Verstappen defekt nemal, auto však bolo kvôli úlomku karbónu „neriaditeľné“ | Magazín F1 - F1online.sk

Max Verstappen vstupoval do nedeľných pretekov ako hlavný favorit, a to napriek štartu z druhého miesta. Chvíľu to aj vyzeralo, že svojej role učiní za dosť, ale nešťastný incident ho o šancu na výhru pripravil. Holanďan prešiel po kúsku karbónu, ktorý poškodil spodnú časť podlahy. Od toho momentu bol z boja o víťazstvo vyradený.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/69715/verstappen-defekt-nemal-auto-vsak-bolo-kvoli-ulomku-karbonu-neriaditelne

Napriek vsetkemu moze byt Verstappen spokojny. Sampionat sa vyhrava nie len v dobre, ale aj v zle dni. Ak je vysledok Verstappenovho “zleho” dna, ze Leclerc na neho vyrobil 6 bodov (co je menej, nez by vyrobil, ak by vyhral a Verstappen by bol druhy), tak je to viac ako akceptovatelne.

1 Like

ja teda nie som konštruktér ale o mercedese sa píše, že tam je niečo fundamentálne zlé, keď funguje resp nefunguje. no nechce sa mi veriť, že nejaký mini úlomok spraví 2 sekundy na kolo pomalšie auto. lebo potom medzi od základov otrasným monopostom a víťazným autom je rozdiel v správne umiestnenom kuse karbónu. chápem to správne?

Někdy stačí málo a rozhodí to celé aero. Rozdíl mezi Verstappenovou rychlostí před a po byl ohromující a za normálních okolností by proti němu Vettel nebo Mick Schumacher neměli nárok. Takto s ním sváděli souboje.

1 Like

Prave si vystihol o com je F1. Kusy karbonu treba spravne umiestnit a sampionat je v kapse. easy peasy.

inak bolo krasne vidno, ako Verstappen stracal v rychlych zakrutach (ktorych je v Silverstone dost vela). Na rovinke na neho Haas nemal sancu ani ked zo zakruty vychadzal meter za nim. Ten redbull ma stale zizsi odpor ako Haas vo vzduchovom pytli s otvorenym DRS.

2 Likes

malo to byť brané s rezervou. nespochybňujem že RB má dobrý balík, skôr som chcel podotknúť, že mercedes nemusí mať úplne otrasné auto. len pár drobnosťami sa dá výrazne vylepšiť