Pridať komentár 30 odpovedí
Dec '20

Max_is_faster_than_you

Tu sancu mal zo sportoveho hladiska dostat Schwartzman. Hnit dalsi rok v F2 je mu na nic, viac by mu prospelo, keby uz mohol zbierat skusenosti v F1 ako dalsi jazdci z jeho generacie. Takto sa tam na rok presusi neperspektivny Schumacher, ktory sa podla mojho nazoru skor ci neskor aj tak bude pratat v prospech Schwartzmana.

3 odpovede
Dec '20 ▶ Max_is_faster_than_you

Hogar

Otázkou je zda se Schwartzman ještě se Schumacherem na trati opět potká, nejlépe ve stejném autě.

hyena

Nie vzdy platilo ze ti najlepsi sa do F1 dostali… Neviem preco vseci poluju hlavne na Schumachera, len preto, ze jeho otec bol majster v F1 a on nevykazuje take jednoznacne vysledky, ako mladici pred nim… Ci uz Max, alebo Charles… Tiez si nemyslim, ze Mick je majstrovsky material, ale je to vec Haasu a Ferrari, ci ho do F1 zoberu, alebo nie… Ja osobne som mu v F2 fandil, aj ked jeho otec bol uhlavny nepriatel :smiley:
Takze zamna, som rad, ze bude v F1… Schwartzman je uplne nezaujimavy tip… A bohuzial, jazdic moze, ako boh, pokial si ho ti z hora nevyberu, zhnije tam dole… Ma cas este rok ukazat, ze sa zle rozhodli. A mozno dalsi rok pridu dalsi mladici, ktori ho prejazdia a jeho hviezdicka zhasne…

3 odpovede
Dec '20 ▶ hyena

Hogar

Ano týmy nakonec rozhodnou, ale první rok v F2 na mě teda zapůsobil mnohem více Schwartzman než Schumacher. I když to nakonec nic neznamená. Kdyby si ho Alfa vzala ke Kimimu byl bych raději.

1 odpoveď
Dec '20 ▶ Hogar

hyena

tiez nechapem, preco Alfa jazdi dalej s Giovinazim a Kimim… tento rok maly shitny motor, ten adlsi bude lepsi mozno a jazdit zacnu az 2022… takze nechapem, preco na rok 2021 nepodpisali dvoch mladikov, ktori sa mohli pekne vyjazdit v dalsom skusobnom roku 2021 a do roku 2022 by vstupovali, ako skusenejsi jazdci a ferrari mohlo mat uz dalsich 3-4 kandidatov na post Sainza, ak sa neukaze dost dobre… mohli budovat tu zakladnu mladikov, ktori by boli dravsi a predviedli by na trati viac, ako momentalna dvojica…

1 odpoveď
Dec '20 ▶ hyena

Max_is_faster_than_you

Dovody, pre ktore sa Schumacher dostal do F1 su mi velmi dobre zname. Aj preto som napisal, ze “zo sportoveho hladiska” tam mal sediet Schwarzman. To, ze v F1 rozhoduju (bohuzial) aj ine faktory, je druha vec. Ja ako fanusik, ale logicky chcem, aby sancu dostavali ti najlepsi.
A samozrejme, ze ludia budu v tejto suvislosti “polovat” na Schumachera, pretoze prave on je ten, ktory sa na ukor Schwartzmana dostal do F1.

3 odpovede
Dec '20 ▶ hyena

Max_is_faster_than_you

Ja s kritikou Alfy nesuhlasim. Podla mna urobili dobre rozhodnutie. Raikkonen je pre nich marketingovo zaujimavy a je to majster sveta. Giovinazzi je mu viac ako vyrovnanym timovym kolegom, pozna auto, pozna tim a je v F1 aklimatizovany. A budme uprimni, to co predvadzali v F2 Ilott so Schumacherom nebolo natolko oslnive, ze ich angazovanie by bolo pre Alfu logicke. Keby sa crtali ako hviezdy (ako napriklad Leclerc), tak nepoviem pol slova. Ale na mna posobia skor ako priemer a to je potom v poriadku, ze Alfa uprednosti radsej jazdca, ktoreho uz poznaju a ktory jazdi relativne ok. Netreba niekoho uprednostnovat len preto, lebo je to este mladik. Angazovanie mladika ma zmysel, ak ma dostatocny potencial a ten Ilott ani Schumacher nemaju.
Mozno mohli zvazit Schwartzmana, ale verim, ze tu Giovinazzimu pomohlo, ze je Talian v talianskom time a Schwartzman v rozhodujucom obdobi nepodal potrebne vykony.

