Máš pravdu, ale samozrejme, že tam nejaký Colapinto bude kľučkovať a potom tu spustíte nárek na pravidlá, to vieme už teraz.
Kdy vyrážíš, budeš od čtvrtka a na závod zase utečeš
?
Jedeme dneska po obědě, stavíme se na zítřek v bikeparku ve Finale a večer tam budem. Mládež přijede 20.5. pár dní tam s nimi budeme a pojedeme na Gardu a domů.
Závidím, vypadá to na dokonalý výlet. Jenom v těch datech jsem se ztratila. Nemáš pravoslavný kalendář
?
mas to podoprete aj statistikami, ze preteky v monaku maju nejak vyrazne vacsiu sledovanost ako zvysne preteky v sezone? ![]()
najnudnejsie preteky siroko daleko, ktore sluzia len na to aby sa tam chodili predvadzat rozne “celebrity”
Ani nejde o to, ze zavodna show, tie umele manevre podla mna tak uplne planovane neboli, je to dosledok toho ako to nastavili. Vadi mi to, ze pocas sezony, cize real-time musia riesit taketo veci. Lebo vobec nevedeli, co tie auta budu robit. Naozaj som sklamany z toho, ako FIA FOM a LM pracuje. Horner s Neweym im hovorili, co stvoria a presne to stvorili. To si fakt nikto nevypracoval komplexnu analyzu, nezozbieral data a nevyhodnotil co sa mu rodi pod rukami? Fakt si len nechali automobilkami nakukat pomer 50:50 s tym, ze marketingove oddelenie z automobiliek im odkazalo, ze toto je presne to co potrebuju a bude to super a FIA si povedala “okej, podme do toho, problemy budeme riesit po ceste”.
Za mna obrovsky pruser, nekompetentnost a amatercina.
No, samozřejmě 20.6. ![]()
Jo, to už by šlo
. Tak šťastnou cestu a užívejte. Ty nám určitě pošleš nějakou tu fotku z místa, ať vidíme, o co přicházíme
!
Monaco je jeden velky paradox, nikdy nebylo ryzi zavod, jen zabava pro movite a obchodni setkani, na druhou stranu kazdy ho chce vyhrat.
Vždy to bola pre pilotov výzva a pokiaľ boli malé autá, tak boli aj dobré závody.
Hneď na začiatku pripomínam že už 70 rokoch boly motory ktore bez problemov prekonavali 1000 koni a asi netreba dodovať aka bola bezpečnosť 2014 sme tu maly motory ktre malu kolem 870koni a 160 z eletriny a to je cez 1000 kone ale nechme toho VC Monaco nebola nydni nejak zabavna hlavny faktor zabavnosti bolo počasie a pak nejake udalosti ale inak to bola celkom nuda z ruba od roku 2022 mam pocit že by my maly vracať peniaze lebo nieje normalne aby som zatake niečo platil a minuli rok stim skvelim napadom 2x do boxou som si skratka povedal dnes je ten den kedy po 27 rokov sledovania F1 nevynechania žiadneho zavodu som si asi v polovoci povedla že vonku je tak krasne a ja pozeram taku frašku a šiel som von a tento rok tomu dam šancu ale ked to bude nuda okažite pôjdem radšej von ako pozerať dalšiu frašku
To je pravda, divim se ze soucasna se tam vejdou, kdyz i ta mala auta se jeste zkracovala.
Vidíš a 1000koňovú beštiu z roku 2014 tento rok v kvalifikácii na VC Kanady prekonalo 18pilotov
, špica mu nadelila 2sekundy a to plánujú navyšovať využívanie paliva takže budúci rok ďalšia sekunda k dobru
nie tak uplne. navysovanie prietoku paliva sa planuje z dovodu obmedzenia vykonu elektrickej casti. nikto nepopiera, ze dnesne auta su s casom na kolo rychlejsie. Problem je v style jazdy, kedy auta nejdu naplno lebo rekuperuju alebo vyuzivaju ICE ako centralu. Coasting ci brzdenie motorom do zakruty patri na cesty ked si chce niekto robit dobre nad spotrebou hybridu ci nad dojazdom, nie je to zavodenie