Uberme z kritiky na Verstappena. Trest bol prísny a Norris nie je bez viny | Magazín F1 - F1online.sk

Ty vieš čo je súvaha?

1 Like

o com to toci kubala?
v pravidlach je “nechanie miesta” definovane od auta po bielu ciaru a nie po obrubnik, alebo az za obrubnik ak je tam asfalt
maxo mal nechat tolko miesta aby sa auto vedla neho zmestilo medzi jeho auto a bielu ciaru

ja dufam, ze takto ako jazdil norris budu voci verstappenovi jazdit uplne vsetci a ked tak pride o niekolko vitazstiev tak len potom sa nauci(snad a mozno nie) ako sa ma jazdit ferovo

1 Like

Vidis, ze ani clanok necitali, len nadpis. :smiley:

5 Likes

viem, mam maturitu z obchodnej strednej :+1:

Počítam s tým, že ak bude Verstappen častejšie v tvrdých súbojoch o pozíciu, teda RB nebude po štarte unikať na čele o 20s ostatným tak ustúpi a dá prednosť istote bodov však má slušný náskok.

1 Like

mal kubala takuto uvahu aj po kolizii lujzo-maxo v silverstone v 2021? tam sa zrazili v strede trate, jeden mal miesta nalavo, druhy napravo tolko, ze by sa tam zmestilo minimalne jedno dalsie auto
to bol skutocny racing incident kedy obaja mali uplne rovnaku moznost zrazke zabranit vramci trate a nie vyjazdom mimo trat

na maxa od zaciatku jeho kariery maju komisari specialny meter a je mu odpustane to co ani tym najvacsim hviezdam v ich najlepsich rokoch odpustane nebolo a jemu to odpustali uz v case kedy ho.no este dokazal. cim to bude tazko povedat, mozno rb urobil okolo jeho prichodu dobre pr, alebo ma jeho fotrik dobre kontakty na komisarov, ale faktom je, ze mu uz v prvych rokoch odpustili toho hrozne vela a tym ho naucili, ze tak ma jazdit.

1 Like

Mal, a preto ze nenechal, tak dostal trest. O tom Kubala nepise. Cital si to vobec?

Pise o tom, ze tieto obranne manevre su uplne bezne (a najma v tejto zakrute), ale vacsinou jazdec na vonkajsku, aby zabranil kolizii vyuzije obrubnik, nachysta si vyjazd a na rovinke predbehne. To ale Lando odmietol, a tak si znicil preteky. :slight_smile:

1 Like

neustupi
od jeho prichodu ho komisari naucili, ze mu odpustaju spinave tahy a vdaka nim ziskal vela vitazstiev a co sa za mlady naucis, od toho si tazko odvykas.

nauci sa to len vtedy ak pride o viac vitazstiev ako ich ziska vdaka tomu svojmu jazdeckemu stylu.
pokial mu to povedzme 3x vyjde a raz koliduje a dostane trest tak asi netreba hadat, ze co si vyberie

Dobrý článek, pokud někdo chce panu Kubalovi oponovat, musí najít přesné tvrzení a zformulovat své protiargumenty, nikoli pouhou dojmologii typu “Max je psychopat” nebo “jezdecká špína”. Což je signum dobře odvedené práce: text je stručný, věcný, přehledný a klidný. Osobně nesouhlasím s tím, že v roce 2021 byl LH tím “umnějším” pilotem, především vzhledem k jeho nevynuceným chybám a Silverstone 2021, ale historii nechme bokem. Podstatnější je, že Maxovi antifans se snaží celou situaci v Rakousku podat maximálně černobíle, a proto jim ve výbavě nezbývá než křeč, kdy buď jakoukoli možnost věcné polemiky přemažou rétorikou typu “psychopat” (což není argument, ale blbá literatura), nebo selektivně vypíchnou moment, který se jim hodí, a ostatní vygumují, jako kdyby neexistovaly (což je manipulace).

V článku pana Kubaly je cenný poukaz, který byl dosud přehlížen - Lando mohl snadno ten decimetr nebo několik málo decimetrů doleva přidat - ke kolizi by nedošlo a neskončil by ani mimo trať. Zda MV opravdu měnil směr při brzdění - tady bychom potřebovali telemetrii, on sám tvrdí, že nikoli, že optický pohled zvenčí zkresluje, což může být. Telemetrie by tady byla průkazná.

Každopádně jeden obecnější postřeh - Landovi chybí větší rozvaha. Místo bezhlavého útočení spojeného s porušováním track limits a hrozbou kolize se mohl a měl nalepit na Verstappenovo zadní křídlo a připravit si útok. Pokud se chce jednou stát mistrem světa (dravost na to má, hlavu ještě ne), tuto rozvahu bude potřebovat.

Tak či onak, zůstávám na svém původním stanovisku, celé soupeření MV a LN v závěru Rakouska bylo příkladem tvrdého závodění “na dřeň” z obou stran. Právě při takovém přístupu ale roste riziko kolize, přičemž to, kdo udělá kritickou chybku, je nepředvídatelné, v dané chvíli je to prostě vabank. Proto je absurdní podávat to jako souboj džentlmena Norrise s prasákem Maxem, kdo to vidí takto, je zralý na prášky.

Podotýkám, že s pentlí pro Maxe nemám problém.

3 Likes

Ak som dobre pochopil článok, na vine je aj Lando, lebo nevyšiel na obrubník. Ale odkedy je obrubník súčasťou trate? Ja som si myslel, že trať je medzi dvoma bielymi čiarami…

2 Likes

keby to bolo take jednoduche tak to urobi, ale to nieje tak, ze ked ho tam vytlaca tak staci ist na obrubnik cim bude mat lepsi vyjazd(to by bolo treba dokazat) a na rovinke polahky predbehne

1 Like

Na souboj je potřeba respekt z obou stran.
George vs Lando byla v Barce paráda a ucebnicove závodění.

1 Like

Kam měl Lando jet? Do Německa?

3 Likes

Ale ventil ti odlítl

6 Likes

Omluva, to mělo být na autora články a nějak se to přiřadilo jako odpověď na tvůj post. Asi jsem nějak blbě kliknul.

1 Like

Chápeš to správne, že trať je medzi bielymi čiarami. Nepochopil si správne, že na vine je Lando, lebo na vine je Max. V článku je iba príklad, že keď bol Max na mieste Landa (teda vľavo vzadu) a Carlos na mieste Maxa (teda vpredu v strede trate a tlačil doľava), tak k havárii nedošlo, lebo Max vyšiel na obrubník.

1 Like

tak vidieť tú nestrannosť :rofl:
Z akej rýchlosti tam brzdili? Ktorú stranu si strážil Max?

Ale ako sarkazmus dobré aj na teba :kissing_heart:

Dobrý pokus “antišrederko”.

1 Like

Precital som velmi vela komentarov a ze by Lando fans takto hromadne opisovali Landa v tomto suboji som tu nevidel. Naopak, paradoxne to skor vidim pisat u Max fans, cize to o ciernobielosti zdaleka nie je len v jednom tabore… A to pisem ako neclen antiMax klubu.

Lando tady neudělal absolutně nic špatně a na obrubník nemusel, pokud se nepletu tak v pravidlech je že při obraně své pozice by měl jezdec na rovince a v nájezdu do zatáčky nechat aspoň jednu šířku vozu mezi svým vozem a okrajem trati." 100% chyba Maxe který tam to místo na jednu šířku vozu nenechal, tolik k pravidlům.

4 Likes