Prosim vysvetli tato data : Po Miami mel Max s dominantim autem naskok 60 bodu … pote dokazal nejen udrzet dany naskok, ale ma ted 63 bodu naskok … TZN . ze i kdyby se nepocitali vsechny zavody s " dominantnim" autem tak stale ma nejvice bodu ze vsech jezdcu .
Já si myslím, že už letos RB hodně chybí Adrian a že RB příští rok vloží veškeré úsilí do vozu a motorů pro rok 2026.
Jako že já kritizuju, ale sám tip nepřidám?
Jediný o kom se dá říct, že vyždímal z výsledků co šlo je Max.
Jinak absolutně nikdo. Lando ani Leclerc určitě nevyždímali maximum.
Určitě si s čistou hlavou nemůžou říct, že dosáhli maxima.
To bude gól ked spustia motor ford 2026.
Tak mohl by ses taky zapojit a poslat svůj tip. No a taky jsem poslala šťouchanec, já se polepším .
Tak to tam máš, žádné překvapení si myslím.
- ve Ferrari se kluci poperou
- v McLarenu taky a navíc budou
pomalí a mají toho Zaka - možná Russell by mohl pozlobit, ale
Wolff bude mít těžkou hlavu z
Antonelliho - no a o ostatních je škoda mluvit
Takže to bude mít Max zase jednoduché, páč Redbull nedělá chyby a Max vlastně taky ne.
Jestli chce někdo titul, tak možná může mít šanci v 2026, ale jenom ten rok.
Dík. Co píšeš má logiku, může to tak dopadnout. Já nicméně moc nevěřím, že se RB podaří podruhé to, co letos, tj. maximalizovat veškeré zisky a minimalizovat ztráty takovým způsobem.
Samotnou mě překvapilo, kolik lidí dalo Ferrari, částečně v tom určitě bude to dlouhodobé nenaplněné očekávání s tím, že jednou to přece vyjít musí. Asi jsem taky nenapravitelný romantik , nicméně trochu počítám, že přinejmenším na začátku sezóny zásadní rozbroje mezi piloty mít nebudou, potom se ukáže podle dalšího vývoje. Vasseur by to ale mohl zvládnout.
Ráda bych napsala, že věřím McLarenu, ale spíš by mě překvapili, kdyby pokračovali ve stejné formě, jakou měli uprostřed sezóny. Už teď se střídají s Mercedesem a Ferrari, každému sedí jiný okruh, a tým jako celek opravdu nepůsobí profesionálně, to bychom se jenom opakovali.
Mercedes těžko říct, zatím moc nevím, co si o nich myslet. Antonelli se pravděpodobně bude rozkoukávat a Russellovi v závodě těžko pomůže, nedají se od něj čekat zázraky.
Dává to aspoň trochu smysl ?
Jsi nejlepší, to je jasný
Opatrně, mohla bych tomu nakonec začít věřit a pak se mnou nebude už vůbec k vydržení .
O Tom, že je Max asi najrýchlejší jazdec svojej generácie nie je úplne debata.
Neviem či je najtalentovanejší, respektíve tak výrazne viac talentovaný ako ostatní = lebo pre mňa je v F1 talent viac ako čistá rýchlosť.
Mnohé iné faktory, čo vstupujú do súboja vo vyrovnanom aute.
Tento titul si zaslúžil a vybojoval. Schválne vrvavím SI, lebo tak ako v 2021 to, že ho majú je Maxova zásluha.
Posledné 2 roky boli dominantné, rok predtým kontroverzný, ale toto si reálne odmakal sám.
Z uvedeneho vyplyva tolko, ze Max buduci rok moze vyhrat 5 titul, ak bude mat 2 najrychlejsie auto, pravdepobne aj 3.
Možná to ještě trochu doplním:
letos má Max z prvních 10 závodů 8 vítězství, z dalších 10 zatím jedno ze Sao Paula. Pokud se přes zimu RB z hlediska auta nedostane do podobně dominantní pozice, jakou měl na začátku letošní sezóny, tak už přes veškeré Maxovy kvality nevěřím, že se takový začátek může zopakovat. To samozřejmě ovlivní další průběh sezóny a už se může naplno projevit, je RB nemá druhého jezdce, který by taky soupeře obíral o body a vůbec celkové strategii jakkoli pomáhal.
