Ricciardo: Norris a Verstappen sú na tom výkonnostne veľmi podobne | Magazín F1 - F1online.sk

TitanviaN

Ten bob2, to co je za saska, kazdy jeho komentar na tejto stranke je hejt na redbull, nic konstruktivne a ako priklad pouzije varenie jedla, ktoreho dochucovanie je u kazdeho jednotlivca podla chuti rozlicne, ten sa fakt cely den nudi.

Taky ho mám docela rád. A to ještě dnes nedal dvojitou flexibilní podlahu a trojité DRS u RB. Jen čekám, kdy si vspomene na tu odvodnou hadici od sedačky Maxa směrem k difuzoru… Jeden talíř fazole den před VC a hned máš o 20 km/hod. navíc! :wink:

1 Like

TitanviaN

Ten bob2, to co je za saska, kazdy jeho komentar na tejto stranke je hejt na redbull, nic konstruktivne a ako priklad pouzije varenie jedla, ktoreho dochucovanie je u kazdeho jednotlivca podla chuti rozlicne, ten sa fakt cely den nudi.

Taky ho mám docela rád. A to ještě dnes nedal dvojitou flexibilní podlahu a trojité DRS u RB. Jen čekám, kdy si vspomene na tu odvodnou hadici od sedačky Maxa směrem k difuzoru… Jeden talíř fazole den před VC a hned máš o 20 km/hod. navíc!

Gulas se cibuli nedochucuje, cibule je zaklad stejne jako start, nevyznas se v zavodech ani ve vareni… :sneezing_face:

ako vies kto na koho mal, ked prvu polovicu sezony bojovali iba o prve miesta a posledne zavody uz Hamilton nedal Verstapenovi sancu.
Podla coho urcujes, kto na koho mal ? Lebo podla mna bol RB dominantny a potom ku koncu prisiel mercedes s vylepseniami a Verstapen sa nechytal… Stacilo mu vyhrat 1 zavod aby odstavil Hamiltona o titul a do posledneho zavodu, posledneho kola nedostal na to ani len sancu.
Takze este raz sa chcem opytat, podla coho urcujes kto na koho mal ?
Keby sme premiesali startove pole do tohtorocnych monopostov a pozreli sa dnes na vysledky, urcite by vela timov nebolo tam, kde su teraz sucane…

Byl to cistej neodpiskanej faul, bozi ruka Marradony.

tam bolo faulov niekolko pocas sezony, ale max ma odpustene vzdy… tak ako po zrazke s Ricciardom ked zmenil x krat smer a sposobil koliziu… tim si ho zastal aj napriek jeho chybe a ziadny trest nedostal :smiley:

1 Like

ked uz sme pri tejto futbalovej analogii, tak je to skor odpiskany vymysleny fault a premenena jedenastka v nadstavenom case.

Ano, tu suhlasim, ze bez SC by mal Hamilton minimalne sance skoncit pred Russellom. Tam mal stastie.

Na druhej strane, chyba v Kanade bola zbytocna, taka sa na spicke casto nevidi.

Ale v zasade si myslim, ze sa viac-menej zhodujeme, len trochu rozdielne prikladame vahu jednotlivym aspektom. Ja trochu viac tym, ktore hovoria v neprospech Russella.

V kazdom pripade dnesna prehra je bolestiva.

Áno zhodujeme - veď aj ja by som ho za dnešok skritizoval byť nejaký jeho manažér. Tá situácia pred posledným kolom nebola ideálna, ale mal sa zrovnať a dať to. A takisto by si tu prehru nemal príliš brať, lebo ani Lewis nejazdil v Q1 svetovo a nakoniec je na Pole. To chce pustiť z hlavy. Hoci to zajtra na 99% bude zase prehra aj v pretekoch, ale tak treba to zglgnúť a ísť ďalej.

Napr. aj v Monaku bol realisticky myslím aj lepší - ale dodrbal samozrejme najdôležitejšie kolo v Q (všetky ostatné predtým boli lepšie ako Lewis, len to posledné rozhodujúce nie) a to zahodenie pódia v pretekoch bolo na vyťahanie za uši. :unamused:

Áno, George je momentálne jednoducho menej sympatický - ale hlavne musí pracovať ďalej. Ako som písal v tom veľkom príspevku na ktorý som odkazoval, ak to dokáže zlomiť a Ďalej držať s Lewisom také skóre aké +/- doteraz (hoc aj s poslednými prehrami a failami), tak to bude minimálne tak dobré ak nie o kúsok lepšie ako mali Alonso, Rosberg či Button. Ehm, každý majster sveta.

1 Like

Uvidime, co dokaze zajtra zachranit. Madarsko nie je zrovna trat, kde by som chcel startovat z osemnasteho miesta, cize to mozu byt neprijemne preteky.

Ano, ale ja mam pochybnosti, ci Hamilton stale jazdi na svojej najvyssej urovni. Myslim si, ze na neho trochu dolieha vek aj strata motivacie, ale tu sa asi neoplati prilis diskutovat, na konci dna su to len spekulacie.

1 Like

Nechcem ho podceňovať, ale ak nebude mať brutálny - v zmysle aj rýchly ale aj šťastný pri takej pozícii - štart, tak 1-2 bodíky budú úspech.