Kiks

Mick sa do F1 nedostal na ničí úkor… Vyhral F2 a podával v nej pekne výkony.
Schwartzman je síce rýchly, ale rok dospieť mu neublíži vonkoncom ešte nie je komplexný pretekar a vôbec nie konziszentny… Aj Stroll je ukážka toho ako prirýchle posunutie vie viac ublížiť ako pomôcť. Aj Calum bol lepší pilot z dlhodobého hľadiska ako Robert (aj keď ten mal 4 víťazstva)
Pozri na Norrisa tiež na začiatku sezóny vyhrával ale dotiahnuť to nedokázal a rupol o kopec bodov a to ešte málo ART problémy Technicky… Alebo Albon co v F2 skončil 3 mal aj víťazstva a v Quali sa mu darilo ale v F1 zhorel lebo na ňu nebol pripravený… …ani jeden z nich asi nie preto ze je vyslovene zlý len preto ze nie každý pretekár je v prvom roku pripravený vyhrať alebo ísť do F1. Na to potrebuješ výnimočný talent a je to skôr výnimka =ukazuje to kvality ktoré majú Charles a George oproti všetkým ostatným mladým pilotom (Max je výnimka). A Robert ukázal že ich zjavne toľko nemá aj keď ho ma rozhodne viac ako Calum a Mick. A navyše sedí tam aj Stroll, Lattifi a Mazepin takže Mick je posledný co komusi berie miesto…

Na zaklade čoho tvrdíš že Mick je neperspektívny?
Citujem klasika: juniorske výsledky nič nemusía znamenať… Ci keď nám to vyhovuje tak zrazu hej?

Vidím že Mick bude ďalší čo sa tu budem rozčuľovať ako všetci prehliadajú jeho kvality len preto ze sa upli na iného pretekára a ten je preto určite lepší bez ohľadu na okolnosti + preto že je Schumacher a rovno nedáva výkony ako Michael.:rofl: A už čakám ako schytá keď hneď nezačne hviezdiť (co on asi nezačne ako poznám krivku jeho vývoja) :woman_facepalming:
PREČO ja vždy fandím týmto typom, čo s chytajú aj za dobré veci a nejdem z majstreamom absolútnych hviezd budúcna čo mali rovno šancu ohúriť nás a tak sice robia rovnaké alebo väčšie Chyby len ich prekryju aj dobre výsledky takže ich nikto nevidí a nekomentuje ? :ok_woman::woman_shrugging:

Ja si myslím ze Robert do F1 patrí určite a asi aj viac/rovnako ako ti co do nej buduci rok vstúpia … Presne preto že chcem aby pretekali najlepší bez ohľadu na to o koho ide. Ale rok mu ešte neublíži a môže aj pomôcť… A rok v Haase zase až tak zásadný vyznam nemá, akurát bude ako Russell minulý rok…kruzit neschopný ukázať takmer nič a skôr schytá za svoje často úplne logické chyby…

1 odpoveď
Dec '20

Kiks

“Ja ako fanusik, ale logicky chcem aby šancu dostávali najlepší.”

To nepatrí priamo Max is faster ale…

Toto si tu odložím a budem očakávať podobnú odpoveď budúci rok keď ma budú všetci presviedčať ako ma Bottas v Mercedese svoje miesto (bez ohľadu na vysledky, chyby a jazdu co predvádza ako pilot z 9 ročnými skúsenosťami), aká je skvelá 2 a ako si to miesto nikto nezaslúži viac lebo veď iný nerobia menej chýb (určite robia a na iných autách) alebo ako ten výbuch v Shakire o ničom nevypoveda aj keď ho zadupal a vo všetkom predčil 22 rocny chalan a ešte za daných okolností a ako Russell nemá šancu sa do Mercedesu dostať lebo jeho budúcnosť nikoho nezaujíma ved majú Bottasa :rofl:

Lebo keď niektoré Chýby nemal (keďže tam bol 2 rok) robiť Schumacher a Robert mohol. Tak prečo Valteri môže (8rok) a Russell nie (2 rok) ? Prevratna logika :rofl:

