Vowles chce telefonovať do Sauberu a zabezpečiť Colapintovi sedačku na rok 2025 | Magazín F1 - F1online.sk

Preco si mal ten dovod doteraz a zrazu ho nemas? :sweat_smile:

Proč tady furt strašíš, jen s důvodem být v opozici a hádat se?

Co vim, Cesi odjizdeli do SSSR dobrovolne zakladat farmy a zili si tam v ceskych koloniich kralovsky. Ale jako vzdy, nic neni dokonale a jen docasne, to bude platit asi porad.

tie nezmyselne cisla sa pouzivali klasicky na demonizaciu zssr

a ono sa pritom stacilo pozriet na cisla demografie a bolo jasne, ze z 30mil. nemohlo zomiert 10mil. ludi za 2 roky. vies co je to umrtie 1/3 obyvatelstva a co to spravi s demografiou a kolko trva kym sa z toho krajina spamata?

takze k cislam
1931 pocet ubyvatelov 31,882,000
1932 pocet obyvatelov 32,342,000
1933 pocet obyvatelov 32,456,000
1934 pocet obyvatelov 30,916,000
naozaj mas pocit, ze z tychto cisel sa dalo dostat na pocet mrtvych 10mil.? ty historik vrtajuci sa 30 rokov v archivoch :slight_smile:

pocet mrtvych bol od roku 1927 do roku 1931 priemerne nad 550tisic
pocet mrtvych v rokoch 1932 bol 740 tisic a 1933 bolo 2,1mil. cize dokopy za tie 2 roky 2,84mil. a bez hladomoru by bola bezna umrtnost 1,1mil. tak aky je pocet obeti hladomoru? 10mil? hej pre tych 30 rokoch sa v archivoch hrabajucich historikov :slight_smile:
rozdiel medzi beznou umrtnostou a umrtnostou v casoch hladomoru bol 1,74mil. ziadnych 10mil.
a nie nebola to ani cielena genocida voci ukrajincom kedze vacsina z tych mrtvych boli etnicki rusi

ked mu dochadzaju argumenty tak nema predsa sa dovod s tebou bavit, lebo by musel priznat, ze argumentacne prehral, takto bude tvrdit, ze nema dovod sa s tebou bavit a nebude sa povazovat za porazeneho :slight_smile:

1 Like

sice sa hras na blbecka, ale k comu sa ma vztahovat tych 70mil. bez toho aby som vedel co pod tym cislom myslis sa k nemu neviem vyjadrit, ze ci plati, alebo neplati

je to pocet mrtvych za druhu svetovu, alebo pocet mrtvnych za zssr, alebo tych co zabil pocas druhej svetovej stalin,…?
alebo je to snad pocet nabojov co vystrelili sovieti? :slight_smile:
hodis cisla a ked sa opytam co ma znamenat tak sa zahras na blbecka

co tam máš dál? 70 mil za druhou světovou taky nesedí, byls to osobně přepočítat?

Máš tam napsaný za druhou světovou v reakci na : čísla nesedí.

Vystihol si to. :slight_smile:

Nijak som na neho neutocil, len som pouzil arguemnty, na ktore nema odpoved a dal to na Honzu, ani smrad po nom neostal. :sweat_smile:

pracuje sa s poctami 3-5 milionov. podla sovietskych odtajnenych materialov to bolo 1.3 miliona priamych obeti hladomoru to je za 2 roky 32-33 zomrelo v dotknutych oblastiach o 1.3 miliona ludi viac ako za predchadzajuce 2 roky. za rok 34 zomrelo o 150tis viac ako bol priemer nasledujucich rokov. Cize uplne v pohode sa podla sovietskych archivov, ked neveris zapadnym akademikom, da ratat s priamymi obetami hladomoru na cisle 1.45 miliona. Asi to je podla rusofila uz v pohode.
Historici a hlavne politici ale kludne pracuju s populacnou krivkou aka by bola nebyt vyvolaneho hladomoru. To znamena, ze populacia Ukrajiny za roky ovplyvnene hladomorom stratila tych 3-5 milionov ludi - priame obete, diaspora a negativny vplyv na rast (porodnost za tie roky + zopar nasledujucich klesla zhruba na polovicu)