No to je presne ten poloplný až poloprázdny pohár, nevieme. Aj ja hore píšem, že už to nie je čo to bývalo. Ale zase proti Fernandovi bol čistý nováčik a zase keď bol s Jensonom tropil chyby, ktoré teraz jednoducho nerobí.
Nemyslím že je poznateľne horší než v 2021 keď bojoval s Maxom. Ale hoc sa kolega diskutér hore rozčúlil, tam už bolo vidieť, že Max má už “nos” vpredu a odvtedy je to už lepšie a lepšie. Dnes by už Maxa neporazil vôbec. Ale všetkých ostatných myslím tesne áno. Veď je to stále jeden z TOP jazdcov histórie F1.

1 Like

Ked uz spominas Jensona tak vypichnem ocividnu skutocnost, ze o tom, ci sa Russell stane majster sveta rozhodnu stastie a okolnosti minimalne (velky doraz na slovicko minimalne) v rovnakej miere, ako jeho jazdecke schopnosti. Momentalne ma na nasledujucich par rokov velmi mizivu perspektivu, Red Bull a Verstappen vyzeraju byt prilis silni.

Prave Jenson Button je podla mna najslabsim Hamiltonovym timovym kolegom (prirodzene ak si odmyslime Bottasa a Kovalainena), napriek tomu s nim ma velmi priaznivu bilanciu a je majster sveta. Ale k obom uspechom mu velmi pomohli okolnosti- sezona 2011 bola Hamiltonova najslabsia v F1, robil strasne vela chyb. A auto Brawn GP v roku 2009 bol uplny zazrak.

To iste sa podla mna da povedat aj o Nicovi Rosbergovi, o ktorom mam ja osobne ovela nizsiu mienku nez vacsina verejnosti. Asi to suvisi s tym, ze mi jeho sposob boja o titul bol protivny- nielenze hral s Hamiltonom zbytocne psychologicke hry, ale Hamiltona navyse niekolkokrat umyselne vytlacil z trate a celkovo nehral uplne fer- parkovanie v Monaku, preseknutie pneumatiky v Spa. Takze mozno som trochu zaujaty, ale myslim si, ze pri zisku titulu tiez velmi tazil s okolnosti- sezona 2016 bola v Hamiltonovom podani jedna z tych slabsich a Rosberg mal menej technickych problemov.

V tejto kategorii Button-Rosberg Russella jednoznacne vidim, to by uz bolo trochu nespravodlive tvrdit, ze je od nich horsi. Tym padom tam urcite je aj potencial na titul, ale este vzdy su to majstri sveta, ktorym pomohli okolnosti.

Verstappen s Hamiltonom su pre mna jednoznacne rozdielovi jazdci, ktori ziskali svoje tituly (resp. ich ziskali sposobom) v sezonach a za okolnosti, za ktorych by ich ini jazdci ziskat nedokazali- u Hamiltona najma 2017 a 2018, Verstappen 2021 a aj z 2022 spravil jednoznacnu zalezitost, ktora to ani zdaleka byt nemusela.

1 Like

To súhlasím - viď príspevok hore. To ale platí pre všetkých - aj pre Charlesa či Landa. V úplne rovnakej miere. Ako keď ruloval Schumacher.

Ja mám napr. o Nicovi naopak vyššiu mienku. Už len zase z princípu - ako chceš poraziť TOP jazdca v rovnakom aute? Mal to akože vzdať len preto, lebo mu chýba tá štipka talentu oproti Lewisovi?

Tu už sa podľa mňa dostávame do tej perspektívnostnej debaty, ktorú som Ti trochu, aj keď v dobrom, vyčítal pri debate pred Russelovým prestupom.

Problém nie je, že nesúhlasím - sám to píšem vlastne úplne rovnako a ešte aj kvantifikujem - viď. zase ten veľký príspevok hore.

Že vlastne touto logikou podľa Teba za niečo v F1 stoja len legendy. Resp. je lepšie prekonávať sa v priemernom tíme ako mierne strácať v špičkovom. Čo sú všetko prirodzené bias-y a logické skreslenia ordinálneho zoradenia v F1. Ale o to viac je na mieste umiernený slovník.
Perez je stále TOP 10 jazdec na svete. Zober nejaký kolektívny šport a tam by si TOP 10 jednotlivca opisoval len ako hviezdu až superhviezdu. V takom tennise je to aspoň viac pestré a viac hrajú okolnosti. V F1 sa z TOP 10 jazdca robí sranda ak jazdí v TOP tíme, ak v stredovom tak nie.

Na margo toho čo spomínaš, takmer každý 1x násobný je taký ako hovoríš. Touto logikou mali byť majstrami pomaly len viacnásobní, aj to nie úplne všetci.
Vlastne od 1980 mali vyhrať len Prost, Senna, Schumacher, s prižmúrením oka Alonso, Hamilton, Vettel a Verstappen. A zase to nie je tak, že chýbalo extra veľa a nemohlo to tak aj naozaj byť.

Ale chvalabohu, že nevyhraje vždy len ten objektívne najlepší jazdec. Hneď by som ale preto ostatné tituly nehanil.

George, Charles and Lando dúfam aspoň ten 1 titul získajú - ale každý bude potrebovať fajn okolnosti. 1:1 voči Maxovi to nedajú. Ale to nedal ani Mika Hakkinen! Snáď, hoc si vtedy ešte F1 nesledoval, nebudeš ako McLarenista mu to brať za zlé.

Čiže keď je debata o jazyku, rozdielový jazdec je pre mňa povedzme Fernando, Verstappen s Hamiltonom sú legendy F1, zrejme až Max skončí, tak to bude bez debaty, že obaja TOP5. To je jednoducho šialený level. :slight_smile:

3 Likes