Dec '20

Unleash_the_lion

Presne v tomto sa podla mna mylis. Schopnost byt uspesny hned od zaciatku bez potreby mat cas na to, sa adaptovat, je nieco, co maju podla mna spolocne vsetci dobri jazdci. Neda sa to oznacit za vynimku.
Ked si zoberies dobrych jazdcov v sucasnom startovom poli- Hamilton, Leclerc, Vettel, Verstappen, Sainz, Norris, Ricciardo, Bottas, Russell, Perez- tak kazdy jeden z nich dokazal podavat uz v svojej prvej sezone dobre vykony. U niektorych to bolo naozaj vynimocne, ako u Hamiltona, ktory v prvej sezone zdolal Alonsa, alebo Vettela, ktory nastupil v strede sezony do Toro Rosso a skoncil s nim v Cine stvrty a nasledne zvitazil v Monze v svojej prvej kompletnej sezone. A niektori z nich mali zas smolu, ze pocas svojich prvych sezon sedeli v mizernych autach, kde sa toho prilis vela predviest nedalo, ako napriklad Ricciardo, Russell ale aj Alonso. No kazdy z nich jazdil dobre uz od zaciatku a nepotreboval si na nic zvykat. Minimalne sa u nich od prvej sezony dali pozorovat naznaky talentu. Samozrejme, ze sa v priebehu svojej kariery zlepsovali, no to nic nemeni na tom, ze boli uz od zaciatku kvalitni jazdci. A u drvivej vacsiny z nich sa toto iste da pozorovat aj v juniorskych seriach, aj ked ich prilis nesledujem, takze tu nebudem zachadzat do detailov.

Naproti tomu priemerni jazdci alebo platici- Palmer, Stroll, Latifi, Albon, Grosjean a ini sa vyznacovali prave tym, ze neboli dobri od zaciatku a potrebovali cas. Niektorym nestacil ani ten.
Tu uz vsak treba rozlisovat medzi F1 a juniorskymi seriami, kedze v juniorskych seriach sa pole kazdorocne meni, skusenosti su tam ovela cennejsie a tym padom aj zlepsenie v druhej sezone nemusi byt dokazom kvality.

Ak sa pozeras na Schumachera z tejto perspektivy, tak jeho zlepsenie v druhej sezone nemusi byt ziadnym dokazom jeho ,ucenlivosti’’, ako sa mnohi snazia tvrdit. Ovela viac je to, ze sa vo svojej prvej sezone potacal v strede pola a neukazal ziadny talent dokazom toho, ze je priemerny jazdec. Iste, mozno tuto sezonu ziskal titul a zdolal Schwartzmana alebo Tsunodu, lenze aku vypovednu hodnotu to ma, ked boli obaja novacikovia? Vo svojej prvej sezone v F2 toho Schumacher ukazal ovela menej ako Schwartzman alebo Tsunoda, to je podla mna ovela dolezitejsie ako to, ze tuto sezonu zvitazil.

2 odpovede
Dec '20 ▶ Unleash_the_lion

Max_is_faster_than_you

Amen. (xxxxxxx)

Dec '20 ▶ Unleash_the_lion

Kiks

Ja netvrdím že Mick je jazdec schopnosti Russella, Maxa alebo Charlesa (to určite nie je) a podla mňa ani Landa… Ale osobne si myslím ze sú tu aj horší a rozhodne si miesto v F1 zaslúžil aj výkonmi nie len tým ze je Schumacher… niečo na ňom je. Nie je to ako Mazepin, ci Lattifi ktorý nedokázali vyhrať ani po rokoch v F2.
Btw Bottas? Véd ten sa adaptuje už 8 rok a stále robí viac chýb ako všetci menovaný… Zo zvyškom menovaných problém nemám to sú ozaj kvalitný jazdci a ukazovali to dlhšie. ALE Sainz napr to mal na začiatku dosť zložité a nikto nevedel ci ozaj v F1 vydrží… pozri na Gasley ho ten v RB NIČ a teraz ukazuje kvality. Perez napr. Ako mladý zase až tak ako teraz rozhodne nežiaril a mnohí (nevravím ze ja) ho mali za platiča.

Samozrejme schopnosti CL co príde do Ferrari a zruší Vettela nema, ani Maxove že príde do top tímu a hneď zvíťazí, ani Russellove že si sadne do auta 1x v živote a predvádza co predvádzal… Ale títo traja sú pre mňa úplne inde ako ich rovesníci to sú super talenty a je výnimočné že sú ozaj všetci 3 úplne rovnako starý to tu ešte nikdy nebolo. Títo traja sú talentom úplne inde ako zvyšok sveta tak ako niekedy Hamilton, Vettel, Alonso a aj mi ich niekedy veľmi pripomínajú (ale Hamilton, Vettel, Alonso sú iná generácia tak ich nejdem porovnávať). A najúspešnejší bude ten z nich co bude mat okrem schopnosti, aj najviac šťastia presne ako v prípade LH. A stále si myslím ze ak sa Mick vypracuje tak pilot na úrovni Gasley, Sainz, Norris by teoreticky mohol byť aj keď to bude viac vydreté ako čístym talentom. Aj keď je zjavne že ich rýchlosť na jedno kolo nemá.

