Zehnder nebol mladým Vettelom nijak ohromený: Schumacherovi sa nepodobal | Magazín F1 - F1online.sk

Meno švajčiarskeho inžiniera a dnes športového riaditeľa tímu Alfa Romeo Beata Zehndera bude fanúšikom Formuly 1 dobre známe. Rodák z Zürichu pracoval pre tím Petra Saubera ešte pred príchodom do F1. Po vyše 500 veľkých cenách bol teraz hosťom Toma Clarksona v podcaste Beyond the Grid, kde úplne otvorene hovoril o viacerých hviezdnych jazdcoch, s ktorými počas svojej kariéry pracoval.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/73541/zehnder-nebol-mladym-vettelom-nijak-ohromeny-schumacherovi-sa-nepodobal

Ono v zasade nespomenul fakt, ze Seb dostal k dispozicii top auto, vacsinou dominantne. A to rozhodlo.

Tak ono je logické, že Vettel nebol druhý Schumacher, len za to, že sú z rovnakej krajiny a sú kamaráti, nemusí to znamenať, že na tom budú rovnako. A to nemyslím v zlom voči Sebovi, len tým chcem povedať, že on mal svoju vlastnú cestu a vlastný príbeh. A hoc mal samozrejme aj trochu šťastia na silnú éru Red Bullu, myslím, že nikto nemôže pochybovať o tom, akým skvelým jazdcom bol. Už v Toro Rosso to bolo vidno.

Inak celkom škoda, že BMW opustilo F1 tak rýchlo. Mám pocit, že by to chcelo nejaky silný nemecký tím, nakoľko z pôvodnej nemeckej myšlienky Mercedesu ostal už len názov, tím ovládli Briti. Už tu nie je ani VC Nemecka a obávam sa, že budúci rok sa to možno zaobíde komplet aj bez nemeckých jazdcov. Kde sú tie časy, keď ich bolo v jednu sezónu v f1 hneď 7 či koľko.

3 Likes

Jen další potvrzení toho co si o něm dlouhou dobu myslím, není to takový ten přirozený talent ale musí si to oddřít a musí mu to sedět. Trochu něco jako Sainz. Musej makat více do noci aby uspěli :grinning:

Na úroveň Sainza by som ho nestaval. Teda teraz uz asi aj hej, ale v rámci celej kariéry bol inde, na svojom prime obzvlášť. Posledné roky s Astonom sú fór. Uvidíme, čo tam bude stvárať Fernando, bohužiaľ ak postavia nepojazdné auto, nedá sa svietiť - viď GP2 Honda.

Vettel nebyl nikdy ten vasnivy pilot jako napr. Hamilton. Jednou jsem tady daval spolecny video dokument o obou pilotech, tam to bylo patrne, ale nechci je porovnavat.