Ralfovi Schumacherovi sa nezdá porovnávanie Hamiltona s jeho bratom: Ani sa k nemu neblíži | Magazín F1 - F1online.sk

Podla mna Hamiltonove vykony upadaju s vykonom auta a je to dane hlavne motivaciou. Nechapte ma zle, ale tento pozehnany Sir do F1 vosiel s top podporou v novacikovskej sezone do majstrovskeho auta a v druhej sezone vyjazdil titul. Nasledne 5 rokov nemal sancu a dokonca nebol ani raz od titulu na konci sezony v top 3. Ale s Rosbergom si to vydrel to treba uznat.

By som ho chcel vidiet ako miluje F1, ak by to dal do McLarenu na Alonsa(resp. ostal by). Skoncil by ako Villeneuve :smiley: a davno nejazdil…

Kazdopadne Lewis je top jazdec, majster, ale kazda dekada je ina a aj jazdec, technika, !!!pravidla!!!, konkurencia. A bol lepsi ako Schumi z rokov 2010-2013, ale tam to konci :slight_smile:

Vies, niekto sa narobi a niekto sa narodi :grinning:
A preto uz je legenda :+1:

Ralf má samozrejme svätú pravdu, Schumi bol a navždy bude najväčšia legenda Ferrari a F1, henten skryrý britský rasista môže byť legenda akurát tak na tik-toku…
Keby sa nemenili pravidlá bodovamia a počet pretekov v sezóne, o Hamiltonových “rekordoch” by nikto nečítal…

1 Like

zas sa tu vyvenčili frustrovaní jedinci, nezabudnite si po sebe pozbierat ho.vienka

Ralf jede novy trendy styl, u nas ho razi Fiala :rofl: delat ze sebe vola za kazdou cenu.

:grimacing: :grimacing:

2 Likes

Jinak Verstappena od mala ucili ohybat pravidla, to je jeho kouzlo, jezdecky talent a projev nula.

Ralf by to mal zobrať za brata… z viacerých dôvodov.

1 Like

No tak to ale úplne nebolo.

Ross prišiel až skoro rok po Schumim (ale neviem kedy to s ním Monte dohodol), Byrneho zas Ferrari presvedčilo vykašľať sa na dôchodok v Thajsku a tiež prišiel zhruba v rovnakom čase ako Brawn.

Ale súhlasím, že Ferrari nebolo odpad – akurát nebojovalo o tituly. Pravidelne zbieralo pódiá, občas sa protrafila nejaká výhra. Horšie na tom bolo v roku 1993 keď tímu začal šéfovať Todt. Ale pochybujem, že by bez Schumiho získalo toľko titulov (pekne to bolo vidieť v roku 1999) a rovnaká vec platí pre Hamiltona a Mercedes.

Nebudu lhát, nevím jak to bylo.
Vím to jen z knih, poslouchání nebo článků.
V té době jsem formuli nesledoval.

1 Like

Ja v tomto súhlasím s Ralfom… stačí si nastoliť otázku… mal by niekto 7 titulov keby bol na mieste Schumachera? Myslím, že nie… minimálne iní jazdci by v Benettone a v niektorých sezónach vo Ferrari titul nevyhrali… a teraz si položme otázku… Ak by bol niekto na mieste Hamiltona mal by 7 titulov? Odpoveď je… zrejme áno… Ak by taký Leclerc, Verstappen alebo Schumacher boli v Mercedese v rokoch 2014-2020… tak by tých titulov získali rovnaký počet… možno aj v 2021… a tu je pre mňa ten rozdiel… a týmto nechcem znížiť kvality Hamiltona… za mňa je to top jazdec… ale v jeho monoposte v Mercedese by tých titulov mal 6-7 aj hocikto iný z top jazdcov…

6 Likes

Lewis aspon nie je krivak ako je Schumi.

3 Likes

Nechces znížiť kvalitu Hamiltona, ale v jeho aute by získal titul každý a v Schumiho nikto :rofl:
Strelil si sa do vlastnej nohy a ukážeš prstom na druhých :man_facepalming:

2 Likes

Ferrari malo v tých rokoch hlavne nepretržité testovanie na vlastnej trati a plno prachov na vývoj jednej veci v desiatich podobách.
Čiže testovalo sa nonstop do zblbnutia.
A keď už tu píšeš o tom dominantnom monoposte, kde dokázal vyhrávať aj Roaberg “ktorý bol rýchlejší ako Michael” tak Nick je podľa teba pomalý jazdec ? Len preto, že vyhral iba 1rok titul?
Schumi vraj vybudoval ferrari. Áno testoval tisíce hodín a na všetko dohliadal, no roky vtedy a dnes sú veľmi odlišné. Už to viac menežujú inžjnieri ako jazdci.
A len preto, že Ham vošiel do prvej sezóny hneď ako leader neurobil pre ten tím nič ?
Ak by tam bol o rok skôr, ako sa im darilo, tiež by sa písalo o tom, že ho vybudoval ? :grin:
Hamilton napríklad prvú svoju sezónu bojoval k titul a bol vyrovnaný súper Alonsovi a ďalší rok titul získal.
Koľko jazdcov môže povedať, že boli prvú sezónu naúrovni Alonsa ?

Neviem či nevieš čítať… ale napísal som iný top jazdec… to rozhodne nie je každý… Bottas v tom monoposte titul nezískal… takže nikde som Hamiltona neznevažoval… skús sa nabudúce najprv zamyslieť predtým, než niečo napíšeš…

5 Likes

je to tak :+1: :+1: :+1: :+1: :+1:

1 Like

Ma pravdu a ja to tvrdim od zaciatku.
Lewis je neuveritelne dieta stasteny, 18 rokov sedi v aute ktore ma na vitazstvo v pretekoch alebo na titul alebo dominantne auto.
Porovnavat ho s Michaelom je smiesne …

2 Likes

Sir je jediný jezdec historie, co měl každý rok auto schopné vyhrávat závody, přesto ho mnoho lidí neustále lituje :laughing: :laughing:

Najviac, na com zalezi, je byt majstrom dobrych rozhodnuti. Ak sa raz nerozhodnes dobre, mozes byt tym najlepsim majstrom volantu a aj tak ti to nie je nic platne. Krasne to dokazuje porovnanie Nando / Sir / BlueFlag. :wink:

1 Like

Ja s Ralfom suhlasim, ale môj názor je asi tak objektívny ako ten jeho…

Každopádne asi aj keď dáme preč sympatie, tak sú Schumiho úspechy proste viac - to auto nebolo tak dominantné ako Hamiltonov Mercedes. Mali sme tam BMW Montoyu a Kimi či Miku v McLarene, ktorí ho poriadne popreháňali. Mercedes bol ďaleko pred všetkými. O dosť.

1 Like