A takisto si myslím že Robert sa keďže je ozaj dobrý do F1 dostane budúci rok a asi dopadne aj lepšie ak nakoniec skončí v Alfe. Otázka je či má šancu dostať sa do Ferrari alebo tam bude v tedy Carlos, alebo mladý Schumi. A uznávam ze ak by to bol boj medzi nimi (a Mick ozaj nič zásadné prekvapivé nepredvedie) to miesto musí mať Robert (na základe toho co zatiaľ ukazuje). Inak to bude pre mňa rovnaká hanba ako v súčastnosti Mercedes.
Lenže RS ako píšem ten rok neublíži… Ma šancu (podľa mňa ak sa nič nestane) šampionát vyhrať… Musí si ale poradiť napr. S Piastrim lebo Oscar ma šancu ukázať ze je ten talent co roky 2017,2018. A potom už bude nespochybniteľný. To že nevyhral hneď prvý rok a nešiel do F1 nič pre neho neznamená. A aj získavať “skusenosti” na konci poľa môže byt na škodu. Russell a jeho obraz je jasným príkladom. A to isté by hrozilo Robertovi ktorý navyše by ani F2 nevyhral.

Mimo to ja som si dala z abstaku teraz repete sezón 2017,2018 v F2… Som v oboch v polovici a pri oboch nevychádzam z údivu… Najmä ak si ti porovnám z predchádzajúcimi rokmi (19 a 20) ti dvaja boli absolútne inde už na prvý pohľad takmer od začiatku sezóny bez akejkoľvek adaptácie…Russell nemať technické problémy tak utru ústa všetci o vyše 100 bodov poľahky. Spätné si to uvedomujem ešte viac ako hocikedy.

Dec '20 ▶ hyena

fanda_f1

[quote=“hyena, post:4, topic:3048”]
Nie vzdy platilo ze ti najlepsi sa do F1 dostali… Neviem preco vseci poluju hlavne na Schumachera, len preto, ze jeho otec bol majster v F1 a on nevykazuje take jednoznacne vysledky, ako mladici pred nim… Ci uz Max, alebo Charles…

Mick vyhral f2 lebo jazdil spolahlivo,cize bol najlepsi.A ze nevykazuje take jednoznacne vysledky ako Max? Max skocil do f1 prirychlo a to bolo na jeho jazde vidiet dost rokov, ked mal doniest timu body a on robil jednu koliziu za druhov.

2 odpovede
Dec '20 ▶ fanda_f1

Kiks

Tak Max nemá žiadne juniorské výsledky keďže ho v 16 supli do F1. Mick asi nie je najväčší talent na svete ale zase nakladať mu zatiaľ nie je za čo.

Inak súhlasím navyše zabúdame na to ze u Maxa si treba uvedomiť ze už 2 rok jazdí v podstate tak že autá pred ním v pretekoch ďaleko, Kolega ešte ďalej… Nemá moc s kým bojovať takže to či už dospel je otázne. A stále občas chyby robí aj hlúpe keď o niečo ide (rovnako ako Russell alebo Charles… Rozdiel tam je minimálny). Max mal len viac šťastia že v podstate stále sedí v omnoho lepšom aute a tak vznikla aj ta gloriola okolo neho že je výrazne lepší ako títo 2… Lebo chybu v jedných pretekoch prekryje dobrý výsledok v iných… …ja dlhodobo vravím že to nie je pravda hoci určite je najrýchlejší… Lenže ako ukázala aj tohtoročná F2 celkovo nevyhrá ten najrýchlejší ale ten co spĺňa aj iné parametre.

Dec '20

Kiks

Je a úprimne sa priznám že mi to už tiež kdesi v divokej predstave napadlo.

Avšak reálne to nevidím. Lando podáva relatívne slušne výkony (aj keď dobrý ako Russell rozhodne nie je a nikdy nebol) a hlavne presne ako píšeš je skvelý ako marketingový produkt. Ak by sa nestali rošády co sa stali asi by tam bol ale teraz asi nie. Norris je dieťa Mclarenu a hlavns ma potenciál byť tam dlhodobo… Russell by tam bol len odložený a akonáhle by LH skončil vezmu Im ho a ak Mclaren chce niečo budovať dlhodobo vymeniť ich pre krátkodobé vyhody nedáva zmysel. Neverím že by skončil lebo Mercedes im tam chce šupnut Russella.

Aj keď ako píšeš je to biznis, obom končia zmluvy… Avšak to by Mercedes musel dat veľmi dobrú ponuku. Mne to cele príde že Toto sa snažil najmä dvihnut Russelovi cenu v tom Shakire a presne vedel ako to dopadne ak ho tam posadí. Istú logiku by to možno celé dávalo ale je to celé priveľmi konšpiračné.
Ale je pravda že boli aj teórie Perez do Mclarenu 2022 takže možne je v F1 určite čokoľvek…s väzbou na Mercedes duplom, keď už možnosť developovat ho v RP asi padla (jedine ze Vettel vybuchne).

