Verstappen nechápe vyšetrovanie incidentu s Hamiltonom: Zľakol sa a vyšiel mimo trate | Magazín F1 - F1online.sk

toto bolo od verstapena ze dost za hranou. nemal tam takmer ani len cumak, hamilton ak by si ho nevsimol alebo proste naschval neuhol, tak jasna zrazka v highspeed corner. neboli ani len kolo na kolo predtym na rovinke, ze by to bol pokracujuci suboj.

za mna jasnych 5s za dangerous driving, nech si niekto v buducnosti nepovie, ze to skusi tiez.

myslim ze v minulosti isiel podobne seargeant v miami na magnusena, obaja vypadli, tesil sa akurat lando, ze bol sc. potom aj perez v monaku neviem na koho, pichol tam cumak, vsetci do mantinelu hore na kopci. toto malo uvod suboja uplne presne taky isty, akurat hamilton uhol mimo trat. neni absolutne o com, fia by mala jasne povedat ze taketo manevre nechce.

Taky nechápu, proč to vůbec vyšetřovali, když Maxovi hrozí vybodování a obecný zájem je jasný :smile: . Takhle se sami zbytečně dostávají do složitých situací… Nicméně tyhle souboje jsou a budou vždycky posuzované subjektivně, prostě proto, že rozhodují lidi. Pokud by opravdu došlo ke kolizi, tak to rozhodování mají paradoxně jednodušší.

Nehrozí. Za kolíziu sa štandardne dávajú 2 body a Maxa od trestu delia 3. :slight_smile:

V tom prípade by to bolo jasné. Ale keď sa Lewis ani len nesťažoval, a potom ani neprišiel vypovedať ku komisárom, tak zjavne nie je čo riešiť a neudelenie trestu je spravodlivé. Keby sa sťažoval, tak potom je diskusia na mieste.

To je jedno, myslím, že můžou dát i tři, kdyby byli hodně šokovaní :slight_smile: . Prostě to vyhodnotili jak to vyhodnotili, já s tím problém nemám. Zase taková trága to nebyla. A že komisaři umějí vzít do úvahy i další okolnosti si opravdu myslím, už jsme o tom kolikrát mluvili - Gaslymu prošla i skutečná kolize, když mu hrozilo vybodování, od té doby myslím není o čem. Že předtím mu ty body přistály tak nějak zvláštně je věc jiná.

2 Likes

Môžu (za Španielsko neviem či nedostal až 4), ale za normálnu kolíziu je štandard 2, takže v pohode by mu ich vedeli dať, keby to bola kolízia.

Dobrý príklad. :+1:

Btw nevyšla mi predpoveď, nezmokla si (dúfal som v premenlivé preteky). :sweat_smile:

1 Like

Naštěstí nejsi dobrá rosnička, v neděli bylo ideální počasí proti těm vedrům v pátek a v sobotu. Což bylo štěstí, jinak měli na Hungaroringu 300.000 smažených diváků :smile: .

2 Likes

To je pořádný nášlap. Když jsem tam byl já, tak jich bylo asi o třetinu méně a to tehdy ještě jezdil Kubica, tak Poláci brali Hungároš jako domácí závod. Vlastně i tak trochu Kimiho Finové.

Snad jsem to takhle slyšela, neověřovala jsem si to :woman_shrugging:. Oni všude pořád hlásí rekordní návštěvy a bylo nás tam jednoduše strašně moc… Taky se to asi načítá za celý víkend, nevím. Mohli by si ale lidi uvědomit, že doma to mají lepší :smile: .

Myslím, že to číslo je součet za celý víkend, nejsou to “unikátní návštěvy”.

Ty čísla asi budou hodně přesné.
Turistika po Covidu zažívá velkého rozmachu. Je to znát od kulturních a přírodních památek, turistických destinací až po sportovní akce.
V Brně taky bylo našlapáno až na půdu a přitom v sobotu pořadatelé totálně pohořeli a určitě velkou spoustu návštěvníků odradili.

1 Like

Ano, jedná se o součet za celý víkend.

Mimochodem mi nedá připomenout, že do Brna se na první závod po válce přijelo podívat 400 000 diváků a asi se jednalo o skutečné číslo.

1 Like

jop, když jdeš na všechny části P,Q,R jsi započítán 3x, imho.
Jinak docela to začali zaookrouhlovat, na Silverstonu napsali 500 000 tisíc a tady na hung 300 000. Nebo že by se to tak přesně trefilo? :smiley:

1 Like

Myslím, že se do toho počítají i VIP vstupenky, které si nakoupí různé firmy a není důležité jestli se skutečně využijí.

2 Likes

Každopádně ta čísla jsou i tak pro F1 neskutečná. F1 má momentum a prostě táhne no.

Silver je větší okruh a neomezují diváky, aby museli na tribuny. Do davu se jich vleze více.

Hodně pomáhá internet. Dřive když F1 nevysílala TV, tak se holt šlo třeba na fotbal. Dnes si F1 za pár Korun přikoupíš až do postele.

Rozprávky Maxa Dristiana Krešstapena! Keby sa Hamik neuhol, tak je z toho poriadna nehoda. A čudujem sa vôbec Hamíkovi že to urobil?! Bol aj tak na mizernej pozícii, tak si to mohol kľudne dovoliť. Myslím že by potešil aj fanúšikov Ferrari.

1 Like

Michale, veď to už sme včera videli, že Lewis nechal otvorené dvere, a potom netrafil zákrutu. :grin:

10s a 3 trestné body, no Warwick zaúřadoval

2 Likes