Oct '21
Ak zakaždým príde trest, nebudeme pretekať, pretože sa nikto nepokúsi o predbiehací manéver,
V případě těch dvou se stejně nepředjíždí, tam se již jen bourá takže je to jedno
Jen ať bouraj a ať se trestá, mají z toho prospěch ti za nima. Zintenzivňuje se to a třeba se i vybodují, příští rok si to může vybrat svou daň.
Oct '21
Mam presne ten isty nazor: v oripade Monzy sa trestal dosledok nehody, lebo bol naozaj velmi nebezpecny. Pritom bol naozaj vo velmi pomalej rychlosti, ale paradoxne to malo velke dosledky. Nic to vsak nemeni na fakte, ze komisari sa pri jeho posudzovani zachovali uplne opacne, nez ako prehlasuje Masi.
1 odpoveď
Oct '21
▶ F11
Tak s tym rozhodne nesuhlasim.
To povedal iba Vil, nie komisari, ze trestali koli dosledkom.
Tak isto nesuhlasim s Vil vyjadrenim o tom, ze Ham mal nechat o 10cm viac miesta. Preco by mal ked ho Ver v prvom kole natvrdo vytlacil vedla trate?
Ham bol po vyjazde z boxov v predu. Proste Verstapena zatvoril a Ver sa mal vyhnut koluzii tym, ze si skrati sikanu a pojde mimo trat. Neviem preco vravi Vil o strate pozicie, ked Ver tu piziciu vobec nemal.
Stale bol za Hamiltonom. Takze z jednoducheho hladiska Ver bol frustrovany zo straty miest koli boxom a vedel, ze ak sa teraz Hamilton pred neho dostane, uz ho nedobehne. A vedel, ze rychlostne nebude mat ani na McL. Tym padom by ho uz v taluansku Hamilton bodovo vysoko preskocil.
Takze z mojho pohladu jasny umysel Hamiltona vyradit, presne ako Schumi Villeneuva v 94tom.
4 odpovede
Oct '21
▶ MANDALORIAN
Suhlasim s tebou, ze Max si bol vedomy, ze to tam nemoze dobrzdit a bude musiet tym padom Lewisa vytlacit z trate, rovnako tak ako Lewis si bol vedomy toho, ze keby mu nechal viac miesta, tak sa Max dostane pred neho, ale rozpravat o umysle Maxa ODSTAVIT Lewisa je uplne scestne. To si myslis, ze Max si planoval pristat Lewisovi na hlave? Myslis ze sa to da nejako nacvicit takyto manever? Ani jeden proste nechceli (uplne pochopitelne) ustupit zo svojej pozicie, za mna ukazkovy pripad racing incidentu s nebezpecnymi nasledkami, ktore sa zial alibisticky trestali.
1 odpoveď
Oct '21
▶ MANDALORIAN
Nastuduj si historiu. V 94 este Villeneuve ani v F1 nebol.
Oct '21
▶ MANDALORIAN
Ale veď on nehovorí, že Lewis MAL nechať Maxovi tých 10 cm, ale že MOHOL, čím by sa zabránilo nehode, rovnako, ako Max MOHOL skrátiť šikanu, aby sa zabránilo nehode. Nikto z nich to nespravil, preto k nehode došlo, hoci obaja mali možnosť jej zabrániť, ak by sa stiahli zo súboja. Čo samozrejme nikto z nich nechcel.
Inak fakt nerozumiem ľuďom, ktorí tvrdia, že sa Max snažil cielene vyradiť Lewisa. Tá nehoda bola taká zhoda náhod… Či si myslíš, že si Max presne naplánoval, že ho ten obrubník takto vyhodí? Súhlasím s F11, že Max do toho asi išiel s vedomím, že buď vytlačí on Lewisa (tak ako to spravil predtým) alebo Lewis vytlačí jeho, čoho si bol rovnako vedomý aj Lewis. A vlastne Lewisovi sa aj podarilo Maxa vytlačiť, len proste nepočítal s tým, že ho tým aj vystrelí rovno na svoju hlavu. Navyše, Max mal v tej chvíli oveľa lepšiu rýchlosť a videl tam miesto, tak je logické, že sa pokúsil o manéver. Pochopte, že Max mal na vyhodnotenie situácie a reakciu asi tak sekundu.
