Praveze by som povedal, že Leclerc mal najlepsiu pracu s pneu, ale proste za mna to co dali jemu bola zla strategia, lebo tym ze natahoval stinty, tak pri tej obrovskej degradacii potom ked ostatni nazuli cerstve tak mu dali 10s za 4 kola a on to potom len znova pracne stahoval a potom zase bum velka strata… no a potom SC v najhorsi mozny moment, a na zaver klinec do rakvy zlyhanie hydrauliky… to bol proste festival zvysovania kortizolu
ale co uz aj taky je obcas motorsport, zas na druhej strane krasne emocie s lewisom vpredu, povedal by som ze tieto preteky zhrnuli ferrari, emozioni hore dole
do konca by som povedal, že nebyť VSC, tak charles by bol jediny, ktory by uspesne dotiahol 2 stop, henti ostatni by sa tam za mna extremne trapili na konci pretekov… on vlastne russell sa aj trapil už velmi velmi vyrazne a bolo to vidiet, leclerc bol zaseknuty za maxom a podla mna uz psychicky na dne na konci takych pretekov a chcel to len doviezt uz na nejake obstojne body preto si myslim, ze isiel tak lajtovo ten posledny stint, na predbehnutie maxa nemal uz a psychika bola v haji
Wolff asi vie, že jediný kto môže zastaviť Hamiltona, je Mikey…
hej no, na ferrari nemá “dosah” ![]()
ono realne keby ten VSC prisiel ze hociktore ine kolo v tych pretekoch, tak by to bolo pre charlesa este zvladnutelne, len proste hento bolo take kolo, že on akurat prisiel z boxov kde nabral stratu potom, čo natahoval stint, a ešte nestihol ani na cerstvych pneu nic stiahnut lebo na nich presiel doslova 1 zakrutu, a vdaka tomu sa max dostal tesne pred neho vdaka free stopu pod vsc a bolo vymalovane
Co som vcera sledoval, tak Charles mal dobru rychlost v 1.stinte na strednych, ale na tvrdych to uz nebolo take dobre. Tam mal navrch AA. A v poslednom stinte uz nestihal ani Maxa na strednych.
Jedna lastovička leto nerobí
Hamík bol vždy skvelý keď zacítil dobré auto pod zadkom. Akurát si nemyslím, že by mal tento rok bojovať o titul, aj leď by som mu to prial, neverím že to Ferrari zvládne. V Španielsku bolo vidieť slabého Russela držať v šachu Antonelliho + menšia pomoc SC.
ja by som nepredbiehal… ako sa vravi, jedna lastovicka leto nerobi… ferrari sa tento vikend podaril, ale mercedes ma stale vyrazne navrch, a osobne necakam ze by ferrari dokazalo do konca sezony este zamiesat vyrazne karty…
mozno by to bol dal aj bez SC… ta strategia na tri zastavky bola evidentne lepsia ako 2-zastavkova.
Ešte mi napadlo, či Lewisova priateľka nebude za tým vypadnutím Mercedesu v Španielsku, keď v Monaku použila Kimiho uterák . Možno ho zakliala a teraz, chudáčisko má smolu ![]()
![]()
možno áno, akurát nie tak dominantne, Antonelli tiež hneď zdrhal Russelovi, než teda dojazdil