Otázka by navyše, ale bola co by bolo potom s Landom ktorý si miesto v F1 určite zaslúži.

Celkovo si ale ja osobne dokonca myslím že tá žiadosť dostať Russella z Williamsu na začiatku roka ani tak nemusela byť o Mergli ale práve o tom že Mercedes vedel že sa hýbe trh a miesto bude volne v Mclarene… Bohužiaľ Claire Wiliamsova to odmietla aby pár mesiacov na to rupol celý Williams. Ak by vtedy ona nezasiahla podľa mňa v Mclarene by sme mali budúci rok skrze motorové väzby duo Russell-Norris a Alonso by bol naďalej na dôchodku. To je presne o tom koľko máš šťastia a co všetko sa zíde ake okolností nie len o tvojich schopnostiach. Takže za to kde je sa za mňa môže Russell poďakovať najmä jej falošnej viere že s dobrým pilotom Z Williamsu znova niečo ONA vybuduje.

BTW tie Landove fangirls na Twitch, a Instagrame to je už ťažko za hranou… čo mu tam vypisujú tie komenty to ja sa tam chodím len baviť :rofl::rofl::rofl: Ja mam Russella rada a budem ho brániť vždy ako jazdca… ale oni si tam zjavne riešia nejaké problémy v živote= vyznávajú mu tam lásku, dávajú navrhy a chytajú paniku vždy keď sa k nemu priblíži nejaká žena (minule aj vlastná sestra) :joy::joy:

1 odpoveď

Sauber_Petronas

Na Micka sa poluje možno tak tu, ale čo sledujem takú všeobecnú fanúšikovskú scénu F1, tak mi príde, že Micka majú hádam všetci radi a hon na čarodejnice sa koná naopak na Mazepina.

1 odpoveď
Dec '20 ▶ Kiks

Sauber_Petronas

Fuuha. Lando je sympatický chalan, ale netušil som, že až takto. Niektoré baby majú tendenciu zamilovávať sa do rôznych známych osobností, ale úprimne nikdy som nepochopil tie prípady, keď to zájde až za hranice a keď trebárs na základe týchto celebrít prísne posudzujú “bežných” chalanov a podobne… Možno tomu pomáha aj to, že Lando sám o sebe vyzerá tak na pätnásť, čiže im asi príde vekovo bližší. :smiley:

Mimochodom, keď už tu riešim(e) takéto blbosti, niekde som čítal, že vraj Mazepin raz nejak naznačil, že Russell by mohol byť gay a že vraj to celé tak nejak tajomne povedal, niečo v zmysle, že o ňom vie nejake tajomstvá a tak. Nevieš o tom niečo viac?

1 odpoveď
Dec '20 ▶ Sauber_Petronas

Kiks

Neviem čím to je ale je to dosť bizarné. Veď on im ani vekovo nie je ďaleko ale čo ja viem či až takto to musí byť . To nikto iný toto nemá a to si myslím, že ani jeden pilot F1 nie je vyslovene škaredý chlap (OK možno Latiffi ) ale čo sa tam deje to je na ústavnú liečbu niekedy :smiley:

Uhorková sezóna ??? :smiley: Ale že sa pýtaš jasne, že viem ten stream kde sa to stalo som pozerala :smiley:

Čo sa stalo je že Russell mal livestream (tuším v Nemecku) tento rok. Samozrejme prišli tam všetci títo exoti = Lando, tuším že Calum atď a dosť sa tam zabávali.
Do toho prišiel asi minútu pred tým ako mu ho niekto z tímu zakázal, Mazepin ktorý napísal: I have a secret about you, which many people may consider comming out (teda niečo čo jasne mieri na LGBTI komunitu). Neskôr sa k tomu tušim vyjadril a tvrdil, že to bol vtip. Následne na to schytal kritiku za to že:

1. Ak je to pravda, jeho je do toho nič a nemal by to každopádne verejne komentovať. Najmä ak vezmeme v úvahu, že je to dosť osobná vec + v niektorých krajinách v ktorých F1 jazdí je za to trest smrti.
  2. Ak to mal byť vtip tak jeho správanie bolo hlúpe a nevhodné voči takým ľudom lebo by tým naznačil že taký ľudia sú zlý. A to by si ako pilot F1 (alebo ašpirujúci) nemal dovoliť.

Po tom tuším to komentoval ešte raz (v snahe zahnať prúser ako to on má vo zvyku) a tvrdil, že to mal byť vtip ale nie namierený na LGBTI =ževraj sa poznajú dlho a nejaký interný joke ( asi chcel zapadnúť do partie kde ho moc nikto nechce, lebo je magor a zbil im kamaráta, alebo čo :woman_facepalming: ) ale stratilo sa to v preklade (vyhovoril sa na svoju inak takmer perfektnú Angličtinu :woman_facepalming: ) Inak túto výhovorku o vtipe medzi kamošmi používa v poslednej dobe nejako často, už to začína byť nuda mal by vymyslieť niečo lepšie :smiley: :smiley:
V jeho prípade kde sa ukázal ako sexista, rasista, agresívny idiot (bitka Caluma), týpek schopný predávať lístky do VIP za sex atď by ma už ale neprekvapilo nič, ten má takých prúserov X.