A OK, Max tou nehodou nakoniec trochu získal tým, že ho v tej chvíli Lewis bodovo nepredbehol, ale vyradil aj seba, takže v podstate len pozdržal Lewisa o pár bodov. Ale to, že Lewis získal len na základe nehôd, ktoré Maxovi spôsobil Mercedes, na Maxa vyše 50 bodov (ak rátame aj to, že Maxovi zničili nový motor a on ho musel meniť a vziať penalizáciu), to je pre fanúšikov Lewisa OK?
Oct '21
▶ MANDALORIAN
Ked si myslis ze v Monze to bol umysel vyradit, musis si potom to iste mysliet aj o Silverstone
Rovnako Hamilton vedel ze ak ho nepredbehne v tej zakrute tak Verstappena neuvidi do konca.
Kazdopadne rozhodnutia komisarov su uplne irelevantne vzhladom na ich nekonzistentnost.
Oct '21
Pozrite si na youtube videá - Hamilton-Massa-2011.
Lewis presne vie ako sa to ma urobit aby Maxa odpálil.
V Monze Maxa vytlacal a nedal mi priestor, preto sa zrazili.
1 odpoveď
Oct '21
▶ F11
Ale Hamilton mu nema preco nechavat miesto!!
Preco tu vseci pisu o vine dvoch ?
Hamilton bol v predu a zatvoril mu to, ved Ver siel mimo trat a tade sa nepreteka a to on sam velmi dobre vie.
Siel tam umyselne. To vzdy ked mu niekto zatvori zakrutu, on vybehne mimo trat s tym ze pojde po retarderoch do rohu zakruty ? Ako tam chcel zabocit do lava ? No jedine tak, ze sa o Hamiltona oprie, tak mi povedz ze tam nebol umysel 
Ja mu to nezazlievam, v tych rychlostiach im ide iba o jedine… Dostat sa pred supera a niekedy ide triezve uvazovanie bokom, tak ako Schumi v 96tom a tam dostal na supu trest, odobratie bodov zo sampionatu… to mal dostat aj Vettel v baku 2017, pretoze umyselne zautocil do supera monopostom… potom sa vyhovaral, ze mu usiel volant, nakoniec sa priznal, tak, ako Schumi v 96tom…
Nic to ale nemeni na tom, ze to Ver spravil vedome, vela adrenalinu…
Neviem preco riesis to, ako kolizia skoncila a ako bola nebezpecna… kolizia sa riesi co tomu predchadzalo, nie nasledky… je jedno ci su vedla seba, alebo hamburger…
@Andyy ano 96 sekol som sa, lebo som sledoval Schumiho dokument aj zavody z 94teho, za tym Sennov dokument, a pri pisani som dal 94automaticky…
@Gastone to iste aj tebe napisem… ten v zadu ma mysliet na to, aby nesposobil koliziu… Ham nema dovod nechavat miesto ani centimeter, ked bol v predu. Takto zjednodusujete Verstapenove zavinenie ze siel mimo trat umyselne a davate to 50na50, pritom Ham bol v predu a v prave zatvorit to…
Pozri si prve kolo, ako ho tam Ver vytlacil a Ham sa uhol a stratil dalsiu poziciu…
Pozri si silverstone prve kolo, ako bol Ham na tej rovinke par zakrut pred koliziou pred Ver a ten sa mu vopchal do vnutrajska a zase sa Ham uhol, leby to mohlo dopadnut, ako par zakrut neskor, ale obratene… navyse Ham nespravil ziadny pohyb do Ver, tak ako to urobil on, tesne pred koliziou…
Pozri si prve dve VC, ako v oboch Ver vytlacil Hamiltona mimo trat a znova stratil dalsiu poziciu…
Tu pekne vidno, ktory jazdec pri tom premysla a kto sa snazi supera predbehnut tym, ze ide do 100percentnej situacie, kde plati pravidlo “bud ho predbehnem, alebo letime von”
Dalsia vec o tom obrubniku
to vsetko je len nasledok toho, ze siel mimo trat aj napriek tomu, ze nemal priestor…
To ci tam bol obrubik a skoncil mu na hlave je jedno… tak isto by to bolo jedno, ak by tam ten obrubnik nebol, kam by siel ??? Vsak uz tam nebol asfalt 