Pozerám, že väčšina ľudí favorizuje Ferko. Ja si ale myslím, že Ferko je stále Ferko a po zime nebudú mať najlepší monopost, dokonca ani druhý najlepší. Mclaren momentálne nemá víťaznú mentalitu a v situácii, kedy nebudú mať jasne najlepší monopost, nedokážu maximalizovať výsledky tak ako to ukázal RBR s Maxom. Mercedes je neznáma ale predpokladám, že oni si pôjdu naplno prípravy s Kimim aj vývojom pre majstrovský rok 2026, kde vďaka motoru roztrieskajú konkurenciu. Za mňa teda 5ty titul v rade ale zároveň posledný na dobu neurčitú
Sezona 2021 byla mnohem tezsi. Tam mel sice druhy nejrychlejsi auto a ne treti, ale byl pod mnohem vetsim tlakem. Jeste nemel zadnej titul a nikdo nemohl vedet, jestli jeste nekdy bude mit sanci vyhrat. A taky na nem vsichni ti anglicky psychopati zkouseli psychologicky hry, ale on se nedal. Jeho prvni titul je zatim nejlepsi a troufam si tvrdit, ze to co ten rok dokazal, by nikdo v historii nezvladl. Mozna jen Schumi.
Samozřejmě žádná jistota neexistuje, ale po prvních letošních závodech si nikdo ani ve snu nepomyslel, že by McL mohl bojovat o oba tituly. Více se samozřejmě věřilo Ferrari a koukni do tabulky teď. Máme tam McL před Ferrari a třetím RB.
Z minulých zkušeností je známo, že v posledním roce pravidel se startovní pole semkne a rozdíly mezi týmy nejsou tak velké jako s novými neznamými vozy.
Myslim, ze na predikce na pristi rok nam jeste dva zavody chybi. Ne ze by se nadali udelat, ale myslim, ze po nasledujicich dvou zavodech, minimalne u nekterych dojde k posunu preferenci.
Dnes se Ferrari jevi jako nej favorit. Pokud, ale Mercedes ukaze kontinuitu ve vykonosti a Russell dvakrat porazi Hamiltoma a mimimalne jednou vyhraje, bude Mercedes spolecne s Russellem favorit.
Posledni zavody budou rozhodovat o forme teamu. Pravidla se nemeni, auta prochazi evoluci. RBR vyvyjel s Newey auto pro rok 2024 mnohem drive nez ostatni. Meli obrovsky naskok, zdanlive nedostizitelny. No co se stalo jsme videli.
Ale at tak nebo tak, pristi sezona bude maso. Vsichni vi co potrebuji a co maji delat. V tehle chvili jsou tu tri teamy, ktere maji na vitezstvi ve standardnim zavode. Ferrari, Mercedes, McLaren. Bohuzel pres vsechnu euforii u RBR, @Triper snad promine, mezi ne RBR nepatri.
Ano Max neziskal titul diky prevaze v prvnich sesti zavodech. Titul ziskal diky tomu, ze si teamy vzajemne konkurovali a on jezdil konzistentne extreme dobre.
Nepodcenoval bych ani to co mi @Triper psal. Na rok 2026 si bude RBR delat vse sam. Mozna to mu bere zdroje na vyvoj auta a drzi to Checa.
Na pristi sezonu se tesim moc, byt se obavam, ze ctyrlety cyklus RBR se prave uzavrel.
Motorovu vyhodu v 2026 Mercedes mat nebude.
- Nemaju ten team kt.mali, top inzinieri su u konkurencie
- Zmena motora nie je tak dramaticka ako v 2014 a dodavatelia maju vacsi know-how
- Nevyvijaju ho tajne so 4 rocnym naskokom ako to urobili posledne, uz nepodvadzaju
Max vyhral zaslúžene nakoniec to bolo celkom zaujímavé a budúci rok je ťažko tipovateľný myslím, že nás čaká jeden z najviac vyrovnaných súbojov o titul medzi viac ako dvomi tímami RB, Ferrari a Mcl len škoda Mercedesu, že nezobrali Sainza lebo Russell ani Antonelli (zatiaľ) nie sú majstrovské materiály.