Sainz predostrel obavy ohľadom svojho zdravia | Magazín F1 - F1online.sk

Už aj Carlos Sainz sa obáva, že z dlhodobého hľadiska môže nová generácia áut spôsobovať pilotom F1 zdravotné problémy. Pretekár chce otvoriť diskusiu o cene, ktorú budú musieť jazdci zaplatiť za „poskakujúce vozidlá“.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/64297/sainz-predostrel-obavy-ohladom-svojho-zdravia

Má naprostou pravdu, tohle je pro jezdce daleko větší riziko, než to, čím nás vedení už pár týdnů baví. Jedna věc jsou možné dlouhodobé následky, které je těžko odhadovat i následně prokazovat, druhá věc je, že při takhle extrémním zatížení může klidně i teď někomu např. prasknout obratel. To by pak mohl být docela problém prokazovat, že to vůbec nesouvisí s vlastnostmi auta, které bylo přitom přijato jako odpovídající všem požadavkům FIA.

1 Like

Ground efekt byl nebezpečný už v minulosti a proto ho FIA zakázala.
Divím se, že ho v dnešní době kdy se na bezpečnost klade tak velký důraz týmům vnutila.

A čo tak poprosiť Ferrari, nech zvýšia svetlú výšku vozidla a trochu povolia tlmiče, nech nie sú tak tvrdé? Všetko je to o kompromise, netreba hneď nadávať na ground effect. Ak to jazdcovi nerobí zdravotne dobre, tak auto sa dá upraviť tak, že sa bude cítiť ako v bavlnke. Nikto jazdcov nenúti, aby jazdili s takými nastaveniami, s akými jazdia.

To je riadne naivná predstava, keď sú piloti ochotní absolvovať závod bez chľastu, aby ušetrili pár deka. A keď bolo treba, tak chudli a potom vyzerali jak keby ich prepustili z koncentráka.
Piloti zatnú krátkodobo zuby, ale FIA je od toho, aby na ich bezpečnosť dávala pozor.

1 Like

Ale veď FIA sa ich bezpečnosť stará. Ale zasa ich nemôže viesť za ručičku pri každej maličkosti. Ak sú jazdci tak sprostí, že jazdia bez pitia alebo jazdia s takými nstaveniami, že im to ničí chrbty, tak to je len a len ich problém. Ak si chcú ničiť zdravie, tak nech sa páči. Veď ani FIFA nechodí za jednotlivými futbalistami, či pili a či pili dosť. Jednoducho sa vo futbale stanovili pravidlá, ktoré majú zabezpečiť bezpečnosť hráčov a ak ich niekto nedodržiava alebo ich naschvál obchádza, tak to je na rozhodnutí športovca.

Toto nie je maličkosť - údery do chrbtice a opakovane sú vážna vec.

3 Likes

Není přece možné na jednu stranu “v zájmu bezpečnosti jezdců” se točit na malichernostech, které 15 let nikoho neohrozily, a na druhou stranu ignorovat stížnosti na konkrétní zdravotní riziko a poukazovat na osobní zodpovědnost, aspoň doufám. Uvidíme, jak se k tomu FIA postaví.

2 Likes

To už by Sainz rovnou mohl závod odskákat na trampolíně. Pérovaní je tak tvrdé hlavně proto, aby vozy moc neposkakovaly.

cockoldy =D =D čo to je ? to može vymyslieť len češko =D

Jen nám chce přiblížit svůj sexuální život.

:smiley: :smiley: aha takže on je vždy len v pozícií pozorovateľa :smiley: teraz dáva to zmysel niekto kto to nikdy nezažil ani netuši, že niečo také existuje…musel sa s tým potýkať často

a na túto teóriu si prišiel úplne sám ? lebo to tak vypadá ! :smiley: +1 bludišťák za prácu s fantáziou

:smiley: tvoja realita ma také silné mantinely že každý náraz do nich ti spôsobil značné poškodenie mozgu
nezastávam Hamiltona ale to že sa nejako aktivisticky realizoval v BLM by som nejako extra neprežíval. Takisto ako sa ty zastávaš svojej bielej rasy, tak tak isto sa on svojej tmavej. Ste vlastne takí istí len ty máš pocit že si lepší.

1 Like