který si tyhle záměrné havárie začal, ale že to byl Prost, aby si zajistil titul.
Aj ha mozem napisat:
I přes monitor vitím, že máš Prosennovské růžové brýle tak silně přilepené k hlavě, že je jakákoliv další diskuze zcela zbytečná.
Nic to vsak nemeni na skutocnosti, o ktorej sa bavime.
Ja som Ferrarista telom a dusou a v roku 89 som nemal najmensi dovod fandit ktoremukolvek pilotovi Mekaca a bolo sumafuk,kto ziska titul. Moj pohlad na incident bol vtedy taky isty ako dnes. Napisat, ze mam kohokolvek ruzove okuliare je totalna blbost hodna vysmechu.
Né k výsměchu, ale k pláči je sledovat jak ani ve zralém věku nekteří nedokážou po téměř 35 létech sundat klapky z očí.
No co uz, asi ma antitabor priradi k taboru malinovkarov,ked uz mame na mnohe veci podobne nazory.
Mnohe alebo len tato jedna?
Pekne si popisal seba, za to .