Ak sa pýtaš na to či by to mohla byť pravda …boh vie, ale čo ja viem podľa mňa to moc nevyzerá že by bola. Pokiaľ viem Russell zatiaľ nadväzoval vzťahy len zo ženami a ak sa nič nezmenilo tak aj teraz v jednom je. Takže dodnes nevieme na základe čoho sa her idiot tak rozhodol a či to ozaj chcel byť nevtipný vtip…nevedno. Russell si to asi ani nevšimol a následne to nijako nekomentoval a nikto sa ho na to s pochopiteľných dôvodov ani nepýtal. Dokonca ho naďalej sleduje na Instagrame takže zjavne sa ho to nejako zásadne nedotklo = buď o tom ani nevie, alebo len vie čo to je za debila tak to ani neriešil :smiley: A osobne si tak nejak nemyslím, že by oni boli až taký kamoši že ak aj náhodou, Mazepin by o tom vedel medzi prvými. Lebo to asi nerozprávaš ľuďom na ulici ak sa k tomu nechceš priznať. Takže ide asi najskôr o nejaký ďalší bizár na účte idiotín, čo Mazepin vytvoril za svoju krátku “kariéru”.

Tak bulvárne okienko by sme mali :smiley:

1 odpoveď

Kiks

Mick aký je pilot pre F1 to sa ešte ukáže, ale ako chalan sa zdá byť veľmi rozumný, pokorný a v pohode takže dôvod aby ho nemali radi moc nie je :smiley: Ja sama som si ho obľubila najmä pre jeho povahu ešte v čase keď to malo ďaleko od oslnivého a najmä minulý rok v F2 ( aj keď je jasné že pozrela som si nejaké rozhovory atď lebo je to Schumacher). Aj ten dokument o ňom čo teraz vyšiel ukazuje, že je to úplne fajn a dokonca zdá sa, že veľmi introvertný chalan, čo chce mať svoj pokoj a len jazdiť :slight_smile: Navyše nikdy nič nevyviedol na trati ani mimo na rozdiel od kolegu :slight_smile: Na Mazepina sa spisujú petície :smiley: Ten je dávno v inom levely…on je most hated a to ešte ani nezačal. Minimálne ženy, gejovia, black lives matter + Briti a Aziati sú už určite jeho “fanúšikmi” :smiley:

Mimo to (už je to včera) bolo 7 rokov od toho pádu…nechce sa ani veriť ako je to dlho :frowning:

Dec '20 ▶ Kiks

Sauber_Petronas

Vďaka za vysvetlenie. Pán Mazepin má očividne veľmi rozvinutý zmysel pre humor, čo potvrdil aj minule, keď na instagrame gratuloval covidu 19 k narodeninám.

Ako píšeš nižšie, momentálne sa proti nemu strhla veľká vlna nevôle a ľudia sú nahnevaní, že ho Haas a FIA vôbec do F1 pustili. Ja som ohľadom neho trochu rozpoltený, na jednu stranu si uvedomujem, že je to voči nemu dosť prehnané a skoro mi ho príde až ľúto, ale na druhú stranu ho sám nemôžem ani cítiť. Je to vlastne presne ten záporák, ktorého F1 potrebovala a ktorého my fanúšikovia milujeme nenávidieť.

Proste záporák so všetkým, čo k tomu patrí, ešte aj na pohľad je nepríjemný. Nie som síce baba, ale jak píšeš o tom Latifim, tak ten mi príde stokrát lepšie vyzerajúci a sympatickejší než Mazepin. A najmä Nick je milý chalan, ktorý je pozitívne naladený, má rád nutellu a jeho otec vyrába dobrú kávu. (Sranda, že odkedy prišiel Mazepin, tak o Strollovi s Latifim všade čítam len dobré veci.)

Každopádne rozhodovať sa bude na trati a úprimne by ma ani neprekvapovalo, keby sa tam napriek všetkému Mazepinovi ešte aj celkom darilo. Myslím, že ak prekoná Micka, tak ho nebudeme mať radi už vôbec. :smiley:

Inak, s tým Landom je to zrejme preto, že spomedzi pilotov má najväčšie pole pôsobnosti na sociálnych sieťach, je vtipný a celkovo spomedzi nich najviac pôsobí ešte ako taký chlapec.

