Verstappen nestojí o priazeň fanúšikov: Dôležité je vyhrať | Magazín F1 - F1online.sk

Max Verstappen je dvojnásobný majster sveta. Na tak mladého jazdca je to obrovský úspech, no časť verejnosti sa naň pozerá cez prsty. Holanďan vníma jej neschopnosť uznať jeho úspechy, no na druhej strane mu na tom ani prehnane nezáleží. Vraj mu nikdy nešlo primárne o to, aby bol obľúbený.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/84578/verstappen-nestoji-o-priazen-fanusikov-dolezite-je-vyhrat

Arogantní jaký jeho tým, nepřekvapuje

1 Like

Toto bude výživná diskusia😀 má pravdu v tom, že radšej byť za hov4do, ale úprimne ako sa hrať na chrumkavého a v zákulisí byť hov4dom. Proste v dnešnej pr umelej f1 je cenné mať niekoho takéhoto.
Aj keď neviem či to Maxovi až tak veľmi žeriem. Príde mi to ako snaha hrať sa na Kimiho

tesim sa na vyzivnu diskusiu, precitam si o par hodin :smiley:

Podstata je vlastne uplne v pohode a dokonca s nou sympatizujem: byt stale rovnaky, ziadna pretvarka, len otvorenost. A dolezite je vyhravat, aj to sedi.

Avsak da sa to aj bez toho, aby bol za totalneho haj*la a arogantneho chrapuna. Da sa to aj s graciou a s respektom. To je skutocny dovod, preco nema tolko uznania ci fanusikov. Rovnako ako cely jeho team. Po tom vsetkom totiz oni realne o svojich fans prichadzaju, pretoze jednoducho stale je na svete dost ludi, co maju nejake aj moralne hodnoty a ti ich proste skor ci neskor opustia, kym nepride nejaka zmena. Lenze ak toto je naozaj ten skutocny Max ako osobnost, tak sa obavam, ze je jedno kolko titulov ziska a aj keby uz vsetko odteraz bolo bez podvodov, tu osobnost nezakryje.

Ale nie je neskoro, taky Sebastian to zvladol. Lenze pri nom to nebolo len o tom ze odchadza, tak ho ludia velebia. On sa realne ako osobnost zmenil a presiel vyvojom. Max ma moznost a zobrat si z neho priklad.

Tituly už ho taky zkazily.
Byl autentický. Teď je herec jak ostatní.

no, ostanu mu uz len holandski fanusikovia🤷‍♂️

Ja neviem, podľa teba tie oranžové tribúny aj práve v poslednom závode boli dôkaz, že nemá fanúšikov?
Alebo že ho neuznávajú? Kto? Tu na F1online fanúšikovia Mercedesu alebo Ferrari?

Max a Redbull nabrali extrémne množstvo pseudo-fanúšikov ktorý mu fandili iba aby porazil Hamiltona. Teraz, keď vyzerá že bude RB dominovať tak zase týchto pseudo-fanúšikov “stráca”. Tak isto ako Hamilton, tak isto ako Schumi, tak isto ako Vettel. Scenár ako cez kopirák.

Redbull taktiež netratí žiadnych fanúšikov za “kauzy” ktoré sa udiali poslednú dobu. Rovnako ako Max, odchádzajú pseudo-fanúšikovia ktorý doteraz fandili lebo chceli aby bol MB porazený.

Keby ľudom záleží na “morálnych” hodnotách dnes nikto nefandí ani Mercedesu, ani Ferrari…

2 Likes

Tak má F1 přesně 0 fanoušků. :slight_smile:

6 Likes

ja nikde netvrdim ze nema fanusikov… btw ked to niekto tvrdi tak je to autor clanku, resp. moderator ktory polozil otazku priamo maxovi a aj to nie je celkom pravda, pretoze cele je to viac o tom, ze nie ze nema tych fanusikov a hlavne uznania, ale ze toho nema tolko, kolko si (mozno) zasluzi

Ano, vela z nich bolo kvoli tomu, ze “len aby MB prehral”. Ale vies co? Toto nie je prvy ani posledny raz co niekto (v akomkolvek sporte) ziskal podporu “kvoli vyssiemu cielu”. Dokonca casto krat aj naozaj uplne bezne, nemusi to byt hned “vyhananie diabla”. A velmi vela sportovcov ci klubov si dokazalo takto udrzat obrovsku, ale fakt ze obrovsku podporu aj nadelej udrzat aj po tom co “vyssi ciel” bol dosiahnuty. Pretoze sa ludia s nimi dokazali stotoznit. Samozrejme tym netvrdim, ze si musi teraz udrzat kazdeho fanusika, isty odliv tam samozrejme bude stale (ako pri LH, SV, MSC, …).