Vsetko su to nasledky toho, ze chcel ziskat poziciu na ukor toho, ze bud sa Ham uhne alebo bude kolizia…
To co sa stalo pred talianskom nemozes zatahovat do tejto situacie a obhajovat tym Verstapenovu chybu…
Ja nepisem, ze tie vypadnutia a motor Ver nic neni, ale to su ine veci mimo tuto koliziu…
A pisal som to uz viac krat, nebyt smoly Ver a tych buraciek, bol by uz pred Hamiltonom daleko…
Nebol by ziadny boj o titul, RB je silnejsi a na tychto zvysnych tratiach to potvrdia dominanciou…
Dokona Perez bude rychlejsi, ako Bottas…
RB vyhra oba tituly…
@Donnie_Darko to iste… v silverstone spravil Ver umyselny pohyb smerom k Ham, v taliansku siel mimo trat… v silverstone siel Ham jednu stopu bez zmeny, v taliansku bol v predu… su to rozdielne zakruty, hlavne v rychlosti a co je dolezitejsie aj sirke…
Ale ano som zaujaty 
Vzdy to budu vidiet fanusikovia z 2stran…
4 odpovede
Oct '21
▶ Jozef_Chroustal
Pozri si na YT video “ 7 times max verstappen clashed with his rivals”, to úplne vypovedá o jeho jazdeckom štýle, ktorý sa dodnes nezmenil. Buď zablokuje, vytlačí alebo koliduje. Takže tie báchorky o tom, aký je Lujzo dirty driver môžeš rozprávať akurát tak v maštali.
Oct '21
▶ MANDALORIAN
Oct '21
▶ MANDALORIAN
Ako, prepáč, ale v Silverstone mal Lewis miesta fakt dosť. A aj v Silverstone aj v Monze prechádzal tie zákruty úplne inak s Maxom a inak s inými jazdcami. Ak by vo všetkých prípadoch prechádzal tie zákruty rovnako ako s Maxom, tak by mal tých nehôd viac. Už to vypovedá o tom, že v tom Lewis ani z ďaleka nie je nevinne. Lewis je skúsený jazdec a veľmi dobre vedel, o čo v oboch situáciách ide. Tým mu určite nechcem dávať za vinu Monzu, tam bol napríklad úplne v práve a ja by som na jeho mieste tiež Maxovi miesto nenechal. Len proste nerobte pri každej nehode z Lewisa nevinnú obeť a z Maxa človeka, ktorý sa snaží zámerne vyradiť súpera. Lebo zatiaľ čo Max je horúca hlava a do súbojov sa vrhá bez premýšľania, z čoho vychádzajú aj tie jeho nehody, tak tí chladne vypočítaví, plánujúci a útočiaci na všetkých frontách, ktorí si potrebujú za každú cenu ochrániť ego, sú práve Lewis a Mercedes.
Oct '21
Pri Silverstone je milion porovnavaciek Lewisovej stopy ked predbiehal Maxa a Leclerca, nastudujte si to a kto chce - pochopí - ze Lewis to urobil zamerne + po pretekoch hovoril ze by to zopakoval + ked sa ho pytali ze pri Leclercovi mal inu stopu povedal, ze toto sa mu vysvetlovat nechce.
Mandalorian - Baku 2017 - super si to to spomenul. Hamilton pri vyjazde z tej zakruty pribrzdil, Seb prisiel preto skoro o predne kridlo - DALSIE SVINSTVO zo strany Lewisa - za ktore mimochodom nebol potrestany.
1 odpoveď
Oct '21
▶ MANDALORIAN
Aspoň niekto tú F1 sleduje dôsledne. No zbytočne sa trápiš vysvetľovaním. Aj keď vymenuješ všetky situácie, kde sa Lewis vyhol kolízii, keď ho Max zavrel, nepomôže to. Max nemusí, on je vyvolený. Keď je Max vpredu, volí stopu, je v práve. No keď je vpredu Lewis, už to neplatí. V prípade kolízie, je to 50:50
To však platí len v Monze, v GB to bola 100% Lewisova chyba
.
1 odpoveď
Oct '21
▶ Andyy
Na druhy den som si to uvedomil, ked som znova kukal zavody, Vill bol majstrom v 97 
Dolezitejsie je, ze vies o aku koliziu sa jedna.