2 Likes

ale k comu sa to cislo 70 vztahuje?
ano nejake take cislo sa odhaduje, ze je celkovy pocet mrtvych za druhu svetovu a mozno to moze sediet
ale to neznamena, ze cisla o desiatkach milionov co dal zavrazdit stalin su pravdive, len preto, ze sem das nejake cislo o pocte mrtvych v druhej svetovej

jednoducho tie pocty mrtvych ktore dal zabit stalin su odtrhnute od reality a nesedia s nicim okrem rusofobnej viery, s tou su tie cisla kompatibilne, ale s realitou nie

uz som dal helmutkovi konkretne cisla mrtvych na ukrajine v rokoch pred hladomorom a v rokoch hladomoru a po nom a z nich jasne vyplyva, ze pocet nadumrti v rokoch hladomoru je 1,7mil. ziadnych 10mil. a podobne je to aj s poctami mrtvych v gulagoch aj tie su vysoko prestrelene
celkovy pocet ludi v gulagoch bol 14mil. za stalinovej ery, ale najdu sa hlupaci co dokazu tvrdit, ze tam zomrelo 20mil. ludi :slight_smile: sice 20mil. v gulagoch jednoducho ani nebolo, ale tolko ich tam podla nich zomrelo :slight_smile:
ja som nikde nepisal a ani nespochybnoval, ze za stalina bolo svetazit v zssr, alebo, ze gulagy boli rekreacne tabory, nie, bolo to tam tvrde, ale proste desiatky milionov v nich nezomrelo a realne cislo bude nieco okolo 1,5-2mil. a nie neboli zavrazdeni, teda drviva vacsina znich, lebo vrazda ma presnu definiciu a neda sa ju ohybat podla toho ako sa ti hodi

napis to presne, na zapade sa pracuje stale s 3-5mil. aj ked to vobec s demografickymi cislami nesedi
tebe vyslo cislo 1,45 ako priame obete, podla tych cisel co som dal ja je to 1,7

ale pre boha ziveho nemozes za obet hladomoru pocitat nesplodene deti
to je uz cista demagogia
to potom pocitajme za obete dnesnej demokracie ubytok narodenych deti oproti socializmu. takto to ma ist pocitat?
nesplodene deti proste niesu obete hladomoru a ani zmeny rezimu, lebo keby sme toto mali pocitat tak skus si spocitat ten demograficky prepad ukrajiny po vyhlaseni nezavislosti na zssr
ukrajina mala 52mil. ludi a v roku 2014 cize pred majadanom 45mil. a nasledne ked uz vladli len ultraprozapadne orientovani tak to v roku 2021 kleslo na 41mil. ano 2mil. je strata krymu, ale aj tak na ukrajine od nezavislosti zomiera vyrazne viac ludi ako sa narodi, cize mame toto pocitat ako obete demokracie? :slight_smile:
v roku 2021 pocet narodenych 270tisic pocet mrtvych 740tisic

na nieco viac ako polovicu klesla len v 2 rokoch v 33 a 34, ale uz v 37 bola na vyssich cislach ako roky pred hladomorom v 1930 bola porodnost 1,05mil. a v 36 0,9mil. a v 37 1,23mil.

ale ako som pisal, nemozes nesplodene deti povazovat za obet a pocitat to do rovnakej kolonky ako pocet skutocne zomretych
to je demagogia najhrubsieho zrna a hlavne demokracia potom z takehoto vypoctu vyjde velmi, ale velmi zle :slight_smile:
pocas toto najvacsieho hladomoru v roku 31 sa narodilo 3x viac deti ako sa rodilo za zelenskeho pred ruskou invaziou :slight_smile:

