Wolff: Titul je taký vzdialený, že naň ani nepomýšľame | Magazín F1 - F1online.sk

Na takýto vstup do sezóny si fanúšikovia Mercedesu už ani nespomínajú. Čisto len pri pohľade na výsledky to tak síce nevyzerá, no z prejavu monopostu W13 na trati je evidentné, že Mercedes zaostáva a ešte dlho bude. Toto Wolff v tomto smere tiež nie je prehnaným optimistom, podľa neho momentálne o útoku na titul nemôže byť ani reči.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/58470/wolff-titul-je-taky-vzdialeny-ze-nan-ani-nepomyslame

Su len 2 moznosti - bud sa Mercedes dotiahne alebo nedotiahne na celo.
Uvidime v novembri.

Ak vyriesia aby neposkakovali a pridu na to ako znizit nedotacawost tak budu rychlejsi. Sami vraveli ze ich kara ma velky potencial na zmeny. Tak do toho.
Mam pre nich tip: v dolnej casti podvozku na zaciatku kde zacina prudit vzduch musia upravit podlahu aby vo vyssich rychlostiach bol tok vzduchu prerusovany a neprichadzalo k velkemu vztlaku a vzapeti vytlaku…

Ja myslím že oni vedia čo len ešte nevedia Ako aby to neovplyvnilo zvyšok

Oni na to prídu.
Je to otázka času.
Ale, aby ostatný neboli už moc ďaleko.
Ak si ešte spomenieme na Brawn GP
V polke sezóny už mali tie difuzori všetci ale na Buttona to už nestačilo.

Tam nie je len problem s poskakovanim… motor nevie hltat palivo a ten vykon chyba vsetkym mercedesakom. Takze ocakavam vymenu motora medzi prvymi ak ich uz redbull nepredbehol.

Ja nechcem aby zase vyhrali titul. Ja iba chcem aby to bolo vyrovnanejsie a tak ako som avizoval pred sezonou, vidim to na boj o prve miesto min. Medzi 6 timi pilotmi kazdu GP! O to mi ide.
Nech timy makaju celu sezonu a nech je vzdy pole vyrovnanejsie. Normalne som dufal ze sa o podium alebo vytazstva zapoji aj McLaren ale ti ma sklamali.
Takze este Gasly, Alonso ci Bottas ako cierny koni by sa mohli zapojit ale myslim ze najblizsie bude zase iba Gasly.
Haas mozno par pretekov da dobre body ale postupne budu odpadavat.
Velmi dufam ze McLaren si polepsi a vratia sa este aspon do top 8-10.

Neboj za tři roky se pole vyrovná, tak to je pokaždé, když jsou velké změny…
Fandit McL musí být ještě větší očistec než Ferrari :wink:

1 Like

Úplne s tebou súhlasím, Za toto som aj ja! Nech sa bijú všetci a nech mame aj kazdu veľkú cenu iného víťaza …
Reálne to asi bude na 3 tymi. Ale to bude musieť MB asi zabrať. Do včera som bol v tom že stále kecajú…. A mýlil som sa.
Ale, Nemyslím si že nikto urobi taký great aby zrazu bojoval vpredu.
McLaren je prekvapenie/sklamanie. Chudák Daniel.
Ale aspoň že Carlos nemusí ľutovať tak ako to bolo veľa krát opomenute že ci bol dobrý krok prestup do SF.
Botasa sme videli čo zase “dokázal” Lepší dojem som mal s toho Číňana.
Gasly smola…. Stále neviem prečo horel.
Magnusena ospevujú ale veď to bol len prvý závod…
Konzistentnost aut sa ukáže casom -rýchly, pomaly okruh. Myslím že všetko bude jasnejšie tak o 4 - 5 pretekov.
Teraz je priskoro niekoho pasovať do role šampióna… veď v SAE môžu vypadnúť obe Ferrari…
Možné je všetko.

4 Likes

Áno lebo v F1 normálne ráno zistíš čo to je a poobede máš riešenie :grinning:

Presne tak to funguje.

Veľké koncepčne problémy sa riešia roky ale keďže sa nevracajú spať k Barcelone tak asi nemajú dojem že taký majú.

Ale oni nemajú prútik kúzelný - iba inžinierov a aj vyrobiť to niečo trvá aj keď by už vedeli že čo. A otestovať to atď atď. Hlavne ak sú 2 preteky po sebe takto tesne.

Takze oni vymysleli niečo speci a áno trvá to kým zistia ako to bude fungovať ale to tak býva.

Mali zas kus šťastia, no aj to patrí k športu, ale tiež je dobré, že oba monoposty došli za sebou.

Dost mě nicméně překvapilo, jak je pole roztahané. Ferrari + Verstappen, pak Perez, pauza, Mercedes, pauza, a další tu menší, tu větší mezery mezi týmy.

1 Like

Momentálne je absolútne zjavne že Perez bude prvá “obeť” Mercedesu a akonáhle začnú sťahovať jeho tak bude zrejme, že idu hore.

1 Like

Dalsi pokrytecky nezmysel od Tota ked tvrdi ze titul je vzdialeny.
Velmi dobre vieme ze staci odomknut tie spravne veci a ich auto bude na spici.
Preco ten clovek pusta von taketo nezmysly na pockanie, to nechapem.
Uz davno sa znemoznil pred celym svetom a pokracuje v tom aj nadalej.

Presne tak :slight_smile: tiež vidím Checa, ako taký verifikačný bod, kedy sa začne Merc doťahovať. :slight_smile:

Lepsi budu ak vyriesia jumping. A understeer…bol by som zvedavy aku maju jednotlive timy deg pneumatik.
Podla toho bude zavisiet aj zlepsovanie MB. Pretoze ak ju maju vysoku tak s tym modelom sa uz neda nic robit a celu sezonu budu v ritke.