Red Bull víta zákaz “párty-režimov”, Mercedes ho chce využiť | F1online.sk

DomovSprávyVýsledkyPilotiTímyKalendárPartneriLive

redakcia@f1online.skRSSZásady ochrany údajov© 2020 F1online.sk

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/8090/red-bull-vita-zakaz-party-rezimov-mercedes-ho-chce-vyuzit

Nerozumiem prečo takéto niečo zavádzajú v rozbehnutej sezóne

Len, aby tato zmena nepremiesala poradie viac :slight_smile:

Ak ma Mercedes specialny mod, ktory vie upravovat pocas kvalifikacie, a vieme, ze niekedy ho vyuzil aj v pretekov, a teraz im to uplne zakazu /zakaz zmien rezimu/, ak direktiva bude obsahovat uplny zakaz zmien, len aby to Mercedes nepolozilo tam, kde Ferrari :slight_smile:
Lebo podla toho, co FIA vravi, zakazu uplne akukolvek moznost zmien. Otazka je, akym sposobom presne Mercedes pouzival ten vykonnejsi rezim motora.

Jasne, mozno snivam, ale ktovie :slight_smile:

Jasne ze snivas…bez kvalifikacneho rezimu mozu viac vypeckovat pretekovy lebo nebude tak dostavat na hubu ten motor v quali…a stale to nechapem…sa tvaria vsetci ako keby qualimod mal len medak…maju ho vsetci

A druha vec je.ze ked bude len jeden rezim, uz to zas bude problem s predbiehanim,lebo nemozu vytocit motor…no hlupost

Myslim ze Mercedes najskor na tomto bude len smiat. toto nijako nepremiesa poradie, skor naopak. ti co mali v minulosti stastie a zariskovali nejakym sposobom teraz vlemi nebudu moct pretoze vsetci budu musiet jazdit o dost konzervativnejsie. ano, konzervativnejsie nie agresivnejsie. koniec koncov menej predbiehacich manevrov hlavne v strede pola. ziadne stihacie jazdy nic, o vsetkom bude rozhodovat len opotrebenie pneumatik. proste krasna predstava. a najlepsie na tom je, ze Mercedes sa z toho vrati opat najsilnejsi, lebo ma najlepsich inzinierov v startovom poli.

igi, rozmyslas jednotvarne :slight_smile:

ved presne to pisem. ak bude len jeden rezim, ako Medak vypeckuje motor? :slight_smile: Ak zistia, ze to motoru neprospieva, v priebehu preteku to nebudu vediet “kontrolovat”. A kedze pravidla menia nahle, ver, ze nemaju odskusane, kolko mozu motoru pridat z hladiska dlhodobej zataze pocas 4-5 pretekov, ak obetuju tych par kol s kvali rezimom.

Presne ta nemoznost menit rezimy motora moze byt problem :slight_smile:

Pridas viac - vybuchnes? :slight_smile:

Igi nemyslim su. Mercedes teraz vyuziva motor na max kolko? Na 4-5 kol v kvalifikacii? Je rozdiel ist na max 4-5 kol a cele preteky. Nejaky kvalifikacny mod ma mozno redbull, ferrari po minulom roku asi nema ziadni a ostani nic moc. Takze mercedes bude musiet stocitt motor a pojde pomalsie a ostatni ked sa udrzia na tom co su tak budu blizsie. Tym ze mercedes pojde silnejsi rezin v pretekoch ako by normalne slo ma to vplyv na pneumatiky a botasovi a hamiltonovi nevzdria tolko ako doteraz. ESte ked sa zvysi natlakovanie ako naposledy tak dalsi vplyv nevyhovuje mercedesu ale ostatnym to pomohlo takze v celkovom dosledku sa priblizia. Keby redbull dobre vyvijal a robil dobru taktiku tak kludnes moze majstra vyhrat Verstapen i ked niesom jeho fanusik. Uvidime

Ver tomu ze Mercedes ma davo vypocitane kolko z hladiska dlhodobej zataze. Okrem majstrosvkeho timu maju 2 satelity, takze maju viac nez dost dat. A ako pise Toto co by normalne “spotrebovali” pocas kvali teraz mozu rozlozite na pretek a este o cosi viac vylepsit pretekovy rezim, ak to dovoli spotreba.
Mylsim ze Mercedes si moze dovolit zobrat penalizaciu za motor v poslednych pretekoch ak budu mat titul vo vrecku 5 pretekov pred koncom.

Myslím, že Toto len robí ramena… Určite v plnej miere nevedia “preniesť” párty mód do pretekov…