Steiner: O Schumacherovi rozhodujeme my, nečakáme na Ferrari | Magazín F1 - F1online.sk

Odchod Sebastiana Vettela z Formuly 1 spustil obrovské prestupové domino, na konci ktorého by mohol byť Mick Schumacher. Problémom je, že by mohol zostať bez sedačky. V padoku sa zúrivo špekuluje o budúcnosti mladého Nemca. Mnohí ho už vidia preč z Haasu, a v jeho prospech nehovoria ani slová Günthera Steinera.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/73505/steiner-o-schumacherovi-rozhodujeme-my-necakame-na-ferrari

Tak Ricciardo do Haasu podle mě nepůjde. Tam by ho nezaplatili a asi by to bylo i pod jeho úroveň. A nejsou tam ani jiné vazby. Nicméně si nemyslím, že by na tomto závisel Schumacherův osud. Asi si ho nechají pouze v případě, že neseženou nikoho lepšího. Za 2 roky jen 2 povedené závody, zato chyb jak máku. A to neznám jediného pilota, natož nováčka, o kolo kterého se tak našlapuje po š■■■■■■■ a má neskutečnou podporu ze všech stran.

Ricci v Haase je z kategórie sci fi. Mick to ma nahnuté, ale myslím si, že ešte jednu sezónu dostane šancu. Ak by Mick prišiel o miesto a taký Lafiti by zostal tak by to bolo nefér

O všetkom rozhoduje Gene Haas, Steiner je len figúrka, ktorá sa rada predvádza dospeláckymi rečami pred novinármi…
Najprv povie, že o tom, či bude Mick jazdiť v Haase rozhodujú oni, aby v zápätí priznal, že existuje dohoda o sedačke pre Ferrari, o ktorej ale nemôže hovoriť :laughing:
Truhlík, ale chápem ho, žiadnemu šéfovi sa nechce verejne povedať, žé sú Béčkovým tímom inej automobilky…

Za ake 2 roky pises? Minuli rok Haas nemal auto ale kus srotu na ktorom sa nedalo ani jazdit a nejazdil tak spatne - minimalne nemas s kym porovnat . Vlastne mas s kym porovnat. Mazepina totalne schoval do vacku. Tato druha sezona je zatial len polovicka odjazdenych pretekov a ma 2 slusne vysledky a jeden dobry zavod mu pokazila spolahlivost motora Ferrari. Zaciatok sezony mu moc dobre nevisiel ale po tej druhej kolizii uz jazdi dobre na to ake ma Haas auto a o 100 pretekov skuseny pretekar nejazdi s tym autom ani o trosku lepsie. A ze nepoznas ziedneho ineho jazdca nco mal tolko chyb ? tak si prestuduj zaciatky Maxa Verstapena ked mal problemy dokoncovat preteky a nebit ochrannej ruky Helmuta Marka tak by bol davno von z F1

Je to jednoduché. Zhou s penězi z Číny do Haasu a MSC do Alfy o něco blíž k Ferrari a pochytit něco od Bottase a jeho zkušenosti z vítězného týmu.

Trocha objektivity by neuškodila. Že loni auto nestálo za moc je sice pravda, ale slušný výsledek přece neznamená jen umístění na bedně. Neboli jinak - nepředvedl žádný extra výkon v porovnání s možnostmi toho auta. A Mazepina teda nijak přesvědčivě nepřeválcoval.
No řekněme, že jsme v polovině - ale ta polovina je už 13 závodů. Na body s MAG prohrává 22:12. Na bodování v závodě 5:2. Jediné, v čem je statisticky lepší, je jeho průměrná pozice v cíli, když mu tedy nebudu počítat DNF.
Porovnání s Verstapenem kulhá na obě nohy. Ten sice dělal kiksy z nerozvážnosti a přemotivovanosti, ale zase byl rychlý. Schumacher je řekl bych přesný opak .
Nicméně, pokud už se rojí spekulace o jeho možném konci, tak to asi má nějaký důvod. A věkem to u něj nebude ::

Tak teda skús dať aspoň jeden seriózny dôvod, prečo by mal Zhou odísť z Alfy do Haasu…

Protože má baby SCH větší tlačenku?

