Výmena pozícií by nebola fér, uznal napokon Piastri | Magazín F1 - F1online.sk

Verstappen toho viděl stejně jako Piastri, však jim ujel. Norris se za ním neměl tak zdržovat. Podstatný je, že tenhle zavod prostě nebude fer asi nikdy když začne takto hodně pršet - nepamatuju si kdo si kdy svuj spravedlivý naskok udržel. Piastri bohužel včera nebyl vyjimka.

Pak ho zařízla domácí britská “atmosféra”. Discord_xMdVPGA28x

1 Like

Tak ti dám jednoduchou otázku, v cíli byl rozdíl 6s. Pencle pro Piastriho byla 10s. Jaký by byl rozdíl mezi Piastrim a Norrisem, kdyby nebyla penalizace?

1 Like

Jak účinný byl undercut?

Můžeš se podívat na Russella, jak byl účinný undercut :smile:

Oscar je v pohode, spravil chybu, ktorá ho štvala, ale nemyslím si, že by v nedeľu jeho správanie prekročilo všetky hranice.
Mclaren sem tam pôsobí tak, že preferujú Landa, ale zatiaľ sa nedá povedať, že by to bolo príliš okaté a neprofesionálne. Opticiky stále pôsobí Oscar tak, že je rýchlejší.

7 Likes

Auto sa nezrychlilo. Zrychlil len Norris. Vdaka zaveseniu na mieru. V Rakusku Piastri dosiel 2+ sekundy za nim, kde zostala konkurencia sa netreba ani bavit. Tu v UK tiez Norris Piastrimu nestihal, zachranila ho Piastriho penalizacia. Staci sa pozriet ako McLareny vsetkym v UK nakladali, ked odisiel SC a Verstappen sa roztocil…

Takze McLaren ine zavesenie nepotreboval. Potreboval ho Norris

2 Likes

Jasne, Brown moze kecat o rovnocennosti a papaya rules kolko chce. Postavili auto, s nim bol Piastri rychlejsi a Norrisovi ho upravili podla potreby. Ak to nie je zvyhodnovanie (nadrziavanie), tak neviem

2 Likes

Potřebuje se do auta opřít a cítit ho jinak.

Něco jak Hamík. Ten taky chce trochu něco jiného. Akorát na Hamíka se 100m platem se.rou a dělaj auto ještě více od jeho preferencí.

Podla mna to opisujes spravne a preto suhlasim s tym komentom, na druhu stranu uz nie tak celkom s tym pod nim :slight_smile:

Lando a Oscar su sucastou McLarenu, za mna je uplne OK, ze Landovi so zavesenim pomohli, pomaha to celemu timu - to je dalsi rozdiel v pristupe k jazdcom v time. Ano, kludne to robit nemuseli, pripadne vsadit na lidra a Oscar bude pohodlne MS, ale nemaju 1-2, tak to nerobia a podla mna su aj preto, tam kde su, pohanaju sa vpred a kraluju obom sampionatom.

Avsak, po viacerych roznych udalostiach, si uz nie som isty, ze kebyze je to v McLarene naopak, tak budu Oscarovi pomahat (zatial je to, snad len pre nahodu, vzdy on, co dostane prikaz neutocit, ci horsie strategie), chcem verit ze ano, ale nedam ruku do ohna…
Ukaze asi az zvysok sezony, nechavam to zatial otvorene :slight_smile:

2 Likes

Třeba se dočkáme komentáře od Zaka, že je Oscar éra jako to bylo u Landa

No snad :sweat_smile:
Ale tak, ja naozaj neviem, ci je to preferovanie, alebo nahody a jedna vec je prirodzena: Lando (ze je brit neuskodi) je tam fakt dlho, Oscar relativne kratko a vsetci cakali Landa ako jasnu nepisanu jednotku, a asi si sami musia zvyknut na novu realitu, ze Oscar je uz teraz majstrovsky material :slight_smile:

1 Like

Pokud je v moznostech teamu to udelat, tak proc ne. Mam pocit ze RBR take dela kompromisy smerem k Yukimu. A nekde psali, ze se Ferrari chce focusnout pri vyvoji na Lewise. Me to prijde v pohode.

McLaren si ted vede ohledne vyvoje nejlepe ze vsech. A ferovi docela k tem pilotum jsou. Prijde mi, ze jim rezou stejnym metrem. Tu tomu, tu tomu.

A treba ja jsem z tech co mel vzdycky pocit, ze preferovan spis Oscar. Ale asi to tak uplne nebude.

1 Like

Tak, ja im to uplne nezazlievam. Je to ich vec ako pristupuju k vylepseniam. Je pravda, ze su teraz v relativne komfortnej pozicii a mozu si dovolit potiahnut toho, komu auto nesedi, ale… Uz sa sice moc nevylepsuje, ale aby sa to este neotocilo a nemuseli sa o titul v PJ bat na konci roka. Staci, aby sa zvysok roka pocasie otocilo tak, ze tu ich vyhodu s manazovanim gum nevedeli vyuzit. A druha vec, byt Piastrim, tak to povazujem za podraz. Jemu sa s tym jazdilo dobre a team pracuje na tom, aby mu pridal supera, aj ked z vlastneho teamu. McLaren v PK nie je nijako ohrozeny, Verstappen je v tom sam, Antonelli ma vypadky a Ferrari nie je ziadna realna hrozba.

Minuly rok to vyzeralo, ze Norris vie gumy posetrit viac a Piastri ich rychlo znici ked ho nahana a pomoc neprisla. Dovod bol ten isty ako teraz pri Norrisovi, nesedelo mu auto ako malo, ale vyvoj nesmeroval tak, aby mu pomohli.

Za mna teraz pomohli len Norrisovi a z hladiska teamu vobec nemuseli, lebo aj Norris stale bol pred konkurenciou, jediny komu nestihal bol jeho kolega. Dalsia myslienka je len subjektivne hodnotenie, ale buducnost by som staval skor na Piastrim ako na Norrisovi. Netvrdim, ze to maju robit ako RBR, kde to auto nahnali do extremu aby sa dobre jazdilo Verstappenovi, ale mne osobne Piastri pride aktualne perspektivnejsi ako Norris.

1 Like

Ma jazdit s tym co ma. Inak dojdu tam, kde je RBR teraz. Preco si myslis, ze by auto mali prisposobovat Norrisovi a nie Piastrimu? Co ma on a Piastri nie? A v com je to rozdielne oproti tomu, ze RBR staval auto pre Verstappena? Ak je Piastri s tym autom rychlejsi, chyba nie je v aute ale v pilotovi