V Mercedese sa obávajú štartu a prípadných reštartov | F1online.sk

“Za sebou máme Verstappena, ktorý je rýchlejší. Má výhodu pár desatiniek, čo bude predstavovať niekoľko dĺžok monopostu, keď sa dostaneme do piatej zákruty. Pôjdu totižto rýchlosťou 300 km/h, tie dve desatinky budú teda predstavovať dosť veľkú vzdialenosť,” zamýšľa sa Shovlin. “Za ním máme Ricciarda, ktorý je opäť rýchlejší. Nad nami mal náskok asi 8 km/h. Ak mám byť úprimný, bude to dosť vzrušujúca časť pretekov. A ak budú aj fázy bezpečnostného vozidla, tak to budeme musieť zas a znova zopakovať.”

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/9235/v-mercedese-sa-obavaju-startu-a-pripadnych-restartov

Na Ricciarda v prvním sektoru na startu jsem hodně zvědav :wink:

Podla mna Hamilton vyhori, pretoze po starte ist prvy a tahat ten vlacik…
Verstapen najviac vytazi, este aby tam nebola kolizia, pretoze na tejto trati ma Ver v oblube pichnut sa do vnutra prvej zakruty a 3auta vedla seba neni nikdy nic dobre :laughing:

Je docela reálné že Hamilton to první místo neudrží, pro mě by bylo nej kdyby se na první místo dostal Ricciardo. Tuším že dostat se před něho bude totiž velmi komplikované.

Takže nás čaká ďalšie tvrdo vydreté víťazstvo štart - cieľ pre Mercedes s čiernym pasažierom.

Mají to vymyšlené chytře. Bottas by měl krýt Hamiltona, závod by mohl/měl začínat na vlhké trati (jednotlivé předpovědi si trochu odporují, ale úplné sucho asi nebude), takže tam se jim to nastavení vyplatí… Život by jim mohl trochu zkomplikovat výjezd safety caru na suché trati.

Nicméně si myslím, že Mercedesy včera trochu pošetřily motor a nepřeháněly to s party módem, takže v případě potřeby prostě na chvíli zapnou agresivní motorový režim s tím, že jim třeba vydrží o něco déle.

Čili Hamiltonovi stačí zvládnout start.