Todt o Ferrari: Ak opakujete tie isté chyby, niečo musíte zmeniť | Magazín F1 - F1online.sk

Keď novinári konfrontovali Mattiu Binotta s tým, že Scuderia robí priveľa chýb, odvetil, že to nepovažuje za taký veľký problém, ako keby monoposty F1-75 strácali z hľadiska výkonu. Na stratégiách či pitstopoch sa totiž dá pracovať. Bývalý boss Ferrari Jean Todt však so súčasným šéfom celkom nesúhlasí a odkazuje, že ak sa na nejakom poste pravidelne objavujú chyby, pravdepodobne treba zasiahnuť aj personálnymi zmenami.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/77116/todt-o-ferrari-ak-opakujete-tie-iste-chyby-nieco-musite-zmenit

Říká se, že je nesmysl opakovat stejné postupy a očekávat jiné výsledky. Víc k tomu myslím není co dodat :slight_smile: .

Kým vedenie automobilky drží ochrannú ruku nad Binottom, tak sa nezmení nič. Harry Potter bude naďalej sedieť na boxovom múriku a premýšľať, či jeho podriadení pochybia v 10. alebo 20. kole… A keď mu aj Elkann dal ďalšie tri sezóny na to, aby sa tím zlepšil, kde by sa ponáhľal.

Otázkou je, či to dovtedy vydržia obaja jazdci. Pretože Mercedes a aj RB môžu mať teoreticky v blízkej budúcnosti voľné miesta. A ak by pri takomto stave v tímu zavolal Wolff Leclercovi, či nechce sadnúť miesto Hamiltona, tak frajerko by asi nečakal ani sekundu a už by mal pobalené. A prípadné vyplácania zo zmlúv by Mercedes rád zatiahol. Veď oni obecne radi škodia iným tímom.

A Perez momentálne tiež nie je nič moc. Osobne by som nedával ruku do ohňa, ak by už na konci budúcej sezóny Marko volal Sainzovcom, či by chalanko nechcel jazdiť znova za býkov. A to by bol len príbeh o synovi, čo sa navrátil do svojho rodného tímu. A znova, RB veľmi radi zaplatia prípadné odstupné. Peňazí majú dosť.

A ak Ferrari rýchlo nepostaví na nohy, tak už na konci budúcej sezóny môžu eventuálne hľadať nových jazdcov.

mercedes uz namieto LH jazdca maju a kedze maju dlhodobe skusenosti s 2 alfa samcami, tak LECa nepotrebuju. Keby mali tuto sezonu zas dominantne auto, tak placu ako za Rosberga. A ani Maxov team ho nepotrebuje.

“V tejto sezóne postavili skvelý monopost, čo znamená, že tím funguje dobre,” pustil sa do svojho hodnotenia Jean Todt .

Skvele auto neni znamka fungujiciho tymu, pouze jeho vyvojovo-technicke sekce. Tym nezvlada auta provozovat to je ten problem.

Legálne? To,že im výrobca pneumatík,roky vyvíjal pneumatiky na mieru,to nebol podvod? Bez toho by sa im tituly vyhrávali veľmi ťažko.Ale hejterské decká ako ty,také veci nevedia.

Todt má pravdu. Kopia veľa strategických chýb a niečo tam treba zmeniť. Je jasné, že on sa do Scuderie nevráti, aj keď za jeho prítomnosti spolu s Michaelom Schumacherom vo Ferrari to tam fungovalo, ako švajčiarske hodinky. Ako povedal Terazky- čo bolo, bolo. Ale vždy sa narehocem na Todtovi, keď sa dali vtedy nakecať so Schumacherom na účinkovanie v Asterixovi-Olympijské hry, ako tam “odborne” presieval piesok pred pretekmi :joy: :joy:

1 Like

ty si fakt na smiech chlapče…michelin vyrábal pneumatiky,priamo na potreby Ferrari a tým mali špageťáci riadnu výhodu,ostatné tímy jazdili s tým,čo najviac vyhovovalo ferrari…keď nevieš,tak netrep…