Pridať komentár 64 odpovedí
Sep '24

GRAHAM

Tak Mclaren má v zásobě hodně velký upgrade, otázkou jen je, zda bude potřeba jej použít ( pořad nějaký naskok asi má) a zda bude fungovat jak má, to jest posune se zase v před. Taky možná nebudou chtít vše ukázat, co vymysleli.

2 odpovede
Sep '24 ▶ GRAHAM

HellHogr Mestari

Tak ten upgrade je, ale i příprava na 25 monopost, takže ho nasadí podle mě

Sep '24

SaLaDiN

Jedna nahodna vyhra a ideme na titul.

Sep '24

Daaviid23 Inžinier

Tohle po poslední GP působí vtipně :grin:

1 odpoveď
Sep '24 ▶ Daaviid23

HellHogr Mestari

Dejve, jeden závod MS nedělá, obzvláště specifická trať, jako je Singáč

1 odpoveď
Sep '24 ▶ HellHogr

Daaviid23 Inžinier

A co specifická trať v Holandsku?
V Itálii prohráli jen svojí blbostí a v Baku nevypadali tak silně hlavně protože byl na čele Piastri a Norris mimo. Ale překvapení, i tak vyhráli. :slightly_smiling_face:

1 odpoveď
Sep '24

HellHogr Mestari

Jasně Dejve, to byl ten důvod, a pro Belgii máš jaký vysvětlení? Už ti to zapadá do toho narrativu, Piastri je špatnej (proto dal Leclerca v Baku). Monzu si pokazili sami, ale nějak se ti vytratil fakt, že jestli mají masivní gap, tak by Leclerca přejeli, jak parní válec i tak, jenže to se nedělo.

1 odpoveď
Sep '24 ▶ HellHogr

Daaviid23 Inžinier

Dneska pokládáš jednoduché otázky. Belgie se jela před Holandskem, které bylo docela zlom s jejich upgradem. Po něm se jejich výkon na trati “trochu” zlepšil.
Piastri špatnej není, ale jelikož se McLaren dostal (zpět) do nejvyšší ligy, tak i jejich piloty posuzuju podle nejvyšší ligy, a tak musím poukazovat na jeho slabiny.
Ano, McLaren nedominuje všude. Čistě statisticky od Holanska dominují na polovině tratí, na zbývajících jsou “jen” nejlepší :grin:

Já jsem nezávistivý a objektivní a proto musím dát McLarenu kredit. Nevěřil jsem jim ale oni to dokázali, teď jsou numero uno :slightly_smiling_face:

1 odpoveď
Sep '24 ▶ Daaviid23

HellHogr Mestari

Takže pred upgradem v Nizozemsku nebyl McL nejrychlejší?

Jestli musíš poukazovat na Piastriho slabiny, tak bys měl i u Landa ne?

Proč mam pocit, že pracuješ s pocitem, jak to vnímáš a ne s datama?:stuck_out_tongue:

1 odpoveď
Sep '24 ▶ HellHogr

Daaviid23 Inžinier

Před Holandskem to bylo hodně vyrovnané. McLaren byl většinou vysoko ale výkonnost se střídala a rozdíly byly minimální. Po Holandsku se McLaren osamostatnil na prvním místě.

Norris má své problémy na které tu mnozí po zásluze upozorňují, ale žádný se netýká závodní rychlosti jako u Piastriho, což je dost zásadní problém.

Kdo získal za poslední 4 závody nejvíc bodů? :slightly_smiling_face:

2 odpovede
Sep '24 ▶ Daaviid23

Situs

McLaren :grinning:

1 odpoveď
Sep '24 ▶ Situs

Daaviid23 Inžinier

A docela suveréně. Tolik k pocitům Honzíka :stuck_out_tongue:

2 odpovede
Sep '24 ▶ Daaviid23

Situs

Cesta pokračuje, RedBull byl zpočátku příliš suverénní.

Sep '24 ▶ Daaviid23

Situs

Popravdě kdyby od teď začal dávat McLaren RedBullu průměrnou půlsekundu, pak to maj ve svých rukou.

