mozes napriklad klamat ako oranzovy influencer.
lenze ja nehovorim o riskantnych investiciach, ale o tom, ze aj reality a penzijne fondy maju lepsie vysledky ako donald. BTW reality boli donaldova specialita. Nechapem preco toho lumpa branis vlastnym telom.
Nikto ale nepíše či je inteligentný alebo nie. Jediné čo som napísal je, že čoho sa chytil to nakoniec premenil na úspech (myslené obrazne v biznise a politike).
A chlapcov progresívcov sa to dotklo, lebo nikto, koho nenávidia za iné názory, predsa nemôže byť úspešný.
A k tvojmu komentáru by som dodal, že moje vnímanie je také, že vôbec nejde o to, či má niekto peniaze a koľko alebo či je nadpriemerne inteligentný alebo nie, ale ide o to aký je človek a či je šťastný.
Mať zdravú a šťastnú rodinu a priemerné peniaze je viac ako zarábať milióny a byť podvodník alebo chudera z onlyfansu, ktorá žije v klamstve a všetci okolo nej sú pri nej len kým z nej môžu profitovať. To je pre mňa úspech v živote. Ale sto ľudí, sto názorov.
Vybral si si reality, lebo spätne vieš, že boli výnosné veľmi veľa a najviac v posledných rokoch. Keby ich zoberieš v roku 2009, tak ti to nepasuje. Po vojne je každý generál. Každý multimilionár má portfolio diverzifikované a nie každá investícia mu robí lepší ročný výnos ako trh sám.
Ja nikoho nebránim, len píšem ako to je a tebe praská žila, lebo Trumpa z duše neznášaš za názory, a teda neuznáš, že v biznise dosiahol úspech. Niečo ako Hogr, ktorý neznáša Maxa a nikdy plne neuzná jeho úspech. Vždy to bude auto, tím a všetko okolo.
vybral som reality pretoze viem, ze to bolo jadro donaldovych investicii. takze preco ho potrebujes branit? nevies odpovedat na otazku? ad hominem namiesto nejakych argumentov?
Takže niekto, kto spravil z multimiliónov miliardy za 20-30 rokov, je babrák a neúspešný biznismen? Niekto, kto sa bez významnej predchádzajúcej politickej kariéry stal prezidentom USA je babrák a neúspešný v politike?
Ale no tak, nebuď fakt Hogr2 len preto, že si ultraprogresívec a nesúhlasíš s jeho názormi.
milionarov porovnavam s milionarmi. Warren Buffet za priblizne rovnake obdobie spravil zo svojich 400mil cca 100 miliard. Investor. s&p500 sa za poslednych 30 rokov zdesatnasobil. cca 2x lepsie vykon ako donaldove podnikanie. to su fakty.
Chci Trumpa nebo Hranatost.
Jo, ale taky hodne z nich je na drogach, obcasne ztraty boli, ty jejich objemy jsou sileny, je pravda ze Buffet je drzak, cca 2000-02 to prezil jako malokdo.
mate sympatie k Trumpovi?
- ano
- ne
0 účastníci
A Buffet nie je babrák, ked Bezos to dosiahol rýchlejšie a viac?
To že máš antipatie voči Trumpovi, z relevantných dôvodov je absolútne ok.
Označiť ho za ale babráka mi teda príjde zcestné, ale však každý to vnímame inak.
Vec sa ma tak, ze ta nepotrebujem presvedcit. Postol som svoj nazor prisli ste sem osy na med a snazite sa presvedcit mna. Upsesnot trumpovych investicii nema nic spolocne s anitpatiami. je to holy fakt. chudak je z toho taky frustrovany, ze svoj majetok potrebuje podvodmi nafukovat.
Zbytočne štekáš po mne, ani sa ta nesnažím presvedčiť
stekam? len som pripomenul holy overitelny a takto ta to rozhodilo?
Píšeš mi tu, že ma nepotrebuješ presvedčiť a že si sem iba prišiel napísať “svoj názor”.
Ja som ti tiež napísal iba “svoj názor”, že mi príde zcestné nazýva niekoho babrákom, kto dokázal navýšiť svoj majetok. Takých milionárov a miliardárov ako on je kopa, a len za to, že to niekto nespravil o X ale iba o Y. A zase kopa ktorá to spravila v % omnoho lepšie ako tvoj druhý príklad, tak nebudem teraz napr. Buffeta nazývať babrákom lebo iný to spravil “lepšie a rýchlejšie”.
Babrák je pre mňa v tomto smere úplne niekto iný. Ale ako som už napísal - každý to vnímame inak.
