Adrian Newey po Sennovej nehode uvažoval nad odchodom z Formuly 1 | Magazín F1 - F1online.sk

V dnešný deň si pripomíname 30. výročie smrti Ayrtona Sennu. Prvého mája na velikána nielen brazílskeho, ale svetového motoršportu spomína celá Formula 1. Niekoľkonásobne to platí o Adrianovi Neweym, ktorý si dlho kládol za vinu Sennovu smrť a uvažoval, že pre ňu skončí s Formulou 1.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/152145/adrian-newey-po-sennovej-nehode-uvazoval-nad-odchodom-z-formuly-1

Prvykrat som zaznamenal F1,ked cely svet obletela sprava,ze zahynul Gilles Villeneuve v roku 1982 v Zolderi.Vtedy som vsak este F1 nesledoval,co sa zmenilo v roku 1984,ked som zacal fandit Ferrari!Rok na to,zomrel pri testoch Elio de Angelis,oblubeny pretekar,potom bola dlha doba bez umrtia,avsak viacero tazkych zraneni napr.Phillipe Strejff v Jacarapagua v Riu 1989,ale smrt prisla v roku 1994,ked sa stalo cosi nepredstavitelne a Senna zomrel.Pamatam si na ten vikend,ze cely bol pochmurny(pocasie bolo super aj u nas,ale pochmurny,ako keby nieco vyselo vo vzduchu,nieco strasne) a jednoducho sa to asi malo tak stat a Senna to tusil.Ano,myslim,ze tusil ze sa mu nieco stane a napriek tomu do toho isiel ako chlap a aj preto zostane v mysliach ludi naveky…

2 Likes