1 odpoveď
Sep '24 ▶ Situs

Daaviid23 Inžinier

Tohle je relativní, podívej se na Singapůr. V kvali 0,17%, což se nezdá tak hrozné…ale pak v závodě to bylo vraždění neviňátek :grin:

2 odpovede
Sep '24 ▶ Daaviid23

Situs

Max to zabalil a spokojil se s druhým místem.

1 odpoveď
Sep '24 ▶ Daaviid23

PUFF Püsiliige

Chvilku se držel, pak zjistil, že to nemá cenu
Tak pak jeli klidnou deltu a čekali na zázrak.

Vše pořídili tomu, aby z toho bylo 2 místo.

Ten gap je přifouklý. viz Piastri, který za 15 kol najel na Verstappena asi 1-2 vteřiny.

Sep '24 ▶ Situs

Daaviid23 Inžinier

Tak snad to “nezabalí” i v dalších 6 závodech. :slightly_smiling_face:

1 odpoveď
Sep '24

HellHogr Mestari

To je nějaká zvláštní verze satiry?

1 odpoveď
Sep '24 ▶ Daaviid23

HellHogr Mestari

Snad to zabalí ještě dřív :stuck_out_tongue:

Sep '24 ▶ HellHogr

Daaviid23 Inžinier

Norris má nervíky, špatné starty, v Singapůru to málem zahodil z dominantního prvního místa…ale fakt mě nenapadá kdy měl špatnou závodní rychlost oproti Piastrimu

2 odpovede
Sep '24 ▶ Daaviid23

HellHogr Mestari

Nevím, Baku? Monza? Belgie? GB?

1 odpoveď
Sep '24 ▶ HellHogr

Evap

V Baku, kde si polepšil v závodě vlastními silami z 15. místa na 6. (když nepočítám vystoupení Pata a Mata)? To určitě nemyslíš vážně. V Belgii taky ne, tam si hlavně pohoršil na startu, GB byla o volbě pneumatik a vůči Piastrimu i o strategii McLarenu, to je na vůbec na jinou diskuzi, celá Monza určitě není o závodní rychlosti… Ani v jednom ze závodů neměl špatnou závodní rychlost. Ano, starty jsou jeho slabinou, v tom se všichni shodneme.

1 odpoveď
Sep '24 ▶ Evap

HellHogr Mestari

David psal o závodní rychlosti Lando vs Oscar. V GB se tým ptal obou pilotů co chtějí za pneu, Oscar hlásil hned medium, Lando si nebyl jistej a dal softy, jde to za jezdcem, i když je otázka ohledně vytváření strategii pro jezdce McL. Je taky nutný podotknout, že Piastri zůstal venku na suchych, když pršelo a ztratil 20s, za Landem pak skončil necelých 5s v tom závodě.

Belgie - Lando si pokazil start, ale rychlostně nebyl schopný se dostat dopředu, zato Piastri ano a naháněl oba Mercedesy

Monza - oba pilot McL se museli dotahovat na Ferrari, Piastri byl za ten závod rychlejším z McL

Baku - nikdo tu nezpochybňuje, jak se Lando dostal z 15 místa na 6, ale celý víkend Piastri podával jistější výkon a byl rychlejší.

Znovu, Dejv se bavil o rychlosti mezi nimi, ne o jejich schopnostech. Naopak Piastri výrazně zaostával v Singapuru či Nizozemsku.

2 odpovede
Sep '24 ▶ HellHogr

Evap

Tak zrovna v Baku byl Lando rychlejší i v tom nešťastném kvalifikačním pokusu, kdy mu padla žlutá. Od toho se odvíjel jeho víkend. O ostatních závodech diskutovat nebudu, vidím to jinak. A stejně jako “Dejv” se bavím o závodní rychlosti mezi nimi.

1 odpoveď
Sep '24 ▶ HellHogr

Daaviid23 Inžinier

Baku škrtej rovnou, naopak Monza asi ano. V Belgii to je složitější, tam se těžko předjíždělo.
GB jsem neviděl :slightly_smiling_face:

1 odpoveď
Sep '24 ▶ Evap

HellHogr Mestari

Tak se o tom nebav, reagovala si na to. Vidím, že jsi fanynka Landa a obhajuješ ho ve všem, a zároveň tu střílíš do McL i Piastriho, prostě se tu pak těžko na tohle téma diskutuje, když odmítáš vidět rozložení rychlosti daný závodní víkend. Btw Oscar byl před Landem v Baku Q1, než jeli poslední pokusy, nemluvě o tom, že Lando udělal i chybu na začátku S3 tam.