Neviem teda o jakom rozhodení tu rozprávaš. Je mi maximálne uprdele či spravil Trump skok “len” o 5% keď mohol o 15% a ešte viac či je pre nejakého užívatela F1 fóra takový alebo makový.
Jediné čo by ma rozhodilo by bolo, keby mi pristáli tie peniaze na mojom účte len tak.
Možno by bolo fajn keby každý kto ma iný názor nebol označovaný progresívec, aj keď nechápem prečo ako progresívca označujete človeka ktorého chcete nejako diskvalifikovať, slovo progres = pokrok, progres je niečo čo by sme mali chcieť všetci, keby nie je progres tak sa tu ešte naháňame s fakľami a kyjakmi v ruke. Celá história ľudstva je poznačená progresom aj preto sa nám žije v mnohých oblastiach ľahšie. Takže na 100% sa vyhraňujem proti ľudom čo začali pokrivovať toto slovo a meniť jeho význam.
Dokonca aj v F1 si ten progres každú chvíľu prajeme, inak by sme boli zaskenutý v jednej sezóne a pozerali sa dookola na to isté.
napisal som dovod preco to tak vidim ako reakciu na niekoho, kto vidi Trumpa ako investicneho guru.
Ty uz si strateny ako Hogr, tak podme postupne.
Takze vsetci kto spravili menej ako Buffet su babraci?
Vsetci kto spravili menej ako s&p500 su babraci? Navyse Trump je podla roznych zdrojov niekde v rozmedzi 2.5 miliardy ci kolko si to sem dal a 7.5 miliard:
Forbes has estimated his wealth for decades and estimates it at $7.4 billion as of May 2024
Takze si vyber zdroj a porovnaj si to s&p 500, vacsina zdrojov, co som nasiel je bud 4mld alebo 7-7.5mld.
Dalsi fakt je, ze clovek nema zainvestovany cely svoj majetok, taky Trump na jeho zivot musi minat miliony a miliony rocne, dalsi miliony a miliony investuje do roznych biznisov, z ktorych sa nieco zhodnoti skor, nieco neskor, nieco bude v strate.
Mohol by si nam teda prezradit ako si ty uspesny v investovani, ked Trump je pre teba v zhodnocovani majetku babrak.
A opakovat ako ja branim Trumpa je smiesne. Mne je ukradnute, ci svoj majetok zdvojnasobil alebo zdesatnasobil, len som napisal fakt, ze je uspesny biznismen, ktory ta vyvaril, ze si musel zareagovat a zacat trepat hluposti. Presne ako Hogrovi, ked napises fakt na Alonsa alebo Maxa, ktory sa mu nepaci.
A toto je uplny vlastny gol:
Vrat sa na zaciatok diskusie a odpovedaj mi na otazku, kto postol svoj nazor a kto sa na neho zletel ako osy na med so snahou presvedcit ma?
Zacinas sa menit na klauna v diskusiach mimo F1.
Helmutko progresivec je, na tom nie je nic zle. Niekto je progresivec, niekto konzervativec, co je na tom zle, ked ho tak oznacim, ked sa sam k nim radi?
Je mi uplne jedno, ci je niekto progresivec alebo konzervativec, ide o to, ci clovek dokaze fakticky zhodnotit ineho z druhej skupiny. Ako sa ukazalo, helmutko to nedokaze. Helmutko je progresivec a kyda uplne bludy na Trumpa len preto, lebo s nim nesuhlasi v roznych nazoroch. Skrz jeho neznasanlivost ludi ako Trump potom pise hluposti ako to, ze
Trump je babrak v biznise a zhodnocovani majetku. Ved to clovek so zdravym rozumom a triezvym usudkom nemoze napisat. Nech si o Trumpovi mysli kto chce co chce, tak nazvat ho babrakom v biznise je dobry ulet. Trump je v tomto pripade uplne nepodstatny, ide o ten princip, ze trepe hluposti len preto, ze danu osobu nema rad. Presne ako napriklad ked Hogr spochybnuje Vettela, Verstappena, atd.
To je cele.
V dnesnej dobe sa to slovo trosku vymklo kontrole a v ponimani niektorych to neznamena to, co realne by znamenat malo. Pre niektorych znamena progres povolit tranzicie detom, povolit biologickych muzov v zenskych sportoch, uznavat viac ako dve pohlavia, a tak dalej. V tomto ponimani je to diskvalifikacia byt progresivec (lebo to uz je extremizmus, ktory je rovnako je.bnuty ako ultrakonzervativizmus).
myslis ten forbes, ktory odhadol jeho majetok na 2.5mld?