Ricciardo vraj za predčasné ukončenie zmluvy požaduje 21 miliónov | Magazín F1 - F1online.sk

Sága okolo sporu tímu Alpine a rezervného pilota Oscara Piastriho naberá na obrátkach. Zahraničné zdroje sa priam predbiehajú v tom, kto poskytne viac informácií. Nezaháľa ani portál RacingNews365.com a jeho renomovaný reportér Dieter Rencken, ktorí v utorok prišli s ďalšími novinkami. Tie sa netýkajú len Piastriho a Alpinu, ale aj rozchodu Daniela Ricciarda a tímu McLaren.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/73593/ricciardo-vraj-za-predcasne-ukoncenie-zmluvy-pozaduje-21-milionov

Nech sa McLaren s Ricciardom na túto tému naťahujú do novembra. Potom nech McLaren zaplatí a Ricciardo ostane bez zmluvy na budúci rok. Aspoň jedna sezóna bez neho, to by bola rajská hudba.

Pre Mclaren to bude drahe : 7,5mil za Piastriho + 21mil za Ricciarda, jedine ze by nasli Ricciardovi sedacku v Alpine a mozno vyriesia vsetko bez doplatkov :slight_smile:

Ještě 35 milionů dávali za přechod k Mercedesu.

Vždycky jsem si myslel, že Zak Brown je jen další americkej diletant. Ale jestli je to tak jak píšete, tak už to nemůže být jenom neschopnost. To vypadá jako cílená likvidace McLarenu.

preco by mal suhlasit ricciardo s odchodom bez financnej kompenzacie? aj keby si nasiel sedacku v inom time tak prachy od mclarenu dostane
maximalne to bude tak ako u kimiho, ak nebudes jazdit v f1 tak to bude XY, ak budes jazdit tak dostanes o X mil. menej

ricciardo si moze pytat plny plat, nema preco(ak ma nepriestrelnu zmluvu) zlavovat
fakt jedine ak si najde iny tim, ale ani vtedy nie uplne a dokonca ani nie o sumu co mu da ten druhy tim

to, ze piastri nema zmluvu s timom alpine f1,neznamena, ze moze podpisat zmluvu s inym timom f1

tu zas moze alpine/renault trvat na uhradeni uplne vsetkych nakladov ktore do mladeho investovali a este aj riadnu pokutu za porusenie zmluvy navyse

v civilnom konani podla vsetkeho by piastri utrzil riadny debakel

Krásně se nám to vybarvuje.
Mekáč vyplatí Ricciho, pak bude muset vyplatit Alpine aby mohl získat Piastriho a pak mu ještě dávat nějaký plat.
No jó no, není jak se pachtovat s McLarenem.
Nakonec to může dopadnout tak, že nebudou mít Ricciho ani Piastriho a z nouze budou muset povolat Mazepina, protože žádný Amík ještě nemá licenci pro F1. Myslím.

Prechod k Mercedesu bol po vypršaní 3-ročnej dohody s Renaultom = bez pokuty.

len aby to neskoncilo tak, ze mclaren vyplati ricciarda a potom renault neuvolni piastriho :slight_smile:
to by si vedenie mclarenu teda za klobuk potom asi nedalo :slight_smile:

Uvidíme. Zatiaľ je ale bez pilota Alpine. :slight_smile:

On si (údajne) pýta viac než plný plat – asi má dobrú zmluvu.

Veľmi zlá situácia pre McLaren. Držať v McLarene Ricciarda je tragédia, a vyplatiť ho za odchod tiež.

"U McLarenu bude podle francouzského novináře Marca Limachera ročně pobírat základní honorář 10 milionů eur. Smlouva ale Ricciardovi umožňuje přijít si na víc peněz formou bonusů, a nejen to.

Dvouletá smlouva má ještě roční opci, kterou si údajně rozhoduje Ricciardo na základě výsledků týmu. Nejspíš půjde o definici podmínek pro odchod. Bonusy v řádu stovek tisíc eur za zisk mistrovských bodů nebo milion eur za vítězství je také součást dohody."

To nevím. Já to četl před týdnem tady. Akorát ne 35, ale 32.
A říkal tam že vyplacení Ricciarda bude stát McL asi 25 milionů dolarů.

mclra

Beru zpět. Nevím proč tam je Honda a Mercedes.
Když to bylo Honda - Renault - Mercedes.

Někde je chyba . :smiley:

Už jsem to psal minule. :wink:

1 Like

Hmmm a nemoze to byt tak, ze Piastri bude mat zmluvu s Mclarenom az na rok 2024? Podla mna by to nebolo take nelogicke. Ricciardo a aj vedenie Mclarenu pred par tyzdnami jasne vyhlasilo, ze chcu spolu pokracovat este jeden rok. Piastri, v case ked pripadnu zmluvu podpisoval aj tak nemal na stole lepsie moznosti. Netusil, ze Alonso sa rozhodne pre nahly prestup do AM a tak sa mu crtal (mozno) jedine Williams. Ale Williams moc perspektivny nie je, to by som uz radsej ten rok pockal a zacal rovno s Mclarenom, ktory mu zaroven mohol ponuknut stedre peniaze. A bohvie, vyzera to, ze Piastri (podobne ako Alonso a Ricciardo) z celeho projektu Alpine moc nadseny nie je a je len rad, ze dostal moznost v inom, perspektivnejsom, time. Nejak sa mi inak nezda, ze by bol Mclaren ochotny davat Ricciardovi take odstupne. Najma a pri vsetkej ucte, kvoli Piastrimu. Ten sice vyzera slubne, ale v F1 este neukazal nic a kludne sa moze stat, ze to bude druhy Vandoorne alebo nieco take. Takze to skutocne nie je tak, ze by Mclaren bojoval o osvedceneho spickoveho jazdca.

To jsem neviděl. Sryyyy. :slight_smile:

Jdu na to.

OK, akurát to nebol Mercedes, ale Renault a celkovo sa hovorilo dokonca o 100 mega (pretože Honda okrem motorov zdarma ešte McLarenu niečo platila navyše, no za Renault už platil McLaren).

Někdo tam mluví. :grin: