Wolff: Ferrari si to prehralo už počas tréningov | Magazín F1 - F1online.sk

Toto Wolff je toho názoru, že Ferrari si v Maďarsku skomplikovalo situáciu už v piatok a v sobotu tým, že si na preteky neponechalo ďalšiu sadu stredných pneumatík. Šéf Mercedesu však môže byť spokojný, strieborné šípy aj vďaka tejto chybe súpera získali už druhé pódium v rade.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/72788/wolff-ferrari-si-to-prehralo-uz-pocas-treningov

Ale stále musel s niekým bojovať na trati, a vtedy viac opotrebovávate svoje pneumatiky.

O tomto tu celý čas Kiks píše no niektorí ignorujú fakty len za to, že je to ona a za to, že jazdí proti Hamiltonovi.

1 Like

chyba sa stala tam, ze mu dali zlte po 1. pitstope. Mali mu dat cervene aby najazdil naskok, ked mal Max stratu 5-7sec a tie zlte co mu dali mu mali dat az v 2. pitstope. No a Sainzovi 2x natiahli zastavku.

Všetci vidia/vidíme kde robia chybu len Binoto si ju neprizná asi on radi stratégom…Škoda reči povie že neboli rýchly…

Tak sa ešte pýtam že o koľko sekúnd na kolo potrebuje Ferrari rýchlejšie auto aby bolo teda dosť rýchle na víťazstvá?

Právě jsem to chtěl napsat. To, co tvrdí @Kiks a v čem jsme ji - věcně správně - podpořili - teď potvrdil i Toto Wolff. Tak jsem zvědavý, jak na to zareagují někteří fanoušci LH, kteří měli potřebu kopnout do George, aby udělali z Lewise “ještě většího”. Jako kdyby nestačilo napsat, že Hamilton - navzdory některým drobným zaváháním, která taky měl - odjel dobrý výkon korunovaný druhým místem.

Skús si tipnúť ako zareagujú.

2 Likes

Povedal to sám Toto Wolff že doplatil na to že šiel zhora a neustále bojoval - to je taký človek čo to riadi vieš ? Poznáš ho ?

Takze tá stratégia bola veľmi iná lebo sa bojovali s iným a za iných okolnosti.

Ale Ok kecaj ďalej!

Max na Lewisa strácal dosť aby ho držať nemusel a Max dobre vedel že idu inú strategiu a hneď zašiel Do boxov keď začal strácať lebo mu odpadli Softy ! Lewis Mal v tom case už výhodu na mediumkach.

Tu ide skôr o opak. Akonáhle sú argumenty prečo bol Lewis pomalší, tak sú to vraj výhovorky a nedocenenie Russela. Keď bol pomalší Russell, tak sú všetci zlí, že nepozerajú na argumenty. A ocenie nie je že intergalaktický Lewis (ako v prípade Russella) ale “Lewis zajazdil dobrý pretek”.

Čiže áno, poďme sa bavit o argumentoch, ale prosím vždy, nie iba keď sa to niekomu hodí.

Palec hore. Treba aj zohľadniť, že Lewis je expert na Hungaroring a Silverstone, vie ako v preteku jazdit rýchlo a šetriť gumy zároveň. Ale dnes sa jednoznačne treba tešiť z oboch pilotov Mercedesu, každý z nich mal trochu iný závod a je práve úžasne, že sa na konci stretli pri sebe.

1 Like

Hej poďme ! Presne ! Na to presne čakám !

Začnime tým že posledných 5 pretekov mal viac šťastia on kým prvých 7 to bolo naopak!

Ale rýchlostne a výkonnostne nikto niekoho nikde nevalcuje !

Ja sama som vravela že Lewis toľko nestráca a nejazdí horšie ako George keď 7x dostal. Opačne už počúvame o intergalaktickom výkone !

Ja som dnes povedala že zajazdil vynikajuci pretek. Faktom po ktorom volas je ale aj to že ho zajazdil aj George !

