Vettel: Vyzerá to tak, že o titul si to rozdajú Max a Lando | Magazín F1 - F1online.sk

Ja len ze k tej rychlosti sa inak ako Max vyjadril aj samotny Horner.
A teraz pred Japonskom, ked uz niektori bluznili, ze co ked je RB pomalsi nez Visa, sa aj Marko vyjadril, ze RB je “podstatne rychlejsi” v pretekovom tempe.
Nech ma tabulky a nazory kazdy ake ma, ale tolko k sirsej realite :slight_smile:

2 Likes

Red Bull není pomalé auto, s kterým by se nedalo nic počít, to nikdo netvrdí. Ale auto na titul to také není. Patří do top 4, je - alespoň podle MV - lépe ovladatelné než loňský monopost, ale chybí mu rychlost na to, aby mohl vlastními silami vyhrávat závody, případně trpí úzkým provozním oknem. V případě Hogrových postojů - vždy si vybere ten, který mu dovoluje nasvítit střídavě Red Bull a MV v špatném světle. Když razí narativ, že Red Bull se jako tým rozpadá, pomáhá si autem a katastrofálními následky Neweyho odchodu, když jde o výkony MV a jejich kvalitu, najednou je auto dobré.

8 Likes

Lepšie sa to popísať nedalo. :+1:

Raz je to rozpadajúci sa tím so strašný autom, ktorí opustili všetci kľúčoví ľudia a inokedy je to top tím s druhým najlepším autom. :clown_face:

7 Likes

Do tabulek většinou vkládáš data, tedy skutečnosti. Ale kolega z filozofie nemá rád tvrdé data a raději si bude vymýšlet

V tabuľke musíš mať okrem dát aj správne nastavené vzorce Honzi. :grin:

3 Likes

Nevím co to je.

Já vím, že je to pro tebe složité pochopit, ale zkus někdy použít mozek, nebylo by to od věci. Red Bull 2024 dominoval v prvních 5 závodech. Výhoda se pohybovala od 0.5s až po 0.7s v race pace dle okruhu. Nikdo se na ně nechytal. Potom přišel pád ve výkonnosti (čím se oháníš ty, že to Max vytáhl). Jenže ten pád ve vykonnosti neznamená, že spadli na úroveň Sauberu, ale to, že přišli o tu obrovskou výhodu před konkurencí. Takže místo 0.5s na kolo najednou byli ve stejných vodách jako Ferrari a McL. Dokážeš pochopit, že tam byl pokles vykonnosti, ale neznamená to, že ten tým je na dně tabulky vykonnosti? Nebo je to furt moc složité?

2 Likes

Ani já ne. :wink:

1515

Vidíš, ani @Bretnix neví co to studoval, očividně nepotřebný obor :smile:

1 Like

Fotony ale budou spíše patřit do fyziky.

S uvodom sa da suhlasit, ale ta dalsia cast je tvoja interpretacia. Je pravda, ze casto je poradie v rychlosti na jednotlivych VC tazko urcit, najma ak je to tesne a preto sa nejak bit do prs a hadat sa o to za mna nezmyselne…

To, ze auto sa zhorsilo oproti konkurencii predsa pisu viacmenej vsetci, tam spor snad ani nemoze byt a ak to tak nie je, Newey nechyba, Max nema dovod odist skor ako ma kontrakt, ze?
No ja vnimam Hellhogrove komentare vtedy, ked niekto pise, ze RB je 4ty ci az horsi (co je az absurdne) aj v situaciach, ked to tak nie je, lebo je z nich citit zhorsovanie realnej rychlosti RB. Rozpor v logike tam nie.
Naopak, jeho kritizujes/ironizujes o tabulkach, ale Hornera za podobne slova myslim ze nie :slight_smile:

2 Likes

To kolegu silně přecenějueš, že by studoval cokoliv z fyzikou. Opravil jsem překlep, můžeš se kochat tou filozofií

1 Like

Hogřík dneska perlí. :wink: Vymyslel obor, o jehož existenci nikdo nemá ani ponětí. Nezbývá než aby k němu vymyslel i učební osnovy. :slightly_smiling_face: A kvantovou fyziku po něm nechtěj, “tvrdé data” jsou už na úrovni češtiny slušný paskvil. Jinak stránka kteréhokoli filozofického (nebo “folotofického”, jak napsal) textu by mu vypálila mozek.

2 Likes

Mám známého, který taky studoval filozofii. Prý to byla neskutečná nuda.

1 Like

No očividně ti došel jakýkoliv argument ohledně RBR. A máš pravdu s tou filozofií. Plkání o ničem by mi vypalilo mozek, proto upředňostňuji data a realitu, ale chápu, že je pro tebe lepší žít si ve vlastní realitě :smile:

2 Likes

Nebýt filozofie, nevznikla by ani moderní věda, tím pádem ani (jako odvozený důsledek) formule.

Ještě Isaac Newton označoval sám sebe za přírodního filozofa.

Honzík má zase nějakou nakvašenou náladu. :wink:

2 Likes

Filozofie je super obor. Ležíš v posteli, a když tě napadne ta největší sr.ačka lidstva, tak to sepíšeš, a bereš za to prachy. Něco jak dnešní ajťáci.

6 Likes

Vím že filozofie je nejběžnější lidské chování a dá se filozofovat úplně o všem.
Třeba zrovna teď mám neskutečně složité dilema co si dát k obědu. :green_salad: nebo :poultry_leg:

2 Likes

Zrovna toto by som u teba ako dilemu neocakaval Ferda :smiley: :wink:

6 Likes