1 odpoveď

Kiks

Za málo…odpoveď o 2:12 som nečakala :slight_smile:

Zjavne má, bohužiaľ. Ten Covid som už aj zabudla dať na ten zoznam…pri tom množstve sa človek stratí…
Prehnané to možno je ale na druhú stranu pri tom čo vyviedol ak mu dovolia pretekať, všetky tie kampane idú do kytek a je zjavné že ide len a len o peniaze, lebo nejaký výnimočný jazdec on rozhodne nie je. Faktom je, že on je typické rozmaznané decko ktoré si myslí, že môže čokoľvek lebo otec má peniaze. Trošku to má v sebe aj Stroll také to je mi to jedno ocko zaplať ale aspoň nie je ako magor k ostatným.

Nicolas je v tomto dosť iný. Ten je ako píšeš úplne týpek a aj keď na trati je to občas otázne tak ako človeka ja ho zbožňujem (a ťažko sa mi aj kritizuje) lebo je tiež dosť pokorný, evidentne ho to baví a nesťažuje sa na nič (asi vie aj reálne prečo je kde je a tak nevyskakuje aký je dokonalý), má brutálny zmysel pre humor a ako píšeš je stále vysmiaty od ucha k uchu ( a aj pre tú Nutellu a kávu :smiley: ). Všetky tie ich videá čo uverejňuje Williams = ak je niečo čo ma na Williamse baví tak je to ich Instagram a táto dvojica. S Georgom si zjavne celkom dosť sadli aj ľudsky a oni sú obaja také vysmiate čudá, čo bez hanby tresnú hocijakú hovadinu takže tie videá sú legendary. A ak to nedopadne s F1 (snáď hej aspoň u Russella teda ) zajtra by mohli mať vlastnú showku = v takom Top Gear by som si to pozrela :smiley:

Mňa by neprekvapilo toto tiež…starý robí čo sa dá aby mladý uspel a s tým, že Mickovi to asi bude chvíľu trvať tak asi bude najprv pôsobiť lepšie = smutné lebo Schumi potom dosť schytá (minimálne tu). Ale máš pravdu potom už ho budem úplne “milovať”.

Hej Lando je taký ten pilot nového typu = úplne iný spôsob komunikácie, marketingu atď a ja ho mám za to tiež rada bez ohľadu na to ako by jazdil lebo také týpka treba v F1 :smiley: To je ako Daniel novej generácie len ešte vytúnovaná verzia :smiley:

1 odpoveď

hyena

Preco na ukor Schwartzmana ? Ved Mick to cele vyhral a to,ze tam jazdi druhu sezonu nic neznamena. :blush:

Dec '20 ▶ fanda_f1

hyena

Asi sme sa nepochopili. Ja som rad,ze je Mick v F1. To ze vyhral F2 mu dava pravo byr v F1 a ci je synom majstra sveta,alebo nie, mal by na F1 pravo aj z druheho,ci tretieho miesta. Ludia to riesia hlavne koli jeho menu. Schwartzman sice jazdil prvy rok v F2,ale podla mna musi byt jazdec aj rychly,aj konzistentny a hlavne medialne zaujimavy,co Mick splna.
Max je rychly,ale hlavne horuca hlava a v premavke sa nevie chovat.

Dec '20 ▶ Kiks

Sauber_Petronas

Jak píšeš o tom Top Gear, Latifi mi v tomto trošičku pripomína Palmera. To bol tiež úprimne bohužiaľ celkom o ničom jazdec, ale bol skutočne príjemný a vtipný človek. A navyše veľmi inteligentný a vedel o F1 strašne moc, trebárs aj také veci z histórie, čo jazdci ani bežne moc nevedia. Vlastne od začiatku bolo jasné, ža to je materiál na komentátora a tak aj nakoniec skončil. Latifi by mohol dopadnúť podobne, on je fajn človek a tiež to možno dopadne tak, že sa chopí nejakej role, ktorá by mu sedela lepšie než jazdenie.

Uvidíme, čo ten Mick. Ja pevne dúfam, že toho Mazepina porazí a ako pridaná hodnota by bola, keby dokázal získať aspoň bod (Romain a Kev tento rok bodovali, čiže nič nie je nemožné). Ono keď si to tak vezmeme, tak Mick je asi celkom objektívne lepší jazdec než Mazepin, čiže je pravdepodobnejšie, že ho porazí, ale ako píšem, neprekvapilo by ma, keby to bolo naopak.