Oct '21
▶ Jozef_Chroustal
Napisem vam to obom naraz…
@Gastone co vypovedaju jazdne stopy ? Absolutne nic, pretoze pri predbiehacom manevri nejdes nikdy idealnu stopu ak si vedla supera. Ako by si sa potom pred neho dostal ? Ani Ver nesiel rovnaku stopu pri tom incidente, aku siel napriklad v Q, alebo kolo pred tym.
Aj sam Leclerc v rozhovore povedal, ze stopa sa vzdy meni pri predbiehani. A pri kazdom superovi je to ine, kedze sa stretnu v inej casti zakruty a pri odlisnej rychlosti.
Je dost chabe argumentovat koliziu, volbou stopy. Dolezitejsie je ten pohyb Ver do Hamiltona tesne pred kontaktom…
JozefChroustal si obycajny klamar !!!
BAKU 2017 a nasledne Baku 2018 je nadherny dokaz toho, ze Vettel je klamar a zakerny jazdec a nestiti sa vobec toho, co spravil Schumacher v 97 a toho co spravil Ver v taliansku. A to vyradit supera z bodov.
Takze s5 k Baku.
1.Hamilton za SC v sikane NESTUPIL VOBEC NA BRZDU, len dal nohu dole z plynu. To len Vettel bol nedockavi a nalepeny na nom.
2.Mercedes krasne po zavode dodal informacie z telemetrie, ktora POTVRDILA, ze na brzdu nestupil.
3.Vettel v zavale emicii, pouzil monopost, ako zbran a umyselne do Hamiltona vrazil. Co sa ma automaticky trestat ciernou vlajkou, alebo diskvalifikaciou so sampionatu. Lenze vseci vieme, ze niekto konecne bojoval o titul proti Hamiltonovi tak dostal trapny trest.
-
Vettel po zavode klamal, ze do neho nevrazil, ze mu usiel volant 

-
Rok na to rovnaka situacia, ale v opacnom garde. A co sa stalo ??? SC zhasol svetla a dal najavo, ze ide v tom kole do boxov. A NEPISANE PRAVIDLO MEDZI JAZDCAMI JE jozefchroustal ake ??? Ze po zhasnuti SC uz jazdci netestuju, nezahrievaju svoje brzdy.
No Vettel niekolko krat pridal a dupol na brzdu s umyslom revanzovat sa za predosly rok Hamiltonovi.
-
Po zavode ferrari nedodalo telemetriu, lebo kazdemu bolo nadslnko jasne, ze Vettel to robil umyselne.
Toto je krasny priklad Vettelovej zakernosti, presne ako Multi21 v podani s Weberom. Ale to uz je iny pribeh. Tak ako kanada neviem ci 2017/18 ked vyletel mimo trat a potom po navrate krizoval trat s umyslom skrizit Hamiltona, aby neprisiel o poziciu.
Po zavode klamal, ze ten monopost nemal pri navrate na trat pod kontrolou
pritom bolo jasne vidiet, ako naplno drzal plyn a monopost natocil kolmo na trat, v smere blokovat, nie v smere jazdy.
Dalsi pripad bol ked z poslednych pozicii sa dostal na 2miesto a v dojazdovom kole umyselne kolidoval do Strolla, aby mu nemerali zostatok paliva v nadrzi a neprisiel o to druhe miesto, presne ako tento rok v AstonMartine 
To su len take drobnosti vo Vettelovej zakernosti, pritom ho tu ludia ospevuju, ako stavia s detmi ul, alebo zbiera odpadky po zavode kde je plno medii, ktore ho pri tom natocia…
Ked zbieral Hamilton odpad v mori, bol tu iba hejt. 
Vsetko je to iba o tom, ze vyhrava tituly a nici tak stats milacika ferraristov a teraz bojuje o 8titul a nikto mu nepraje dostat sa pred Schumiho.
Oct '21
▶ Tomas
Jasne, ved oni si budu bekat svoje a argumenty nikde. 
Oct '21
▶ MANDALORIAN
Oct '21
▶ Donnie_Darko
Silverston sam Ham povedal, ze by to zopakoval, mozno tam bol umysel mozno nie, v kazdom pripade Ver krizoval Hamiltona.
Na druhu stranu bol v predu mal na to pravo…
Proste vypadol a Ham s trestom vyhral.
Ver ma aj tak rychlejsi monopost a cakajju nas trate site pre RB.
Videli sme, ze ani na rýchlostných tratiach uz na medak nestracaju…