Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/8090/red-bull-vita-zakaz-party-rezimov-mercedes-ho-chce-vyuzit
Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/8090/red-bull-vita-zakaz-party-rezimov-mercedes-ho-chce-vyuzit
Nerozumiem prečo takéto niečo zavádzajú v rozbehnutej sezóne
Len, aby tato zmena nepremiesala poradie viac 
Ak ma Mercedes specialny mod, ktory vie upravovat pocas kvalifikacie, a vieme, ze niekedy ho vyuzil aj v pretekov, a teraz im to uplne zakazu /zakaz zmien rezimu/, ak direktiva bude obsahovat uplny zakaz zmien, len aby to Mercedes nepolozilo tam, kde Ferrari 
Lebo podla toho, co FIA vravi, zakazu uplne akukolvek moznost zmien. Otazka je, akym sposobom presne Mercedes pouzival ten vykonnejsi rezim motora.
Jasne, mozno snivam, ale ktovie 
Jasne ze snivas…bez kvalifikacneho rezimu mozu viac vypeckovat pretekovy lebo nebude tak dostavat na hubu ten motor v quali…a stale to nechapem…sa tvaria vsetci ako keby qualimod mal len medak…maju ho vsetci
A druha vec je.ze ked bude len jeden rezim, uz to zas bude problem s predbiehanim,lebo nemozu vytocit motor…no hlupost
Myslim ze Mercedes najskor na tomto bude len smiat. toto nijako nepremiesa poradie, skor naopak. ti co mali v minulosti stastie a zariskovali nejakym sposobom teraz vlemi nebudu moct pretoze vsetci budu musiet jazdit o dost konzervativnejsie. ano, konzervativnejsie nie agresivnejsie. koniec koncov menej predbiehacich manevrov hlavne v strede pola. ziadne stihacie jazdy nic, o vsetkom bude rozhodovat len opotrebenie pneumatik. proste krasna predstava. a najlepsie na tom je, ze Mercedes sa z toho vrati opat najsilnejsi, lebo ma najlepsich inzinierov v startovom poli.
igi, rozmyslas jednotvarne 
ved presne to pisem. ak bude len jeden rezim, ako Medak vypeckuje motor?
Ak zistia, ze to motoru neprospieva, v priebehu preteku to nebudu vediet “kontrolovat”. A kedze pravidla menia nahle, ver, ze nemaju odskusane, kolko mozu motoru pridat z hladiska dlhodobej zataze pocas 4-5 pretekov, ak obetuju tych par kol s kvali rezimom.
Presne ta nemoznost menit rezimy motora moze byt problem 
Pridas viac - vybuchnes? 
Igi nemyslim su. Mercedes teraz vyuziva motor na max kolko? Na 4-5 kol v kvalifikacii? Je rozdiel ist na max 4-5 kol a cele preteky. Nejaky kvalifikacny mod ma mozno redbull, ferrari po minulom roku asi nema ziadni a ostani nic moc. Takze mercedes bude musiet stocitt motor a pojde pomalsie a ostatni ked sa udrzia na tom co su tak budu blizsie. Tym ze mercedes pojde silnejsi rezin v pretekoch ako by normalne slo ma to vplyv na pneumatiky a botasovi a hamiltonovi nevzdria tolko ako doteraz. ESte ked sa zvysi natlakovanie ako naposledy tak dalsi vplyv nevyhovuje mercedesu ale ostatnym to pomohlo takze v celkovom dosledku sa priblizia. Keby redbull dobre vyvijal a robil dobru taktiku tak kludnes moze majstra vyhrat Verstapen i ked niesom jeho fanusik. Uvidime
Ver tomu ze Mercedes ma davo vypocitane kolko z hladiska dlhodobej zataze. Okrem majstrosvkeho timu maju 2 satelity, takze maju viac nez dost dat. A ako pise Toto co by normalne “spotrebovali” pocas kvali teraz mozu rozlozite na pretek a este o cosi viac vylepsit pretekovy rezim, ak to dovoli spotreba.
Mylsim ze Mercedes si moze dovolit zobrat penalizaciu za motor v poslednych pretekoch ak budu mat titul vo vrecku 5 pretekov pred koncom.
Myslím, že Toto len robí ramena… Určite v plnej miere nevedia “preniesť” párty mód do pretekov…