Ohľadom tých kampaní F1 a príchodu Mazepina som minule niekde čítal takú diskusiu, na ktorej som sa celkom pobavil:
A: Keď môže v F1 jazdiť niekto ako Mazepin, aký zmysel malo potom zrušenie grid girls?
B: Aby ich Mazepin nemohol chytať. :smiley:

1 odpoveď

Kiks

No Jo ale tam urobil celkom kariéru na Skysports… Jeho analýzy sú super a raz z neho môže byť ďalší Brundle (ten tiež ako pretekár až tak dieru neurobil ale ako komentátor je super). Kto mňa prekvapil že sa v tomto uplatnil je skôr Webber to som nečakala že sa na to dá…

U Micka si rovnako myslím že je objektívne lepší ako Mazepin len je skôr otázka ci to bude vidieť už 1 rok lebo poznáme Micka. Ale ja verím ze v konečnom zúčtovaní bude lepší aj keď asi začne pomalšie…
Ten bod čo ja viem Haas nebude vyvíjať, taky Williams zevraj áno a aj keď na začiatku bol zjavne pomalší tak už ku koncu roka sa zdal objektívne rýchlejšie auto +Magnusen získal bod podvodom a Romain skúsenosťami… A podla mňa tie im budu chýbať. Takže za mňa má skôr šancu ten Williams (keď už ani teraz neboli ďaleko) aj keď to bolo skôr o ľudskom faktore ako technike (to ze ich mohli mať aj nemajú). A ak trosku tomu autu pridajú a urobia tie zmeny na prevodovke (co by mali pomôcť k normálnym štartom) tak ja na bodoch vidím skôr Williams. Pre Haas to bude najskôr rok Williamsovskeho trápenia =ak ozaj Ferrari teda nedá taky motor že dovi (co asi nedá) :joy:

Ten Mazepin ma pobavil :joy::joy::joy:

1 odpoveď
Dec '20 ▶ Kiks

Sauber_Petronas

Ja som mal Palmera dosť rád už aj ako jazdca, pôsobil na mňa dosť sympaticky s tými jeho už vtedy zreteľnými komentátorskými kvalitami. (Aj jak sme sa bavili o tej atraktivite, tak podľa mňa v F1 od čias Webbera nebol atraktívnejší jazdec než Palmer - to len tak na okraj :smiley: ) Som rád, že sa v tom našiel, tuším aj na F1 youtube robí analýzy. Každopádne, fanúšikovia F1 si ho budú zrejme pamätať kvôli tomu, ako naštval Alonsa.

Tiež si myslím, že Haas bude za Williamsom, ale v nejakych bláznivých pretekoch by s trochou šťastia ten bod mohol padnúť. Záležať bude dosť aj na tom, aký motor zostaví Ferrari. Nečakám žiadnu ultrarýchlosť, ale myslím, že to bude už o niečo lepšie než tohtoročný traktor.

Dec '20

fanda_f1

Ja to s Hassom az tak cierno nevidim v dalsej sezone.Do timu pribudnu peniaze od stareho Mazepina ,nejake od sponzorov od mladeho M.SCH.Ak bude pravda o zlepsenom motore ferrari a nieco zmenia na sasi tak budu na tom lepsie ako wiliams a budu bojovat s autami Alfa Romeo o sem tam nejaky bodik.Na pravidelne body to isto neni ale viac ako 3body v tejto sezone podla mna daju.Ferrari asi im daju trochu vetsiu podporu ako doteraz, ked im postavili aj nove sidlo v Maranele :wink:

1 odpoveď
Dec '20 ▶ fanda_f1

Kiks

Lenže Haas plánuje absolútne zastaviť Vývoj po 1 pretekoch a šetriť tie peniaze na 2022. To je vyjadrenie GS takže preto ja to nevidím moc nájdejne.

1 odpoveď

helmutko רגילים

ked uz sa ohanas sportovym hladiskom, tak sancu mal dostat vitaz F2 a aj dostal. Ked to chces tahat dalej do extremu mozes povedat, ze sancu by si zasluzil aj najlepsi novacik v F2. ups, Svarcman nebol ani jedno ani druhe a obaja vyssie spomenuty nastupia v F1 do 2021.
Takze Svarcman bude musiet este rok pockat tu F2 aj vyhrat (tak ako Schumacher)
A to sa nechcem hadat o tom, ze ci je Svarcman lepsi alebo horsi. mozno je. Ide mi o to sportove hladisko.

Dec '20 ▶ Kiks

fanda_f1

Lenze podla mna aj ostatne timy budu vyvijat auta v tomto medzisezonnom obdobi,a po prvych pretekoch to tak nechaju.Uz nebude nikdo nic extra ubgradovat a budu sa orientovat na rok 2022.Jedine co predpokladam tak bude vyvijat len apsolutna spicka {Mercedes, RedBull a mozno Mcleren} ak bude nejaka sanca bojovat o titul. Praveze Hassu moze len pomoct k bodom ak budu mat o nieco lepsi motor ako avizuje Ferrari.