Vnimanie moralnych hodnot je velmi individualne, rovnako ako je velmi individualne, kde ma kto pomyslenu cervenu ciaru a kolko je ochotny tolerovat jej porusovanie. A istu podporu mat nakoniec bude vzdy uplne kazdy, ked uz nic ine, tak napr. cez narodnost, rodinu, sponzorov a podobne.

Aby sme to ale zhrnuli, asi na tom celom nieco bude, inac by tato debata vobec ani nevznikla…

Myslím si, že řada lidí čte tuto situaci úplně špatně. I změnu Sebastianova statusu v očích veřejnosti, jakkoli Sebastian osobnostně dozrál do stadia, které přesahuje nároky sportovního světa.

Je ale nutné si uvědomit, že antipatie vůči Sebastianovi nevznikly jako reakce na jeho osobnost. Vždyť to byl usměvavý, společenský, vtipkující kluk. Antipatie, často až nenávist přišly poté, co porazil Fernanda Alonsa v roce 2010. Nešlo o nic jiného než o emocionální stav tábora, který fandil Ferrari, resp. FA, a ten byl daleko početnější než okruh fanoušků mladého týmu a mladého pilota. A záhy se přidalo i anglické prostředí, v roce 2011 totiž boj o titul ohlašoval i Hamilton (výslovně po Španělsku). Takže proti Sebastianovi stály početné okruhy okolo dvou v té době donedávna dominantních týmů v F1, Ferrari a McLarenu, a na ně navázaná média. Výsledek představuje ostudu fanouškovské obce, která se urvala z řetězu jako ti nejhorší rowdies, jen to řádění probíhalo na sociálních sítích.

Kdy se to změnilo?

Když Sebastian přišel do Ferrari a komunita fanoušků Ferrari mu logicky začala fandit. Teď byl “jejich”.

Nenávist k Verstappenovi je podobně absurdní a iracionální a se samotným Verstappenem nemá příliš společného; kdyby si titul loni v Abú Zabí vyjela v dresu Red Bullu Zuzana Čaputová, hamiltonovští ultras by nenáviděli ji. Ne náhodou se už na sítích začíná rodit antipatie vůči Russellovi, odlišná od skepse, která se pojila s jeho předpokládaným přestupem do Mercedesu, a určitého odlivu sympatií v důsledku jeho podílu na některých akcích Mercedesu (kauza Hamiltonových “zničených” zad).

Ale Verstappenovi, jak stojí výše, de facto stačí vytrvat a zůstat svůj.

Ergo, se svým výrokem má Verstappen pravdu.

1 Like

Mi je Emil u vyústění tlustého střeva, tak mi je taky úplně jedno co si o mě myslí. :stuck_out_tongue_closed_eyes:

Uprimnost sa z dnesnej doby uplne vytratila. Dnes je moderne byt s kazdym za dobre, na kazdeho mily a na kazdom hladat pozitiva. V preklade - dnes je najdolezitejsie byt na oko idealny a milovat cely svet, teda byt falosny. Hamilton to aj za pomoci PR manazerov zvlada, ale vzdy bol pretvarka. Uz v roku 2007 to hral na chutneho a v zakulisi bol rovnaky ako Alonso (pise o tom Priestley).

Max je jeden z mala na sucasnom gride, pre koho je uprimnost vacsia hodnota ako image. A s prehladom je najuprimnejsi. Bohuzial Lulu army to otaca proti nemu, ale to len preto, ze vedia, ze Lewis ako ho pozname je len PR p*covina a ukazuje sa v kritickych momentoch, ked nadava timu ak im nevyjde jeden pretek/strategia za sezonu.

O ich osobnostiach svedci aj to ako su oblubeni aj medzi ostatnymi pilotmi. Max ma medzi nimi plno kamaratov a s kazdym okrem Hamiltona korektny vztah. Lewis tam ma kamaratov presne 0 (jediny kamarat je Wolff) a vsetky vztahy s ostatnymi pilotmi cisto na pracovnej urovni. Nevedel sa vystat so ziadnym timovym kolegom okrem Kovalainena a to iste caka aj Russella ak pojde o titul.

Nech je Max aky chce - pre niekoho arogantny, drzy, zakerny atd. - mimo monopostu je vidiet, ze je najuprimnejsi a jeden z najviac v pohode pilotov. Staci si niekedy pozriet jeho videa alebo streamy mimo F1.

