Wolff: Strata Hamiltona na Russella je irelevantná, nebojovali medzi sebou o titul | Magazín F1 - F1online.sk

Lewis Hamilton v uplynulej sezóne len po tretíkrát vo svojej kariére prehral interný súboj s tímovým kolegom, keď v konečnom zúčtovaní zaostal za Georgeom Russellom o 35 bodov. Podľa šéfa Mercedesu Tota Wolffa je však irelevantné, ktorý z jazdcov bol úspešnejší a skončil vyššie v súťaži jednotlivcov, keďže medzi sebou nebojovali o majstrovský titul.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/84588/wolff-strata-hamiltona-na-russella-je-irelevantna-nebojovali-medzi-sebou-o-titul

Presne tak, a uz vobec nie je dôlezite ze Lewis nemal na konci sezony viac bodov ako 4 jeho teamovi kolegovia - Alonso, Button, Rosberg a Rusell. Takuto negativnu statistiku, ktora pomerne vela vypoveda, ktory viacnasobny sampion taku mal ? …

Má to pár trhlinek.
S Alonsem měl bodů stejně a nebyl šampion. S Buttonem prohrál, když měl 1 titul, takže nebyl vícenásobný.

Takže jako vícenásobný šampion prohrál s kolegou 2x.

2 Likes

Jasné, jasné… Treba niečo také porozprávať, aby sa Hamilton nezačal psychicky skladať. Lebo úprimne, nech už bolo auto akokoľvek dobré/zlé, tak od Hamiltona sa akosi čakalo, že mladého vyškolí… A nie že skončí o 35 bodov za ním. Navyše v prvej polovici boli jeho výkony ako na hojdačke. A kecy o tom, že on len skúšal nastavenia, to sú PR blbosti, aby média nešprtali. Či Russell dostával vždy top vyladené auto, že s ním stále končil v top 5? Russell možno nebol rýchlejší, ale bol konštantnejší.

Celkov si George urobil skvelú reklamu. Veď s Hamiltonom hneď v prvý rok hral prakticky vyrovanú partiu v kvalifikáciách, v pretekoch, i v pódiách. Akože, ak by niekto ešte pred rokom povedal, že Russell bude mať len o jedno pódium menej ako Lewis, pričom však bude mať o víťazstvo viac, tak ho pošlú na psychiatriu. Škoda, veľká škoda, že Russell nesedel v Mercedese v rokoch 2019 a 2020. Hneď by boli zaujímavejšie sezóny…

3 Likes

Dobrá pochvala pro Russella, … oh počkat :thinking: :smile:

No, a keďže Lewis skončil šiesty, tak to už preňho dôležité je? :smiley:

1 Like

Pohladenie po dusi zaslepenie oci ale pravdu ze bez auta je strateny nik nenapise. Bol majstrom vdaka autu. Jeeho schopnosti su naho-vno. Jedine co vie je plackat v zakulisi ako to urobil u wolffa ked nakoniec rosberga vytlacili len preto ze dvaja nemozu lamat jeden rekord.

1 Like

Všetci majstri sveta sú majstrami vďaka autu. Aj ten súčasný.

2 Likes

Ja to chapem a stale to hovorim ale ked niekto taku hlasku do sveta da ze hamilton bude o rok silnejsi :rofl::rofl::rofl: ano 20 kil svalovej hmoty mu pribudne.

hranie so slovickami ti ide. takisto sa da povedat, ze ani Alonso v prime time ako cerstvy dvoj-nasobny sampion ho nevedel zdolat v jeho novacikovskej sezone.
Jediny kolega, ktory ho porazil(vdaka velkej davke stastia) v suboji o titul v rovnakom aute bol Rosberg, aj to chalana natolko vystavilo, ze verejne priznal, ze na takej urovni to uz neda a radsej skoncil.
Prost tiez prehral s Laudom aj Sennom. Button a Russell vyuzili Hamiltonove “oddychove sezony” :slight_smile:

2 Likes

Tieto mikroštatistiky zaujímajú fakt len internetových zúfalcov. Historické úspechy si vie nájsť každý. Áno, úplne hore je ten podľa vás neschopný Hamilton. V prípade, že z toho na vás príde komplex menejcennosti, netreba vypisovať hlúposti, stačí navštíviť odborníka. Ak niekto až teraz pochopil, že v motoršporte je nevyhnutným základom dostatočne rýchly monopost, tak to gratulujem.

3 Likes

Áno aj nie.

Pre nich ako tim > z hľadiska budúcnosti to jedno nie je. Lebo to čo predviedol Russell a aj tá porážka LH ukazuje že diamant čo vyťažili a postupne sli obrusovat ďalej este treba par krát preleštiť a zasadiť do platiny ale jeho hodnotu ak to spravia, uz poznajú.

Lewis takisto vie že to nebude mať jednoduché, Všetci vedia že Russell sa ešte zlepší a až bude hotový produkt tak bude top pilot s ktorým LH uz dnes nemá ľahkú prácu.

Z hľadiska súčastnosti je to ABSOLÚTNE jedno pre neho, nich aj tim.