1 Like

jako z jeho (zhoua) pohledu? no aby mohl jezdit v f1 i další rok.

Tak to budeš musieť trochu vysvetliť, pretože Ferrari nemá na sedačku v Alfe žiadny vplyv, ani dosah. To by ho Alfa sama musela chcieť a Vasseur o neho nemá záujem…

OK, rozumný dôvod v prípade, že by už vedel, že ho už Alfa nechce a hrozil by mu odchod z F1. Ja si nemyslím, že odíde z Alfy

1 Like

V F1 se věci mění hodně rychle. Dohody o jezdeckých pozicích dnes už nebývají o slovu jednoho člověka, ale o symbioze sponzorů, vlivných lidí a dokonce i tlaku Liberty nebo FIA.
Přestup Alonsa je pouze drobnou ukázkou že o překvapení nebývá nouze.

Já si to taky nemyslim, ale líbila by se mi taková výměna a zdálo se mi to vhodné zmínit v diskus o budoucnosti Micka. Jinak čekal bych že Haas vymění setrvání msc za vetsi ulevy u Ferrari a zhou bude v alfě dokud nebude ready Pourchaire případně koho tam bude chtít v budoucnu daný investor (spekulace o audi apod.).

Akože sám som zvedavý, kde povedú Mickove cesty…
Ferrari malo asi inú predstavu o jeho progrese v Haase a keď starému Haasovi a Steinerovi dojde trpezlivosť s Mickovými zdemolovanými autami, bude mať Ferrari problém ho niekde umiestniť…

Ako mohol previest extra slusny vykon v minulom roku ked to auto nebolo vyvijane od roku 2019. To auto bolo o 2triedy horsie ako Wiliams. Alebo vies dat dokaz ake moznosti to auto malo? V porovnani s Mazepinom bol o triedu lepsi , s autom ktore bolo suverene najpomalsie na startovom roste spravil niekolko peknych vysledkov.

aj Mick ked bude jazdit premotivovane tak bude jazdit rychlo a bude robit chyby ako ich robil Max a ako ich aj on spravil v zaciatkoch sezony. Akurat ze Haas sa nemoze ani trosicku rovnat autam na ktorych jazdil Max- Toro Rosso a RB

Aké za 2 roky? A čo mal predviesť v tom prvom roku akože? Ale chápem, podľa teba by s tým Hamilton získaval pravidelne body, nie? Skôr je na úrovni Grosjeana a keď toho si tam mohli držať toľko rokov s haváriami, s vyrábaním dusnej atmosféry v tíme, bez nejakého toho kufríka peňazí a ešte bez slávneho mena, tak Schumacher by mal mať miesto isté, než sa ukáže či si zaslúži Sainzovo miesto.

cinan je vo svojej 1. sezone a je imho lepsi jak MSch. Keby sa nevolal MSch, asi by tam ani nebol, naproti tomu cinan jazdi relativne dobre… staci sa pozriet na japonca, alebo Latify je priklad jazdca, co tam nema co hladat.

1 Like

Keby Strollov otec nekúpil tím tak ani Stroll by už nebol v f1, keby Latifiho otec nedotoval Williams už by nebol Lat v f1, nebyť Hondy tak Tsunoda by sa v f1 dlho neohrial a tak ďalej. Mick vyhral f3, f2 takže až také nemehlo nie je, sle iní jazdci dostali viac príležitostí tak prečo nie aj Mick? Pritom nemám pocit, že by sa práve on snažil ťažiť zo svojho priezviska.
Spomeňme si aké hlúposti robil Maxo a kde je dnes, aj keď priznávam, že Maxo je talentovanejší ako Mick

Ten Schumacher zdolal Cinana v F3 ako aj v F2 kde su rozdiely medzi autami omnoho menšie takže…