Wolff: S poskakovaním treba niečo robiť, môže spôsobiť poškodenie mozgu | Magazín F1 - F1online.sk

Nová technická direktíva je už za rohom. Od Veľkej ceny Belgicka FIA začne používať metriku, ktorou bude merať poskakovanie monopostov, no to je podľa všetkého len prvý krok. Od sezóny 2023 by sme sa mali dočkať ešte väčšieho sprísnenia pravidiel. Toto Wolff to víta. Tvrdí, že Formula 1 by v opačnom prípade riskovala zdravie jazdcov.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/73452/wolff-s-poskakovanim-treba-nieco-robit-moze-sposobit-poskodenie-mozgu

V takom pripade musi najviac poskakovat boxovy murik vo Ferrari.

7 Likes

Taký Binotto v tom aute musel potom stráviť večnosť, lebo už sa to prejavuje.

1 Like

Ocom to hovori? Auto skace tak 5 sekund na rovinke a nie hodiny… este aj pojem frekvencia si upravi tak aby to dobre znelo a este ani silu poskakovania pri akej sa to moze stat vobec nespomenul…
Proste totalne si nieco vytrhol z kontextu, z tohoto jeho vyjadrenia si jeho metrikou mozem odvodit ze vsetci co jazdia autom uz maju nenavratne poskodeny mozog…

uz Wolfovy lepi ze FIA zredukuje zmeny ktore ohlasila.
on si mysli ze vsetci zeru seno, poskakuju a maju poskodeny mozog, a nechapu co tym sleduje.:hugs:
a ani som ten clanok radsej necital

  • jednoducho mercedes ma naprd koncept auta, a tak tlacia na zmenu pravidiel, aby rozbili koncepty aut aj konkurencii…
  • navyse nie su v boji o titul, takze mozu rovno presedlat na vyvoj pre 2023 a ziskat naskok
1 Like

Ale Mercedes je v boji o titul a keby sa staviť dalo, tak kľudne sa vsadím, že konštruktérsky titul tento rok získa. Aj keď by to vyznelo dosť komicky :smiley: :smiley: :smiley:
V jeho prospech hovorí veľká spoľahlivosť a konzistencia oboch pilotov podávať vyrovnané výkony a samozrejme chyby, zlyhanie techniky a blížiace sa penalizácie v RB a Ferrari, či nemohúcnosť Peréza jazdiť konzistentne v majstrovskom aute.

Kym ferrari a redbull idu kluckami cez f1 mercedes hlada cesticky prebojovat sa vpred mimo f1. Zufalost. Ak je sport skodlivy zrusme box, hlavickovanie vo futbale, lyzovanie a aby sme predisli nehodam v f1 dajme maximalku na 20 km. Ak nieco skodi nerobme to. Vsimol som si ze v mercedese a jeho okoli je poskodzovanie mozgu bezna vec aj bez jazdy. Vid fanatizmus.

127 bodov. Pri Maxovi ktorý jazdí každý závod o víťazstvo. To mi nepríde moc reálne. A Ferrari je stále rýchlejšie auto.

1 Like

Mne pride, ze poskodene mozgy su vsade inde, len nie u jazdcov. Lobuj Toto, mas co robit pri tom “shitboxe” co ste postavili tento rok :ok_hand:

1 Like

Ja som chcel napisat že niektori tu komentujuci musia skakat od rana do vecera :man_shrugging:

v Madarsku zistili kolko realne stracaju na Redbull tak sa vratili k starej pesnicke o zdravotnych problemoch. Cakam, ze Lewis bude v Spa z auta vyliezat takto:

4 Likes

nechcem rypat, ale to moze pomaly aj Ferrari a aj snad aj Redbull.

Poskakovanie si ma Mercedes vyriesit SAM!

Ale ich bezna taktika je ist si vyplakat zmenu pravidiel aby to sedelo im…

V tom teame nie je jedineho sportovca, ku vsetkemu sa totiz stavaju tak, ze to so sportovym spravanim nic nema. Ci Wolff, Russell, Hamilton. Sama spina

A sam to dobre vies, len toto je jedina cesta ako ostatnych spomalit aby bol zasa Mercedesik na spici, tak budes hovorit hluposti

3 Likes

Ale no tak, pokojne si odpusti tieto pateticke taraniny. Je zjavne, ze tvoje obavy o bezpecnost maju priamu konexiu na poziciu Mercedesu pri mavani sachovnicovou vlajkou, rovnako ako je to v pripade Wolffa.

V Mercedese to domrvili a postavili srot, nech si to vyriesia v ramci timu a nevyplakavaju u FIA.

10 Likes

Ich auto bolo nebezpečné len preto že ho dávali dole a potom sa sťažovali na bezpečnosť. Pritom oni sami išli za výkonom a bezpečnosť jazdcov mali vieš kde… takže áno, nech si to riešia sami ako všetci ostatní ktorí sa na to nesťažujú.

Takže najbližšie ak budú skákať, jednoduchá rada… zdvihnúť výšku. Ale to neurobia pretože pre nich je dôležitejší výkon ako zdravie svojho pilota. Takže celé toto čo Toto robí je jedno obyčajné pokrytectvo.

4 Likes

Toto je stejnej pokrytec jak vy. :grin:

1 Like

Okej. A dôvod? Mám niekde v tomto čo som napísal chybu? Niečo nepravdivé?

Klasický komentár od hentoho v ukážkovom nastavení kde sa situácia prezentuje tak jak v skutočnosti nie je.

Veď už len stačí prvá veta “už v minulosti bol ground effect kvôli tomuto zrušený” čo je lož sama o sebe lebo každý dobre vie, že ground effect bol zrušený kvôli úplne niečomu inému. A to stačí tak 5minút hľadania na Google.

Ale čo čakať od 90% fanúšikov MB (česť výninkám)

6 Likes

To Vaše “řešení” není ani trochu pokrytecke, že?

1 Like