5 Likes

Lepsie to popisat snad ani neslo - od Vettela az po Verstappena.

Jedini, kto povazuju Verstappena za toho zleho su fans Mercedesu. Po Brazilii bolo chvilku rusno (mohol pustit Pereza), ale ukazalo sa, ze nejake dovody na to mal a tym, ze je zasadovy, tak sa toho len drzal. Tim o tom vedel a podla popretekoveho Red Bull videa z Abu Dhabi je uz aj vztah medzi nim a Perezom uplne ok.

Akurat s tym Russellom nesuhlasim. Ten si za tie antipatie moze sam svojim spravanim, falosou a mind-games. Robi presne to, co robil Hamilton v 2007 - hra sa na chutneho, ale je vidiet, ze je to falosne. Navyse asi najviac kolizii v sezone a z kazdej obvinenie druhych, atd. A je este viac neznasany ako Hamilton s Verstappenom dokopy. :smiley:

1 Like

A to je kto ten Verstappen keď nemá zaujem o priazen fanúšikov ? Má nastarosti Toy Toyky ? :thinking:

To je pravda, třeba taková letošní Singapur kvalda.

To je taky pravda. S Bottasem jsou na ostrý nože.

Vo vytrhavani veci z kontextu a chytani za slovicka si hviezda tohto fora. Opat ziadny prinos do diskusie z tvojej strany, zas len rypanie. Ako 90% tvojich prispevkov.

  1. Singapur quali nebol kriticky moment v tom zmysle ako som to myslel, ale bola to zo strany timu taka chyba, ze tam by vypenil kazdy pilot. Navyse Max sa nikdy nehral na slniecko ako to robi Lewis a potom pride take Monako 2021 a mnohe ine preteky. Max vie timu povedat svoje, ale aj GP vie povedat Maxovi. Keby Bonno povedal Lewisovi niekedy take direktivne veci ako povie GP Maxovi, tak Lewis este v tom kole zaparkuje, navlecie si svojich 10 sperkov, spravi hystericku scenu, udrie Bonna kabelkou a odleti do Los Angeles a stiahne sa zo socialnych sieti ako attention wh*re. :wink:
  2. Na Bottasa som zabudol, narazal som na Alonsa, Buttona a Rosberga. Rovnako zle vztahy ma/mal aj s Massom, ktory bol vseobecne oblubeny asi u vsetkych. Tak isto Russella nevedel az doteraz pochvalit za nic a vyslovene ho prehliadal, namiesto toho vyzdvihoval Norrisa, lebo vedel, ze ten jeho kolegom nebude. A s Russellom sa ten vztah rozpadne v prvej sezone, v ktorej bude mat Mercedes auto na titul. Takto zle vztahy nema Max s nikym. Aj ked kolidoval par krat s Ricciardom, ich vztah to nikdy neovplyvnilo (mozno na par dni po nehode).

Skus zareagovat a prispiet do diskusie konstruktivne, lebo inak je tu tvoja ucast uplne k h*vnu a viac prispel aj kapkydonosu


Toto hovori za vsetko. Ked niekto povazuje Maxa za herca, tak to nema v hlave v poriadku. Jeden z poslednych pilotov, ktory s*rie na PR reci a casto povie co si naozaj mysli - prave preto je tu aj tento clanok.

3 Likes

Keď idem s priateľmi a rodinou hrať bowling, nemám rád prehrávanie. Akceptujem, že som v tom slabý, ale som súťaživý.

Tohle bych nechtel zazit, super vecer s dezolatem…

Ale ono to sedi, vzhledem k tomu kdo z mistnich mu dokaze fandit, tedy anti-hams…

Zajmavý, že vždycky na něco nebo někoho zapomenete. :slight_smile:

1 Like

Zas zbytočný komentár, ktorý nijako neprispel do diskusie.

  1. Kedy “vždy” na niečo zabudnem? Zabudol som akurát ešte, že si češko (nie je to isté ako Čech), ktorých prirodzená vlastnosť je “všechno vím, všude jsem byl a kde jsem nebyl, tam se chystám (pokud to bude za pár kaček)” a že češkovia sa nemýlia a nezabúdajú.

  2. Aj keď som zabudol na Bottasa, tak za prvé som to normálne priznal (nikdy nemám problém si priznať chybu alebo nepresnosť) a za druhé to nijak nemení podstatu môjho komentáru.

Takže buď sa skús teraz vecne vyjadriť k môjmu komentáru svojim názorom a prispej do diskusie alebo zalez pod nejaký Richtrov článok, tam budeš mať určite úspech medzi Luluarmy.

1 Like