Wolff o motoroch Red Bullu: Veľmi odvážne | Magazín F1 - F1online.sk

Spoločný podnik Red Bullu a Porsche sa napokon rozpadol. Plány to boli veľkolepé a nejedného pri tej predstave ovládlo nadšenie. Všetko je však napokon inak. Stajňa z Milton Keynes bude pokračovať vo vlastnej réžií a vyrábať vlastné motory. To je podľa šéfa Mercedesu Tota Wolffa odvážny plán.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/77086/wolff-o-motoroch-red-bullu-velmi-odvazne

Ja sa Wolffovi nedivim, ze tak oplakava Porsche.
Pre Mercedes ako automobilku je urcite lepsie porazit Porsche ako sa nechat ponizit od malinovkarov. Pre Redubll je to isto vyzva, ale preco nie? F1 je o vyzvach. Nevyskusas, nevies…

3 Likes

Vidis a prave preto to bude Wolfa stvat o to viac, ked vyrobca malinovky spravi lepsi motor ako automobilka Mercedes.

neznamena to nic, pre drvivu vacsinu ludi to neznamena nic. kolko ludi ked zbada mercedes si povie, juj to je super ved oni jazdia v f1 :slight_smile:

1 Like

Takto si aspon Mercedes moze povedat, ze ich ako celosvetovo znamu automotive znacku porazila v motorsporte firma orientujuca sa na vyrobu energetickych napojov :rofl:

2 Likes

Vzhledem k tomu, že evropský automobilový průmysl jde do kopru a nejspíš ho čeká osud amerických automobilek, to může být Red Bullu opravdu jedno.

Při pohledu na jeden nový (a mimořádně drahý) kávovar od Siemensu mě napadá, aby jednou Mercedes nedělal spíš kávovary a neprovozoval pražírnu kávy. :wink: :grin: Za předpokladu, že na zapnutí kávovaru a přípravu jednoho espressa si průměrný Evropan nebude muset vyřizovat půjčku s dvacetiletou splatností. :cold_face:

1 Like

Hezký příklad nezamýšleného důsledku jednání: Mercedes a Ferrari kdysi tak důsledně odmítali dodávat motory Red Bullu, že si nakonec (s dopomocí Hondy) Red Bull dělá vlastní.

Už jen za to, jak Red Bull zvládl svou nezáviděníhodnou situaci ohledně motorů, si zaslouží nemalé uznání.

1 Like

Hej výrobca malinovky určite spravi lepší motor.

Lebo typek od stroja na energetak pôjde robiť motor. Alebo skôr nakúpení ľudia z Hondy, Mercedesu atd….

Áno úplne ich deklasovali výrobcovia malinovky ako si o tom snívaš. Mimóza

Ved Mercedes tiez ludi len zobral kde mohol. Ci mas nejake informacie o tom ze podlahu Mercedsesu navrhoval clovek, co predtym dizajnoval predne narazniky na C-klasse?

Ani motoraren Mercedesu nezalozili oni, nie je to tovaren Mercedesu, tak o com?

Mne to vysvetľovať nemusíš :joy::joy:

To skôr detičkám čo uverili že malinovkár tu robí najlepšie motory :sweat_smile:

Red Bull si vôbec nerobí motor sám, ten robí doteraz stále Honda

RB svoj vlastný motor nikdy nevyvinie. Buď na niekoho iného nalepia iba svoju nálepku, alebo si kúpia od niekoho licenciu, tak ako to vo svete chodí…

Ano, já vím. Ale samotná sázka na Hondu byl odvážný krok (renomé Hondy po fiasku s McLarenem bylo nízké a byť to fiasko padá i na McLaren samotný, důsledkem byl kromě jiného nedostatek zkušeností na straně Hondy, která s McLarenem stagnovala) a Red Bull velmi dobře zvládl i spolupráci s Hondou (Japonci, kultura). Za mě plus. Byli odkázáni na slibotechnu Renaultu, nikdo jiný jim motory dodávat nechtěl. Vybruslili z toho skvěle. Nejsou pasivní.

1 Like

ty vies vobec co je licencia?