12 šprintov v roku 2027? Čoskoro bude dopyt, aby boli také víkendy všetky, odkázal Domenicali | Magazín F1 - F1online.sk

Formula 1 v utorok zverejnila kalendár na sezónu 2026 aj so všetkými šprintovými podujatiami. Šampionát pokračuje v trende z posledných rokov a počet šprintov drží na čísle šesť, ale to sa v roku 2027 môže zmeniť. Dočkáme sa viac ako desiatich či dokonca dvanástich šprintových víkendov?

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/213810/12-sprintov-v-roku-2027-coskoro-bude-dopyt-aby-boli-take-vikendy-vsetky-odkazal-domenicali

Ano ano je to ako sme predpokladali.
Naprv skuska, potom 4, dalej 6, 12.
A pozajtre cela sezona.
A listky na sobotny sprint dvojnasobok ako na dnesny nedelny pretek.
Tymto sa chcem velmi podakovat americanom, ze tlacia na pilu co to ide, aby cenu F1 vytlacili do extremu a potom to predali nejakym arabom, ktorym strieka na dvore ropa.
A za tu ropu platime tiez my.

3 Likes

Mi osobně sprinty nijak nevadí.
A jestli FIA po sprintech tolik touží, tak ať je klidně pořádají každý pátek, sobotu i neděli, ale hlavně ať zůstane nedělní dvouhodinový závod.

1 Like

Na tohto človeka som už alergický. Každým dňom chápem menej, ako môže byť medzi jazdcami v takej obľube.

2 Likes

sprinty su divne a nepacia sa mi. je to ako ctrl c a ctrl v. okrem menej kol tam nie je nic, ziadna zmena oproti gp, kvoli comu by som si to mal chcet pozret a znizuje to unikatnost napr. startu, ktory bol len a len 1x za vikend. dufal som ze to bude slepa ulicka, ale tak listky to predava, tak nemaju preco s tym nepokracovat.

1 Like

Dáva to zmysel, čísla nepustia. Viac než počtu, by sa mali venovať nápadom na zmenu formátu, pretože aktuálne 1 z 5 za niečo stojí a toto nebude baviť donekonečna, duplom ak Domenicali, pre mňa celkom nepochopiteľne, navrhuje skrátenie nedeľných pretekov. Pre mňa za mňa nech skúsia v jednom ročníku aj viac šprintových formátov. Napr. prvých 10 mediumky druhých 10 softy, to by ale Pirelli museli vedieť vyrobiť pneumatiky presne na mieru a s citeľným rozdielom medzi zmesami, čo sa im doteraz nepodarilo ani raz

Mne by daval vacsi zmysel, v sobotu dve hodinky po normalnej kvalde posadit 20 jazdcov do totoznych Porsche napr. na hodinovy pretek v obratenom roste z kvaldy. Za Sennu sa to robilo (bez obrateneho rostu) a bolo to zabavne. Ale sobotny sprint kde sa kazdy boji nehody a jazdia opatrne, ide mimo mna. Mne by sa ten pretek v totoznych autach pacil.

2 Likes

a kde je ekologia?? navy šprintove preteky su nuda uprimne je zato malo bodov žiadne ine benifity zato niesu a pri rozpočtovom strope sa vam viac oplati skratka do len tak odkružiť a na čo su nam 2xQ ?? ved velke zmeny tam niesu ak to neoplivny počasie nebo ina nepredvydatelna situacia keby bola jedna Q a na šprint by sa šlo obrateny roš z Q to by bolo zaujmave jednak by sme vzdeli spusta predbiehany ale tim by sme dali šancu slabšim timom ziskať body

Nerozlucil sa nahohou Zandvort tohto roku s F1? :roll_eyes: a dať šprint to Singapuru môže fakt len mentalny atlet…

Prosim si sprinty hned aj na vsetky vikendy, to vas ako niekoho bavi pozerat radsej trening, to fakt si radsej nepozriete akciu na trati? Sice su sprinty niekedy nudne ale to byvaju aj hlavne preteky