Verstappen: Predné pneumatiky sa vzniesli do vzduchu a bolo to… | Magazín F1 - F1online.sk

Napriek všetkým príkoriam nevyzerala Veľká cena Singapuru pre Maxa Verstappena vôbec tak zle. V istom momente sme si mysleli, že bude môcť pomýšľať minimálne na pódium. Jeho manéver na Landa Norrisa však skončil absolútnou katastrofou a tiež znamenal, že v Singapure sa žiadne majstrovské oslavy nekonajú.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/77991/verstappen-predne-pneumatiky-sa-vzniesli-do-vzduchu-a-bolo-to

Mne sa toto vysvetlenie páči aj keď nieje pravdivé.

Tak pneumatiky se samy vznesly? To mi připomíná setkání v hospodě pod sjezdovkou na Portáškách s na šrot opilým běžkařem, který nám vykládal, že se mu samy od sebe vznesly běžky a on na nich přeskočil rolbu… Ale když to Max říká :smile: . Ale vážně, aspoň to nebyla nuda a chyby dělají všichni.

3 Likes

Ale Max predsa nie, na vine sú predsa gumy…

Však jo! A vůbec, než takový gumy, tak ať jede příště radši bez nich jenom na ráfkách :smile: .

To miesto je hrboľaté, bolo to aj vidno, že ho nadnieslo.

Niekedy je mlcat zlato :smiley: Nebudes vyzerat na fore ako b*bec. Podobne veci sa daju zazit aj pri beznom soferovani a nie vzdy to dopadne dobre.

1 Like

Když to bereš tak smrtelně vážně… Jistě, že se takové věci dají zažít v běžném provozu, proč ne, dá se zažít leccos. To místo asi bylo hrbolaté, však si jezdci i proto trať před závodem procházejí a podrobně prohlížejí, aby věděli o každém detailu. Prostě to tam špatně trefil, co má být. Leda by se tam ty hrboly objevily až při závodě, pak za to samozřejmě nemůže.

Neříkal to brácha od Sakaly? :rofl: Nebo to byl Ploc??? Nerad bych tomu nepravému ublížil.

Nevím, ale říkal: “Já jsem najednou byl jako Ploc…”. Na lístku před sebou měl čárek, jak kdyby je dělali hráběma :smile: .

jasne že vedel že je tam zlá trať a je aj foto čo pogumoval celú rovinku cca 200m asi s gumami vo vzduchu. Ale vážne si myslím že šiel prirýchlo a moc si veril že to dá , no nedal to ale skúsil pogumovanie na fotke je aj široké od zadných aj tenšie od predných aj keď naskakovali a urobili aj tak plôšky a dymilo z nich riadne tak že vo vzduchu stále neboli . ale ved každý skoro dačo pomrvil.

a inak akože za to skratenie si trate v prvom kole za to trest nebude? či redbull môže ? :smiley:

Jestli je to skutečně on, tak jsem ho viděl v nějaké krčmě v Harachově a byl jasný. Místní se na něj dívali hodně přes prsty.

Ľudia o com točíte? Však iba opísal ako sa to stalo, nikde nepovedal že nespravil chybu…

A jasne ze auto neletelo vo vzduchu, ale tým ze nadskocilo a nadskakovalo ďalej, tak sa kolesa zablokovali, a potom už mohol robiť čo len chcel… To ze sa kolesa stále dotýkali zeme je jasne však má prítlak a nejaké pruženie, avšak za hrbolmi je vždy nadlahcene a to ze kolesa niesu tlačené dopredu takou silou spôsobí ze sa zablokujú… Ale to ľuďom bez elementárnych znalosti fyziky človek nevysvetlil…

Však každý pilot vždy vysvetľuje ako sa čo stalo, vtipné by bolo iba keby vravel ze to nebola jeho chyba, alebo by to začal vravieť Marko(možno aj začne :laughing: lebo to je riadny exot), ze to nebola Maxova chyba, že on chyby nerobí, tak ako to vravel po Baku Toto o Hamiltonovi…

Ale ako chyba to bola dosť veľká lebo začal brdit veľmi neskoro, čakal som ze bude brzdiť maximálne zarovno s Landom keďže bol v horšej stope a on to poslal dokonca ešte ďalej…

A kde povedal, že chybu spravil, podľa neho chybu spravilo auto, veď podľa neho nebrzdil neskoro, či:

" Skrátka, dostal som sa vedľa neho a nebrzdil neskoro, ale auto narazilo do zeme. To miesto je hrboľaté a mal som tam problémy, keďže sa auto odrážalo od zeme."

to by tym musel ziskat trvalu vyhodu, ale nakolko po tom vyjazdne este nasledne stratil 4 miesta tak to asi nemalo zmysel riesit.

no a co, sedis si na kabli? vsak opisal co sa stalo. Za volantom bol on a odhadnut hrbolatu trat bolo na nom. Nie je kazdy ako Leclerc, ze vytiahne bic a zacne so sebatryznenim.

Prečo sa ma to pýtaš? Ja som nič také netvrdil… Jasne som napísal, že on nepovedal že nespravil chybu, ale opísal ako sa to stalo… Nič o tom že vravel že spravil chybu som nepisal, písal som že to bola veľká chyba ale nie že to on povedal…