Wolff: Vďaka týmto pravidlám už osem titulov v rade nikto nezopakuje | Magazín F1 - F1online.sk

Roky absolútnej dominancie. Keď skončila éra Michaela Schumachera a Ferrari, len ťažko si niekto vedel predstaviť zopakovanie takejto nadvlády. Mercedesu sa to však medzi rokmi 2014 až 2021 s ôsmimi konštruktérskymi titulmi v rade podarilo. Šéf Mercedesu Toto Wolff si pritom myslí, že pri súčasných pravidlách niečo také už nebude možné zopakovať.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/85070/wolff-vdaka-tymto-pravidlam-uz-osem-titulov-v-rade-nikto-nezopakuje

Rozpoctovy strop je dobra vec v USA uz funguje roky, tiez fajn, ze najslabie timi draftuju ako prve, nebolo by zle keby Formula 1 este viac pomohla slabsim timom.

Zaujimave , ze ked dominovalo Ferrari , tak to bola Fiaferrari , ked dominoval Mercedes , tak to bola Fiamercedes , a teraz je to Fiaredbull.

vyzerá to tak že hlupáčikovia sa naučili spájať slová podľa toho ako sa im to aktuálne hodí :smiley:
niektorí k tomu ešte pridávajú slovo cuckold ako na podčiarknutie svojej trápnosti, slabomyselnosti

1 Like

Klud, ferrari dominovalo len 2 roky.
2002 a 2004.
Hned na to im klepli po prstoch.
Tak isto aj RedBullu.
Mercedes naopak FIA nechala dominovat 8 rokov.
A nielen to, netrestala Hamiltona za to, za co inych trestali, Pirelli upravovalo gumy tak, aby sa Lewis “netrápil” (2018) a pod …

3 Likes

Jozko chrustalik

:see_no_evil::see_no_evil::see_no_evil::see_no_evil::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

a este ti prajem dlhe roky traumy z mercedesu

2 Likes

2002, 2003, 2004. To sú 3 roky. Či ?

Ferrari podľa neho dominovalo krátko. Zvyšok bolo “len” umenie Schumachera. To, že bol Schumacher skvelý pilot mu samozrejme neupieram. Ale to, že má traumy z Mercedesu/Hamiltona, je na tomto fóre známy fakt.

1 Like

Kdyby jsi o Schumacherově éře něco věděl tak tohle nepíšeš. Ferrari dominovalo opravdu pouze 02 a 04, to dokazuje druhá příčka Barichella v poháru jezdců. Nemluvě o tom že v kvalifikacích Ferrari zaostávalo za McLarenem a Williamsem. Podívej se kde oproti Schumacherovi skončil BAR v letech 00,01 a 03. Mercedes od roku 2014 získal double 5x, slovy PĚTKRÁT. Takže tu prosímtě neříkej ty tvoje moudra. Jediný co Hamiltonovi stačilo v letech 2014-2016 a 2019-2020 bylo porazit Rosberga a Bottase (a to ještě 2016 prohral). Schumacher měl tohle štěstí pouze ve dvou letech. Takže ano, 3 Schumacherovy tituly ve Ferrari byly získány jeho genialitou, jelikož Mclaren byl 00,01 a 03 na stejný úrovni. O titulech v Benettonu ani nemluvě. Stavět Schumacherovy a Hamiltonovy tituly na stejnou úroveň muže jen blázen. To je jako porovnávat někoho kdo zdědil 7 milionů a někoho kdo si 7 milionů vydělal.

2 Likes

Pokud si myslíš, že ve 2003 Ferrari dominovalo, doporučuju navštívit nějakého specialistu ohledně tvého zdravotního stavu. Ve zbylých dvou letech máš pravdu.

Ja som nepovedal že Schumacher dostal tituly ako darček od Ferrari. Ja som povedal že Chroustal má traumu z Mercedesu. Ak by si čítal s porozumením tak som tam napísal že Schumacherovi kvalitu neupieram. Naopak mám Schumachera rád. V každom prípade ďakujem za vysvetlenie ako sa píše slovo 5x. V každom prípade najprv čítaj potom píš, napísal som že podľa Chroustala Ferrari dominovalo 2 roky zvyšok bol Schumi. Nepísal som to čo si o ich ére myslím ja.

1 Like

Lidem na tomhle fóru to nevysvětlíš. Ferrari klepli přes prsty už v roce 2003, když změnili bodovací systém. Byla to zajimava sezóna, jenže stejně vyhrál MSC, tak v roce 2005 sáhli na to nejzranitelnejsi - na pneu. To by ale zdejší komentátoři museli něco vědět o historii F1.

Uznávám že jsem tvůj komentář špatně pochopil. Myslel jsem že to myslíš jinak a sarkasticky.

2 Likes

Nie Schumacher bol aj navždy bude legenda. Veď kľudne môžeme povedať že aj Mercedes vyzerá tak ako vyzerá aj vďaka nemu.

1 Like

Je to bohužel tak. Základní kámen úspěchu je Brawn + Schumacher, žádný Wolff, žádný Hamilton, který jen naskočil do rozjeteho vlaku neporazitelnosti a svezl se.

Trúfam si povedať, že ak by Schumacher neskončil v 2012. Získal by tituly on a nie Rosberg. Na Alonsovom ale aj Kimiho príklade môžeme vidieť že legendy nestarnú. Mať Schumacher to dominantné auto Mercedesu rekordný počet titulov by sa na čísle 7 nezastavil.

2 Likes

Mě nejvíc mrzí, že skončil MSC tak brzo. Ferrari podepsalo na 2007 Kimiho a MSC si mohl vybrat jestli zůstat, což by znamenalo Massův konec po jednom roce s Ferrari, a to on nechtěl. Kdyby zůstal do roku 2008, oba roky by vyhrál. Massu, kterej malem vyhrál v roce 2008 porazil v roce 2006 s přehledem. 2008 Massa nevyhrál titul jen kvůli nepovedenymu pitstopu v Singapuru. MSC znal Bridgestone pneumatiky lip nez Kimi a Massa dohromady. Mohl odejít až v 2008 a do Mercedesu vůbec nechodit. Tam jen sklidili ovoce za jeho tvrdou práci a know how jak postavit vítěznej tým. Jinak souhlasím, Mercedes 2010-2012 byla nespolehlivá skořápka a rozhodne to nebylo tak že byl Rosberg rychlejší.

2 Likes

Prečo píšeš komenty za ktoré sa neskôr ospravedlňuješ ? Nemal by si pre to navštíviť špecialistu ohľadne tvojho zdravotného stavu ? Zaslepenosť nič dobré nepriniesla. Kurwa chlapci z česka vy nemáte seriózny portál o F1 ? Naplaveniny Bretnix, Oynth strpíme, a aj pre ich typický folklór zvládneme, ale nie je to priveľa ?

Normální člověk se omluví když něco špatně pochopí, nevidim na tom nic zvláštního. Nejdřív si radsi zjisti něco o historii F1 a pak tu piš moudra, aby tě aspoň někdo bral vážně🤡 Říkat, že Ferrari v roce 2003 dominovalo chce pořádný balls, uznávám.