To čo vraví Toto je iná vec a je to mentalita ktorú maju oni aj tim. V tomto prípade je výstizna druha polovica titulku> nebojujú o titul ani o win. A ak áno videli sme tu mentalitu u oboch > okamžite sa pýtali môžme pretekať ? A tim vedel, že iná odpoved ako áno nepripadá v úvahu.

To čo hovorí Wolf povedal aj Russell v podcaste ktoreho časť vyšla von dnes ráno.

Jeho cieľom je vyhrávať a získať titul. Kým sa to nedeje podstatne je len či urobili maximum a či vytiahli maximum zo seba aj tímu. A to obaja zhodne áno.

Súvisí to aj s tou diskusiou o mindsete GR ktorú som tu viedla s niekým minule > dám mu sem link ( nepamätám kto to bol tuším že @Situs ale nie som si istá) tu to ma v 10 minútach krásne cele zhrnuté. Rovnako ako to o čom hovoril TW George Russell: My Life Changed At Monaco Grand Prix - YouTube

Takze ono to je irelevantne a ako jedna z mala som to vravela od začiatku sezóny, že to či skončí 50 bodov pred slebo za LH nič zasadne nerieši.

Ale ak to dokáže a najmä pri výkonoch aké podával > naznačuje to jednoznačne Russelove schopnosti, potenciál a smer kam sa bude vyvíjať.

Mení to niečo pre LH ? Veľmi malo. Aj keby ho pilot ako Russell porazil každú sezónu až do dôchodku, nezmení to nič na tom čoho je schopný LH. Skor by sa to malo brat ako ukážka schopnosti GR, nie znevažovanie LH. A táto sezóna ukázala, ze porážka od GR sa rozhodne v horizonte pár rokov nebude brat ako hanba či ukážka toho že LH bol len bublina ako sa niektorí snažia naznačiť.

Presne tak ako sa za nič take nepokladá jeho porážka FA. Ten aj potom ukázal že je spickovy. Ale ukázal to aj LH znova a znova.

Fans LH majú záchvat roky ako ten porazili FA! Avšak ani len Lewis ( ktorý mal s autom extremne veľa natestovane predtým) nebol vždy a všade rýchlejší ako on. Dokázal ale stále zbierať body a Fans LH dodnes tvrdia že MS porazil ten rok.

Je len sranda ako ti istý ľudia neberú takmer rovnakú situáciu ( len ten MS ma výrazne viac skúsenosti ako ten vtedajší) ako relevantnú. Faktom je že naposledy sa z fleku takto ako tento rok Russell pomeril s MS práve Lewis !

Áno nebojujú o titul > avšak zvládnuť auto ktoré na to nemá je vo veľa veciach náročnejšie ako to čo ma na titul > jazdecky aj mentálne.

Videli sme že akonáhle išlo o Win > išli takmer to iste, na rovnakých gumách, s rovnakým autom, a Russell dokázal udržať svoj win v rukách. Po 20 pretekoch na cele.

A tam presne sme videli aj krásny úkaz LH-GR celú sezónu. Každý bol niekde vramci kolá lepší > ale na jeho konci bol rozdiel medzi nimi stále rovnaký.

Pepa a Števo vytiahli štatistiku o ktorej ja hovorím cely čas.

Rozdiel v Q medzi nimi v prvej polke sezóny bol 6:5 pre GR ( toľko k tomu ako Lewisove prehry boli len experiment keď akosi dokázal ho poraziť aj v tedy tak tak hrozne obetovany asi nebol) a rozdiel bol 63 stotín čo je nič a nie rozdiel. V druhej polke síce LH vyhral 7:3 avšak rozdiel bol 6 tisícin čo je ale že absolútne nič. ( a to Russell zasekol koli brzdám sekundu v Singapure). A podobná tá štatistika bude aj v pretekoch. Russell sa v priebehu roka zrýchlil a dosť výrazne > paradoxne práve v case keď vizuálne prehrával.

A okrem toho dokázal sa otrepat zo smoly, porúch, tukancov či porážok LH a profesorsky vyhrat.

Ty dvaja sú ako vajce -) na vonok môžu byt každý iny. Keď ho rozbijes vnútri nájdeš vždy niečo podobne > viac ci menej žlte ale koláč upečies z oboch. A sú si aj jazdecky podobný, viac ako mnohí sú ochotný uznať.

Keď nestačilo to čo sme videli, tak už neviem aké sú ocakavania.

Takze TW hovorí niečo veľmi ine ako sa tu tvárime > a síce že pre tim a aj pre jeho jazdcov je podstatný len Titul a víťazstva a o tie nebojovali. A tak by to malo byt ak chcú byt spať na cele. Ak chce LH získať 8 titulu a ak Russell chce získať svoj 1 a boh vie koľko po ňom.

Preto je pre mna nepochopiteľne znevažovanie LH avšak rovnako aj kecy ktoré tu začali voči GR ako zase nič nie je relevantne a vlastne Lh ani neporazil :woman_facepalming:

Dost casto diky sedym zonam, ktere se nepodarilo vcas podchytit.