A to presne ty nie si schopný uznať !

Ale mal mediumky a išiel do boxov pár kôl po GR takze ani nemusel ich šetriť. Lebo bili jasne že vydržia dlhšie ako Norrisovi. Navyše McLaren je stále pomalsi.

George musel ísť tempo Ferrari a držať gumy aby sli do boxu v podobnom case hoci Ferrari je o 0.3-0.5 desatiny rýchlejšie a mal mäkšie gumy. Teda musel ich viac manažovať ale tak aby tu stratu co by nabral keby mal Médium znuloval ale vydržal s nimi na trati. Takze musel manažovať tempo - ozaj rýchlejšie už ísť nemohli. Ale to Ferrari mohlo teda tlačiť presne tak ako Hamilton. On nie inak by skončil už tak v 10 kole.

Okrem toho vieme ako si sám napísal aké problémy ma Mercedes s plnou nádržou. Russell tiež bol potom rýchlejší ako Ferrari len už na to nemal gumy.

Tak v té věci přímého srovnání dnes je škoda, že nestáli vedle sebe na startovním roštu vpředu. Tam by to bylo průkaznější, takto je v tomto hodnocení vždy trochu hypotetický rozměr.

Ale osobně nemám potřebu v případě Mercedesu řešit, kdo z jejich pilotů byl dneska lepší nebo horší, podle mě si jak jeden, tak druhý se svou situací poradili dobře (pokud chceš, tak velmi dobře). Naprosto stejné parametry ty situace neměly, takže sladkosti za odměnu bych jim rozdělil stejným dílem. :slightly_smiling_face:

1 Like

Nediktoval! Nie v aute o 3 desatiny pomalšom! Expert ako ty by mal vedieť že to sa nedá.

A on si ich síce asi zničil ale Zásiel na mediumkach len takmer toľko kôl čo George na softoch ! Takze kto musel manažovať a dávať na ne pozor viac ? Odpovedz si sám.

Nemohol lebo bol v súbojoch dlhšie a vo výrazne viac vyhrotených - prečítaj si čo k tomu povedal Toto! Že tie gumy prirodzene zničil viac lebo bol vkuse v súboji - cele preteky ! Aj o pódium Nie len o win ! S jedným Ferrari.
Kde musel ísť na maximum inak by mal ■■■■■.

A hej presne - stratégia to bola - to som vravela pred 5 hodinami. Lenže tu im vybral tim vzhľadom na ich situáciu a pozíciu.

Aj niekto vie, co sa stalo na zaciatku po tom VSC a naslednom restarte, ked si Russel vytvoril vyse 2s naskok?

Zase mal určite neférový reštart a podvádzal.

V realite im ušiel na nejakú sekundu prvé kolá a potom mal výborný reštart.

:smiley: Napadlo ma hned, ze tam za nim zaspali, lebo bol prestrih po restarte a zrazu vyse 2s naskok. Goerge tie restarty ma tusim vychytane

1 Like

Ale čosi to je len šťastie - on je predsa globálne neschopný

Goerge je skvely material. Ham si da este jeden titul a potom pride jeho cas :wink:

2 Likes

Práveže v tomto vôbec nemáš pravdu. Nepamätám ani raz kedy Kiks písala že by bol Russell nejako lepší, nie to ešte ako niektorí ako dneska o Hamiltonovi že zadupal Russella alebo že sa ukázali skúsenosti a podobné hlúposti. Vždy práveže tvrdila, že výsledok ovplyvnili rôzne stratégie a rôzne experimenty so setupmi. To práve niektorí fanúšikovia Hamiltona tu dookola píšu ako mal Hamilton smolu resp. Russell štastie keď skončí za Russellom (Miami dokonalý príklad), ale keď je to naopak, tak je to čisto zásluha Hamiltona. Môžeš vyčítať Kiks niektoré veci, no toto rozhodne nie.

3 Likes