1 odpoveď
Sep '24 ▶ Daaviid23

HellHogr Mestari

Proč bych Baku škrtal? No těžko se předjíždělo v Belgii, ale zrovna Piastri tam předjel Leclerca.

https://www.youtube.com/embed/3DEV6x-z2do

Sep '24 ▶ HellHogr

Evap

Vždyť jo, fajn, že jsme se domluvili :slight_smile: .

1 odpoveď
Sep '24

HellHogr Mestari

@Daaviid23 já furt čekám na odpověď, nebo Lando skvělý, Oscar špatný a tím to skončilo?:pensive:

1 odpoveď
Sep '24 ▶ HellHogr

Daaviid23 Inžinier

No já přemejšlel jestli ještě napsat něco po Evap…ale podle mě to napsala dobře. :slightly_smiling_face:

1 odpoveď
Sep '24 ▶ Daaviid23

HellHogr Mestari

No a to je problém téhle “diskuze”, napíše se, že Lando nemá rychlostně problém (což většinu času nemá), ale s porovnáním s Piastrim to není tak, že by byl vždycky rychlejší. Dostanu tu argumenty, že tým to, tým tohleto, ale Lando nikdy nic … to si pak odpusť takový komentáře, že Lando rychlostně vůči Piastrimu problém nemá, když to chceš zaobalit do toho, že má byt permanentně rychlejší.

1 odpoveď
Sep '24

Daaviid23 Inžinier

151515151555151511155

1 odpoveď
Sep '24 ▶ Daaviid23

HellHogr Mestari

Já se domluvil s Evou, ne s tebou :grinning:

1 odpoveď
Sep '24 ▶ HellHogr

Situs

Ten má na McLaren pifku jak na Mercedes :thinking:

1 odpoveď
Sep '24 ▶ Situs

Daaviid23 Inžinier

No tak to ani náhodou, i v tomhle byl McLaren vždycky až druhej. :grin:

1 odpoveď
Sep '24 ▶ Daaviid23

Situs

Hele v poho, emoce jsou emoce. Ale jako překvapuje mě kolik lidí si toho sportovního ducha McLarenu neužívá, když nám poskytuje dobrou podívanou. Pro nezaujatý diváky. Já to beru tak že buď jim to už letos vyjde nebo ne, ale to že nechali vyhrát i Piastriho, já v tom prostě problém nevidím. Baví mě to a když jim to vyjde i letos, nejen v konstruktérech ale i v těch jezdcích, o to větší jim dám kredit.

1 odpoveď
Sep '24 ▶ Situs

Daaviid23 Inžinier

No spousta lidí, včetně mě, je výsledkově založená. Nezáleží moc na cestě k výsledku ale v podstatě výhradně na samotném výsledku. To pak jaksi ta naštvanost v určité fázi dávala smysl.
Ale teď už podle mě nedává, protože Mclaren má naprosto reálně na to aby měl titul i bez režie. A za sebe umím ocenit někoho, kdo si dokáže stát za názorem/postojem, který není třeba úplně populární :slightly_smiling_face:

2 odpovede
Sep '24

HellHogr Mestari

Tak nevím no, nějak to nesedí

2 odpovede
Sep '24 ▶ HellHogr

Daaviid23 Inžinier

Honzo :slightly_smiling_face:

151515515155151

1 odpoveď
Sep '24 ▶ HellHogr

Situs

Kdo říkal že to musí sedět :grinning:

Sep '24 ▶ Daaviid23

PUFF Püsiliige

Chodím na fotbal, a můj primární cil je ten, aby se hrál hezký fotbal.
A jestli vyhrajou, prohrajou… je mi celkem jedno.
Ve formuli chci vidět hezký výkony.

Já pozitivní výsledek beru spíš jako bonus.