To co je za propagandu?

propaganda je to co tu pises ty a helmutko, ja sem davam tvrdne data

V tej porodnosti sa nerataju ako obete nenarodene deti, ale sa uvazuje, ze porodnost klesla pretoze nemal kto robit deti. inymi slovami bolo menej potencialnych rodicov, ak za dalsie 4 roky porodnost stupne tak sa uz prejavuje dorast dalsej generacie. Ale ked chces verit len svojim sovietskym statistikam tak si si to nasiel sam. 1.7 miliona ukrajincov umrelo na umelo vyvolany hladomor.

1 Like

lenze to nesedi s cislami umrtnosti v nasledujucich rokoch lebo zomierali prevazne stari a pripadne tazko chori ludia a preto v rokoch po hladomore vyrazne klesla umrtnost a hlavne asi tazko mozes tvrdit, ze za 3-4 roky dorastla populacia co zacala rodit
to akoze pomreli 18-30 rocne zeny, ale 14-18 nie, lebo uz o 4 roky dorastli a rodili vo vacsom pocte ako pred hladomorom?
to je cista fantasmagoria

ten hladomor nebol umelo vyvolany, ale kludne si tomu ver tak ako veris tomu, ze husajn mal(v 2003) zbrane hromadneho nicenia a chce ich odpalit na europu a ako veris, ze srbi zabili 200tisic albancov v kosove a preto bolo treba zbombardovat juhoslaviu a podobnycm zapadnym propagandam

asi pomrelo mensie percento tinezerov co dava zmysel. BTW nechapem o co sa tu hadas.
Tu mas dalsie data zo sovietskych archivov - vyber a expert obilnin:
image
Na zaklade tychto dat sa da jednoznacne hovorit o umelo vyvolanom hladomore. Rozdielne nazory su len o stalinovom motive. Ale nakolko su dolozene jeho nazory na triedny boj (triedna vojna proti kulakom, majitelom pody) takisto nazory, ze kolektivizacia ide pomaly tak nie je az take tazke sa dopatrat motivu. Nakolko k tymto zaverom ani nedosli tak zapadni akademici ako hlavne ti ruski co mali pristup k ruskym archivom tak ti dosli naboje a tasis karu Irak a to uz je trapne aj na teba.

1 Like

no len si skus nastudovat aj to, ze zssr bolo viazane medzinarodnymi zmluvami o exporte
dalej zssr potrebovalo nutne technologie a stroje a zas niektore staty nechceli zlato, ale ziadali obilie
tak si musel vybrat nechat to vsetko na domacom trhu, alebo ziskavat tak potrebne technologie ktore sluzili aj na spriemyselnenie polnohospodarstva

proste zssr mal zavazky ktore musel/chcel/potreboval dodrzat a tiez boli dlhodobe strategicke plany ktore chcel naplnit. rozhodol resp. rozhodli(ono nerozhodoval len stalin to je tiez mytus) sa tak ako sa rozhodli

je to velka skratka “exportovali obilie tak to je dokaz, ze to bolo umelo vyvolane”
no a hladomor bol v celom zssr, to ako chcel vyhladovat ukrajincov aj na sibiri? a vedel to tak presne zacielit na ukrajincov? :slight_smile:

a kto vyvolal hladomor v inych castiach europy? ved hladomor bol aj v dnesnej zapadnej ukrajine ktoru ale v tom case ovladalo polsko, ci aj za to mohol stalin?
a inak ukrajinci velmi radi obete v zapadnej ukrajine pripisuju do celkovych obeti hladomoru na ukrajine akoze za ne moze zly stalin

ja som ti dolozil overene historicke data, ty si si strcil prst do zadku a oblizal a otocil svoje hovnomety smerom na zapad pretoze ti dosli argumenty. tym padom bye bye.

2 Likes

Helmutko potvrdzuje? :sweat_smile:

honzik aj manzelka ti dali dnes kosom?