Sergio Pérez sa v Singapure najlepšie odpichol a nakoniec aj zvíťazil | Magazín F1 - F1online.sk

Sergio Pérez najlepšie odštartoval do Veľkej ceny Singapuru, prekonal Charlesa Leclerca a tým vlastne rozhodol o osude dnešných pretekov. Pilot Ferrari sa v celom priebehu nedele snažil, ale stratenú pozíciu späť nezískal. Skončil tak druhý a na pódiu ho doplnil tímový kolega Carlos Sainz. Absolútnou katastrofou skončili preteky pre dvoch posledných majstrov sveta, ktorí sa nevyhli chybám a nakoniec sa nevošli ani do najlepšej päťky.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/77780/sergio-perez-sa-v-singapure-najlepsie-odpichol-a-nakoniec-aj-zvitazil

Aj dneska sa ukazalo ze Leclerk neni na urovni Verstapena…co je skoda

A čo ak tam nie je Ferrari?

Nemať dnes Perez Zrovná dobrý deň tak Charles vyhrá.

Ale ma RB objektívne strácajú už aj oni veľa

Ano aj ale rychlostou dnes boli narovnako…narazam na Leclerkovu chybu ked bol za Perezom…myslim si a urcite nielen ja ze byt tam Ver miesto Leclerka vo voze Ferrari minimalne stve Checa do konca pretekov…
Ale to je keby keby

Charles mě dneska spíše zklamal. Na jednu stranu měl rychlost vůči kolegovi, na druhou dělal chybky, navíc i v době, kdy měl kulminovat jeho tlak na SP. Plus ztráta startovní pozice a za opakované vidění by stála i jeho zastávka v boxech.

Checo byl jezdecky lepší, obstál i pod tlakem, kdy navíc hlásil problémy. Otázka je jeho počínání za SC.

Dnes bych vyzdvihl piloty, kteří v těžkých podmínkách nedělali chyby + měli solidní nebo výbornou rychlost. A tyto podmínky splnila menší část pole.

4 Likes

Ja mu neberiem že dnes jazdil solídne.

Ale Charles mal horší jeden stint snáď.

Chyby dnes robili aj MS.

Zas a znova…nové auta sú FAIL FAIL FAIL…huraaa jazdia vo vláčiku ooo mám orgazmus…nepredbieha sa !!! DRS nepomáha lebo nové aero zruinovalo slipstream…predbieha jedine Ferrari a RedBull keď idu zo zadu alebo keď ma niekto o 30 kôl čerstvejšie pneumatiky ako ten pred ním

Ano, a protože chybovali i mistři, oceňuji Pereze za to, že on ne.

Kromě té situace s SC, což, pokud se potvrdí, bude hodně kuriózní způsob, jak se připravit o výhru. Skoro s historickou hodnotou.

1 Like

Boh vie koľko mu naparia v prenose bolo počuť že 10 a to nedal

Suhlasim. Nechat sa porazit podrztaskou Red Bullu v pretekoch, kde Verstappen konecne po dlhej dobe (vyrazne) zavahl je jednoducho premarnena prilezitost. A este k tomu po starte z PP.

Neviem si predstavit, ze by Verstappena v podobnej situacii potrapil Sainz.

1 Like

Je možné, že o tu výhru Checo přijde, ale čistě po jezdecké stránce tím Charlesův výkon některé skvrny nesmaže.

@Unleash_the_lion Čekal jsem, že zariskuje s předjížděcím manévrem, to šlechtí ty nejlepší. De facto žádný útok nepřišel. Je ale pravda, že pokusit se o to ve stylu Hamilton today nebo Verstappen today by asi bylo horší, ale ti dva byli dneska rozhození a frustrovaní, takže jako měřítko úplně neobstojí.

Každopádně dnešek v mých očích Charlesův rating trochu snížil.

1 Like

Ozaj ? Sú to jedny preteky. Chudák ma toho už aj dosť v tom Ferrari.

Bohužiaľ toto je skôr problém. Pamätáš na Seba ?

Aby sa mu nedajbože nestalo to iste.

Já určitě nevyvozuji, že Charles je slabý pilot. Ale dneska to nebylo to pravé ořechové. Nedávám mu špatnou známku, Sainze výrazně předčil, takřka deklasoval, ale něco chybělo.

V žádném případě ale nepochybuji, že má mistrovský potenciál.

Proste Ferrari nemá tú degradáciu dobrú ako urobil chyby ale to aj Verstappen aj Checo urobil chyby len proste tu sa nedá obiehať. A štart mal istý s checom ale on spomalil kvôli stojacej vode kde mu to prešmyklo kolesá Binotto vysvetlil preto mal zrýchlenie z 0-100 pomalšie

1 Like

image

Ako Ferrari malo dnes dobrý víkend čo sa nedá povedať vždy

Strata na starte bola pre tych,co startovali na neparnej strane, Lec vs Per, Ham vs Sai, Alo vs Nor , kedze ta cast bola lepsie pogumovana a na premocenej trati je to nevyhoda. Vseobecne znamy fakt.
Inak vcera po kvalde skoro nikto netypoval Lec za vitaza, lebo Fer je v pretekovom tempe pomalsie ako Rb. Dnes sa to len potvrdilo a preto znevazovat dnesny vykon Lec je ubohe.

OK, ale přesto jsem čekal, že po druhém SC, s pomocí DRS, na Checovu pozici zaútočí. A dokonce jsem čekal, že ji získá.

Možná trochu naivní z mé strany, ale pořád tu cítím jisté rozčarování, jakkoli Checovi výhru přeji a líbil se mi dneska víc.

Taky je tu otázka toho pitstopu - co se tam přesně stalo? Zrovna jsem dopisoval příspěvek, takže jsem zaznamenal jen čas 5.3 s, ale v diskusi výše padlo, že Charles měl nějaký nedobrý vjezd do stání.

Ako on sa zase asi naučil na čo bude riskovať druhé miesto, keď bolo vlhko a útok bol zbytočný risk všetci čo to riskli Ham, Ver atd… skončili zle

To je pravda, trochu ho to predsa ospravedlnuje