1 odpoveď
Sep '24 ▶ PUFF

Situs

Já vyhrávat chci, ale třeba dominance mě baví jen chvilku, a to ještě tak nějak škodolibě. Chce to vždy pořádný boj :grinning: I když dominance z druhé strany je asi to nejhorší :smile:

1 odpoveď
Sep '24 ▶ Situs

PUFF Püsiliige

Asi mi nevadí dominance jako taková, jako spíš ty kecy okolo.
Pak se to lidem vrací jako bumerang do xichtu. :smiley:

1 odpoveď
Sep '24 ▶ Daaviid23

HellHogr Mestari

Davide, necukej z toho

Sep '24 ▶ PUFF

Situs

Jinak dnes jsem si zašel s pejskem podél lesa, a asi po 5 minutách …

2 odpovede
Sep '24 ▶ Situs

PUFF Püsiliige

Bedly nesbírám, ale dobrou chuť. :slight_smile: :+1:
Teď to prý všechno roste na kosu. :slight_smile:

1 odpoveď
Sep '24 ▶ PUFF

Situs

Fakt jeden z nej rok pro bedly. Jinak nesbíráš neb ti nechutnaj nebo si nejseš jist či proč?

1 odpoveď
Sep '24 ▶ Situs

PUFF Püsiliige

Nikdy jsme je v rodině nesbírali, takže pokračuji v tradici. :slight_smile: :smiley:
A ona každá není úplně jedlá, takže prostě sbírám tutovky, co znám. :slight_smile:

2 odpovede
Sep '24 ▶ PUFF

Situs

Chápu. Ale jako je velice chutná, zejména jako řízek. Ale i guláš děláme.

Sep '24 ▶ PUFF

Situs

Já si zase uplně netroufám na holubinku zelenou, při tom s tátou jsme je sbírali a jen na plotně byla vynikající.

1 odpoveď
Sep '24 ▶ Situs

PUFF Püsiliige

Já sbírám jen ty, které mají výtrusnice jakoby jako houbička na nádobí.
Ty, které mají takové žebírka, tak ty taky nesbírám. :smiley:

2 odpovede
Sep '24 ▶ PUFF

Evap

Mám to úplně stejně, a to jsme s rodiči i dědou sbírali všechno možné a dost hub myslím bezpečně znám. Ale je to takhle nějak jednodušší :smile: .

Sep '24 ▶ PUFF

Daaviid23 Inžinier

A víš o tom, že ne všechny výtrusnice jsou jedlé :grin:

1 odpoveď
Sep '24 ▶ Daaviid23

Situs

Kováře sbírám rád, a satana jsem ještě asi nepotkal. Samo hořčáků mnohdy milion a ty nebrat nebo z hostiny nebude nic :smile:

1 odpoveď
Sep '24 ▶ Situs

HellHogr Mestari

Kováře, sucháče a modráky sbíramw vždycky v září, nejlepší na míchanici

1 odpoveď
Sep '24 ▶ HellHogr

PUFF Püsiliige

Já mám nejradši klouzky, babky a podhříbky.
Vyloženě hřiby jako hřiby ani moc nemusím. To je taková nudná houba.
Pravák je takový “Rolls Royce”, ale chuťově úplně mrtvá houba.

1 odpoveď
Sep '24 ▶ PUFF

HellHogr Mestari

Babky, modráci, klouzci a sucháči dodávají výborný chutě, a jak psal @Situs bedle jsou výborný, jako řízky

1 odpoveď
Sep '24 ▶ HellHogr

PUFF Püsiliige

Já mám řízeček nejradší z krikovičky. :stuck_out_tongue:

1 odpoveď
Sep '24 ▶ PUFF

HellHogr Mestari

Tak bavili jsme se o houbách a ne masu :stuck_out_tongue:

1 odpoveď
Sep '24 ▶ HellHogr

PUFF Püsiliige

2 odpovede
Sep '24 ▶ PUFF

HellHogr Mestari

Takže jeden z uživatelů je tu vlastně Eisele?

Sep '24 ▶ Situs

Ferda

Když jsem uzřel ten počet, tak ve mě hrklo, že už rostou václavky. :yum:

Sep '24 ▶ PUFF

Dietrich_Reimann Inžinier

Vyrovnávání pana Eiselka s jakoukoliv kritikou na jeho stranu je kapitola sama o sobě, kritika může být konstruktivní i negativní, a vždycky to nese těžce :grin: