Fred Vasseur je jeden z hlavních důvodů, proč Ferrari věřím. Ten tým aspoň pro mě získal jiný projev, než měl za Binotta, a práce v průběhu celé sezóny k tomu patří. On pořád vypadá, že ví, co dělá, a to je příjemná změna .
Nerozumím tady tomu srovnání, není tam Fred už náhodou několikátou sezonu? Pod Binottem bylo Ferrari vyrvonanější soupeř v boji o oba tituly, i když to pak opadlo.
Vyhodnocení výsledků záleží taky na konkrétním průběhu sezóny, samozřejmě pokud se nejedná o titul - pak je to jedno . Pod Binottem se v r. 2022 tým po slibném začátku totálně rozložil a působil jako spolek klaunů. Kromě toho, pokud Binotto opravdu vyhrožoval vlastníkům odchodem velké části technického personálu, pokud nedostane funkci šéfa, je dobře, že ho vyhodili. Fred Vasseur je tam druhou sezónu a podařilo se mu tým přiměřeně posílit a stabilizovat včetně strategií a zastávek v boxech. Celkově na mě teď Ferrari působí dobrým dojmem.
Jenže Binotto byl inženýr na motory a podílel se i na titulech 2000-04, na což se hodně zapomíná. Co se týče odchodu personálu - to dělá i Fred s týmem teď ne? tu obměnu, takže vlastně to i tak nastalo.
Samozřejmě, že jde o výsledek, jenže otázka je, o kolik si Ferrari polepšilo? Ferrari 22 skončilo druhé v PK a v jezdcích, 23 skončilo 3 v PK a jezdcíh na 5 místě (beru toho nejvýše umístěného). Letos to vypadá na to, co byl rok 22, i když průběh sezony odlišný. Ale psal jsem to tu ježkovi - Ferrari mělo klasicky silný start do sezony, potom během sezony opadlo a zase ke konci se zlepšilo, ale i to zlepšení se zvláštně pohbyuje (Austin a Mexiko double, ale potom Brazílie nic moc a Vegas dobrý, ale mělo jim to sedět nejlíp, což i Sainz přiznal po závodě, že Ferrari nemělo rychlost, jakou očekávalo). A to mi přijde, jako největší nepřítel Ferrari - sezonní vývoj, protože od 08 je to opravdu špatný se sezonním vývojem
Ano , Ferrari pusobi dobrym dojmem jako staj co se tyka vykonosti a strategii , svete div se… jen je potreba, aby zapracovali na te jejich “tymove rezii”, protoze jestli nedokazou ukocirovat Sain vs LEc … co chteji delat az tam bude Ham vs Lec? …
Nezlob se, ale já nevím co Ti odpovědět. Prostě na mě celkový vývoj a směřování týmu pod Vasseurm působí dobře. Možná se pletu, to ukáže čas. Ty to vidíš jinak, ok, to vyřeší jen budoucnost.
U Ferrari se dřív aspoň říkalo, že kdo je na tom v polovině sezóny líp, je jednička a jede se na něj. Mohli by to možná takhle zkusit.
Tak tohle je presne.
Bud je vody moc, anebo malo.
Vim , jenze prave toho se bojim … jak ta sezona zacne … Moc si vzpominam na prvni sezonu Vet + Lec jak uz druhy zavod myslim si tam pres vysilacku vysvetlovali kdo ma komu uhnout . Nehlede na to, je dnes videt , ze hrat na to jak se ti darilo / nedarilo prvni pulku sezony, jeste neznamena, ze stejnou formu budes mit i ke konci … prece jenom , drive bylo mene velkych cen nez je dnes a “vycerpani” nervy / flustrace se muze je projevit, ze i ten , ktery vedl na zacatku se muze propadnout a naopak …
nu coz uz, aby to bylo Nemuzu se dockat LEc vs Ham stejne tak i na vsechny novacky jak se uchyti …
Situace je trochu jiná v tom, že Leclerc se jako mladá vycházející hvězda potřeboval prosadit proti “domácímu” Vettelovi, i když ten už měl daleko slabší pozici než na začátku angažmá z více důvodů. Teď už jsou proti sobě dva poměrně zralí jezdci, kteří by měli být schopni jednoznačné dohody dodržovat. Jistě, pro oba musí být jediným cílem titul, nicméně věřím, že tohle se snad interně řešilo při příchodu Hamiltona. Že pro mě jeho příchod z hlediska Ferrari nedává moc smysl se nezměnilo, ale tak snad vědí co dělají. Nám nezbývá než počkat .
Napsala si to presne … Prave, narazim na to, co muselo byt predmetem smlouvy , ze Ham podepsal. Auto na titul ? … ale co Lec … prece s nim nepodepsali dlouholetou smlouvu, aby delal nosise vody pro Hama … tzn … ze bud obema slibili to same anebo jim dali ultimatum ( kdo bude prvni na zacatku ten bude 1) a z toho vyplyva, ze tak ci onak to bude boj od prvniho okamziku mezi nima dvouma … aspon tak to vidim ja.
Muj nazor je, ze Hamiltona podepsali proto, ze mohli. Marketingova hodnota Hamiktna ja nepredstavitelna. Tady debatujeme o prrospechu Checa pro RBR a poukazujeme na jeho hodnotu a hodnotu sponzoru.
Checo ve srovnani s Hamiltonem. My se bavime o cca 150 mil trhu. Hamilton ma presah na mmozstvi lidi jako zije v Cine.
Pry po oznameni jeho prestupu se o miliardu zvysila cena akcii Ferrari.
Mozna ze kdyby tohle vedel Horner, tak by ten call od Hamiltonova manazera pojal jinak.
Myslim, ze smlouva je uplne to posledni co je zajima a nejaky preference take. Nechavaji to na Fredovi a ten to podle me zvladne. Jestli budou mit auto na titul, tak ho ziskaji. Leda ze by ho neziskali.
No jasně, to ti neberu, jen mi přijde, že se ve Ferrari k něčemu neustále upínají, i když jsou ty průběhy naporsto stejný