Russell sa „už pár rokov“ cíti pripravený zabojovať o titul | Magazín F1 - F1online.sk

George Russell musel na svoju šancu vo veľkom tíme čakať veľmi dlho, no britskému mladíkovi treba uznať, že nech nasadol do čohokoľvek, okamžite jazdil rýchlo. Platilo to už v juniorských sériách a potom to s Williamsom a Mercedesom potvrdil aj v najvyššej motoristickej triede. Zostáva preto urobiť posledný krok a ukázať, že je schopný zabojovať aj o tú najvyššiu métu.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/85085/russell-sa-uz-par-rokov-citi-pripraveny-zabojovat-o-titul

A kôli komu ?
Alebo čomu ?

Kvoli Verstappenovi.

6 Likes

@temny_syr @Max_is_faster_than_you iba ak bude mať dominantne auto. Ak nie tak s Maxom dokáže súperiť a s podporou akú ma v Mercedede ho určite aj poraziť. Tam by sa hneď ukázalo že sú jazdci nad ktorými Max až tak nevyčnieva ničím iným len skusenostami a momentálne tímom. Je síce fantasticky ale nie je rozhodne sám ako to prezentuje RB a jeho fans. Charles aj George v Maxovi vyrovnanom aute bude skvelý súboj a určite nie nerovny, obaja ho môžu poraziť.

@temny_syr Wolf chcieť môže ale zda sa že Russell je v Daimleri varený pečený. Oni si ho veľmi vydržiavajú ako produkt.Tlačia si ho ako tvar značky na každej možnej akcii> naposledy sa s Ola Källeniusom usmieval včera na premiére a si tam hrkútali. A je verejne tajomstvo že Daimler tlačil na to aby v aute sedel > a aby tá akadémia čo oni tak hrdo prezentujú mala svoj produkt na cele aby sa dal dobre predať. A práve typ ako Russell je pre značku ako Mercedes dar z neba. Ak by LH nebol globálna superstar tak čisté ľudsky a spôsobom prezentácie sedí Daimleru samotný Russell omnoho viac. Možno občas trosku pre mnohých nudný a konzervatívny > ale šľapajuci na maximum, nikdy nie spokojný, a podávajúci výkon> akási snaha o excelentnosť. A presne to prezentuje Mercedes ako svoju základnú hodnotu. A Ola dupľom začal hrať na túto strunu odkedy to vedie.

A osobne si myslím že aj u TW. To bol vždy jeho projekt ten chalan a ak v niekoho TW uverí vie Ho extremne tlačiť to vieme. Hoci je kamarát s LH tak on nemá teraz dôvod potopiť ani Russella.

A to že sa cíti bojovať na cele nehovorí 1x. Vravel to už aj v tom Williamse že sa cíti že by zvládol Merc= to sa vtedy rovnalo boju o titul

A myslím že nič ine povedať ani nemôže ! Taký čo by to spravili končia v F1 často dlho ale zato bez väčšieho úspechu.

Sám aj v tomto rozhovore povedal, že skúsenosti sú jeho momentálne najväčšia nevýhoda a priznal že veľa sa toho už ale aj naucil práve od LH a podľa neho to cely proces zrýchlilo a veľa skusenosti načerpal aj tam. Rovnako ako že najväčšia challenge pre neho bola paradoxne zamanazovat veci ktoré sa od pilota Mercedesu čakajú. Ale to že na to ma si myslím že sebe aj ostatným už potvrdil. A hlavne ukázal, že sa dokáže otriasť aj z horších pretekov alebo keď veci nejdú ako majú a výsledok doručiť.

Podľa mna je absolútne logické že on sám verí, ze ma nato aby titul získal. A tento rok mal šancu si to vo veľa veciach potvrdiť. Ešte je pred ním cesta a veľa veci stále bude nových ale najkrajšie to vystihol Seb v Nedeľu keď sa ho na GR pýtali : “George ma talent, schopnosti, rýchlosť aj mentalitu stat sa šampiónom. Ale to nie vždy stačí ešte potrebujes tvrdú prácu, ktorá mu zda sa cudzia nie je. Najzasadnejsie sú ale tímy a autá > ak take na boj na titul dostane, tak ale nevidím dôvod prečo by neuspel.

To je pekne, každý jeden pilot, teda väčšina pilotov si to tiež o sebe mysli. Na co tie siahlo dlhe a zároveň prázdne komentáre kiks?

2 Likes

Pristi rok uvidime dezolata jak dostava jednu pentli za druhou, mozna i black flag…pokud Mercedes predstavi W13B s novou podlahou.

Nemas pravdu, Ferrari malo minimalne prvu polovicu sezony s Red Bullom vyrovnane auto a napriek tomu Verstappen Leclerca jazdecky pomerne jasne predcil.

1 Like

Přesnější by bylo napsat, že Leclerc porazil sám sebe.

Si tu asi nový, neboj na kiks si zvykneš len Boh ťa chráň ak povieš niečo škaredé na Džordža :smile:

2 Likes

No ak by o tom nebol presvedčený a neveril si tak by nemal v f1 čo robiť

Veľmi ťažko > neviem čo si pozeral.

Este si bude musiet pockat par rokov na titul, na Hamiltona este nedorastol jazdecky ani mentalne, moze fakt dakovat Wolfovi ze ho takto pripravil na sedadlo v mb, keby nemal to niekolkorocne skolenie vo Wiliamse ktore mu urcite prospelo, je dost mozne ze by zhorel ako fakla, keby prisiel do mb skor, nieco ako Vandoorne v mcl.

Keby toto povedal Lando, tak az potom by si videl ten dlhy komentar od Kiks, o tom aky je Lando namysleny ze dava take reci :man_shrugging:

3 Likes

tento Lando Russell je pekne kvitko, uplne nieco ine ako George Norris…

3 Likes

Presne to ma napadlo ako prvé, pekný príklad dvojitého metra.

3 Likes

Pri jednom to je zdrave sebavedomie, a pri Landovi je to namyslenost a arogancia :man_shrugging:

1 Like

Kiks, úprimne, to už musíš mať riadne zatmenie aby človek tvrdil dookola, ako to mal RB túto sezónu úplne “v kapse” a, že boli dominantní etc. , pritom to objektívne nie je pravda, presne, ako ti Max_is_faster_than_you napísal. :slight_smile:
Ľuďom sa to zdá byť dominantné, pretože terajšia sezóna sa naťahovala a pomaly mal človek pocit, že to sú dve sezóny a nie jedna. Napísať, že RB bol úplne dominantný a Max získal titul s prstom v nose = je úplná blbosť. :slight_smile:

3 Likes

Úprimne koľko na neho stratil Charles ? Bol ten niekedy okrem 3 pretekov v reálnom boji o titul?

Nie tak o čom ?

Už len to koľko malo stratil na Ferrari Mercedes ukazuje že nemali nárok.

Bol, aspoň do Spa to vyzeralo, ako celkom vyrovnané, potom samozrejme vyplakávanie z Mercu ich zarezalo. :slight_smile:
Keď si zoberieš, že štyri krát mohol Charles kľudne vyhrať ale vypadol z 1. miesta, či už chybou alebo DNFkom, tak to určite nebola taká dominancia. :slight_smile: