Veterný tunel obmedzuje Red Bull. Podľa Hornera ho nemožno používať za každého počasia | Magazín F1 - F1online.sk

Ne, teraz vazne - ty si nemyslis, ze tunel moze byt problem? Ved sa v 22 ci kedy aj taky Mercedes na to stazoval a vsetci to chapali

Rošťák Svobík vs Dan Kládoš.

2 Likes

U Mercedesu Toto přiznal, že zaspali se softwarem a jeho “aktualizací”, zajímavý, že to víceméně zaniklo v tom humbuku okolo Hama do Ferrari a pak RBR sága. Věřil bych tomu, pokud by tam byl delší obrázek, ale RBR letos začal velmi silně, pak přišel pokles a zhoršovalo se to. Uvidíme co s tím balíkem v Austinu (já osobně čekám, že zůstanou 2 nejrychlejší po McL, možná i McL dorovnají), jestli je ale předběhne Ferrari, tak je problém někde jinde a myslím si, že spíš ve struktuře technického oddělení a jeho obsazení

Tak o tom tuneli sa vyjadril aj verstappen

Podla mna proste prepalili koncept az moc a tie bazuky co sa tu z toho robi meme, su mozno naozaj jedna z pricin :smile:

1 Like

No, ale pak je otázka, proč měli tak dominantní vstup, pokud by chlazení u krytu motoru byl problém. Já si myslím, že problém RBR spočívá v odlišném směrování vzduchu okolo podlahy oproti 2023, protože tam reálně mohli narazit na vývojový strop a potřebovali najít novou cestu

Už dlouho tady téhle debatě na téma rozpadu Red Bullu nerozumím, ale nechtěl jsem se do toho plést, páč to bylo vesměs slaboduché.

Teď vidím že se do toho zapojila i @Evap a tak to konečně začíná mít úroveň a přiláká to snad i další relevantní účastníky.
Snad někdo z nich najde odvahu se mi to pokusit vysvětlit…

Shrnu fakta posledních let:

• Redbull ovládl poslední tři sezóny
    některé z nich tak suverénně, že to
    nemá v historii obdoby
  • souběžně s tím realizuje a financuje
    projekt, který rovněž nemá v historii
    obdoby
  • v současné době vede s obrovským
    náskokem pohár jezdců a v
    konstruktérech je druhý.

Otázka zní: V jakých konkrétních objektivních ukazatelích ve srovnání s kterýmkoliv konkurentem od vstupu Redbullu do F1 do dnešního dne, se projevuje ten neúspěch Redbullu?

Já tvrdím, že jestli se někdo drží na podobné úrovni, tak je to možná Mercedes, potom dlouho a dlouho a dlouho nikdo a pak možná někdo, ale ten už nikoho nezajímá…
Nebo?

1 Like

ale o starom neefektivnom tunely na ktoreho start mali specialnu vynimku sa rb vyhovara uz niekedy okolo roku 2010 a mozno aj predtym, ale vtedy som to az tak nesledoval. cize to je dobrych 14 rokov co sa verejne na to vyhovaraju
ten tunel uz mohli mat aj 3x postaveny a keby zacali hned ako zacali byt top timom tak uz by na nom robili velky upgrade kedze by uz bol na top tim uz tiez takpovediac zastaraly :slight_smile:

Já jsem komentovala údajný konkrétní výrok Christiana Hornera, který se rozpadu/nerozpadu Red Bullu netýká. Nebo mi něco uniklo :smile: ?

Myslím, že o současném neúspěchu tady kromě nějakých dílčích, která jsou zcela běžné i v takovém prostředí jako je NASA.
Při pohledu na loňský propad Astonu je na tom současný RB taky stále výborně.
Co ale fanoušky F1 vyvádí z letargie jsou vnitřní spory a odchody důležitých lidí. Možná by ani odchod Hornera nevyvolal takový rozruch jako odchod Adriana, kterého beru jako nejvýznamější osobnosti celé F1.
Proto ten zdvižený prst.

Od tebe je to velmi slaboduche teď. Evap o rozpadu nic nepsala, a ty ji hned zahrneš do své potřeby tu nepřímo kopat.

Ohánět se úspěchy z minulosti je dost … mimo, a to, že RBR jede projekt svých motorů? Současní motoráři taky vyvíjí, přichází Audi, jako úplně čerstvý projekt. Dělat z toho, že jsou něco víc je prostě mimo

Jen jsem potřeboval nějakou berličku, tak jsem trochu zneužil Tvoji autoritu :smiley:.

Ale s dobrým úmyslem, takže jsem bez viny …

Nepohoda, protichůdná vyjádření, ztráta vlivných lidí, padání výkonnosti, no není těch ukazatelů poslední dobou málo.

1 Like

Nevím, jestli nám tady nevzniká nějaký kult osobnosti.
:roll_eyes:

Tovíšžejo… Já si to u Tebe vyberu, až se k situaci v RB opravdu vyjádřím :smile: .

1 Like

Doteraz im nebolo treba lepší veterný tunel lebo Newey videl aj vzduch :grinning:

A co to info o vyvoji motoru, že čísla jsou taková, že Ford má z toho chtít couvnout?

Tak to může být poslední hřebíček do rakve, ale to se teprve prokáže.

No, tak Ford měl mít na starosti tu elektrinockou část, která bude hrát větší roli. Reálně to Ford nebude vyvojet, ale jen bude "dohlížet ", jenže jestli opravdu vidí data, který jsou špatný, jako u Audi, tak by mě nepřekvapilo, kdyby z toho couvli. Protože, jak by Ford vypadal, jako partner, kdy by nedavno mistrovsky RBR jezdil s Audi mimo body?

Hlavní osobností v RB byl Mateschitz.
Když už není, tak si kdekdo chce krojit z jeho síly. Od dědiců až po zaměstnance. Bude ještě nějakou chvíli trvat, že se vše správně usadí.

1 Like

Já myslím že bez AN , bude RB “poloviční”. On už jednou odešel ač ne z RB ale monopost neřešil a dopadlo to tristně, museli ho povolat zpět. Je zcela jisté že to znát bude a nejen kvůli AN ale i kvůli tomu že RB byl dohnán vybavením v ostatních továrnách. Samozřejmě že RB bude jezdit v předu, ten “rozpad” jim pomůže se zase zlepšit. Otázka je jediná , jak se jim povede či nepovede motor.

Další otázka je, ty jejich nápoje… imho ty toxicky ■■■■■■ zakážou prodávat, což se brzo stane, bude vymalováno.Minimálně v Evropě.

2 Likes