Ralf Schumacher nepochybuje: Max Verstappen chce odísť z Red Bullu | Magazín F1 - F1online.sk

Mal, ale to v čase prestupu nik nemohol tušiť.

Navyše v priebehu sezóny 2006 (VC Nemecka) FIA zakázala hmotové tlmiče (ako “pohyblivý” aero prvok), v ktorých Renault exceloval a hlavne po sezóne 2006 končil Michelin a to bola pre Renault asi najväčšia rana. Plus zmrazili motory a Renault nebol z najlepších (pred sezónou 2010 si u FIA vydobili dodatočný vývoj s cieľom zvyšiť výkon a dohnať konkurenciu, hoci ofiko šlo o “náklady a spoľahlivosť”).

Nebolo to teda len o postupnom vývoji majstrovského auta – udialo sa tam dosť zmien a Alonsovi tento prestup vyšiel (škoda teda toho Hamiltona…).

1 Like

Zas tak málo případů odchodu po titulu s šancí na obhajobu nebylo…
Nejvýraznější je opravdu MSC z Benettonu po druhém titulu - upřímně si myslím, že by rok 1996 vyhrál také, takto měl delší pauzu, než se stal ve Ferrari legendou.
Ale nebyl jediný - řada pilotů prostě ukončila po titulu kariéru, ač pokračovat nejspíš mohli a tým na titul měl - Hunt či Nico Rosberg mne napadli na první zamyšlení. Pak tu byly částečně vynucené přestupy, kdy se nedohodli s týmem - třeba Damon Hill, asi i Piquet po třetím titulu.
Ale byly i další přestupy - zmíněný Alonso (byť tam byla pozice Renaultu nejistá, ale byla to šance), ve vzdálenější historii Emerson Fittipaldi.

Ono se to nasčítá a zas takovou výjimkou by přestup k jinému (spíše slabšímu) týmu nebyl, už se to stalo víckrát.

1 Like

F1 sa zblaznila…

Ak Maxovi nukaju 150 000 000 za rok, je to psycho… Ak uvazime, ze Lewis mal 33%…

Tu uz absolutne nejde o vykony, tituly, iba o hry s cislami, akciami, “renome” znacky…

Lewis odisiel, tak Medak sa buchne po vrecku ze pilotovi plati tolko, co v minulosti naj pilot dostal za 5 rokov… pSycho

1 Like

Tak Ferrari dalo Hamiltonovi 700.000.000 za 3 roky. (bez bonusů)
Tak můžeš počítat. :slight_smile: :smiley:

Joppa, ďakujem za doplnenie, na tie tlmiče som aj celkom zabudol. :slight_smile:

Nico and Lewis laugh

2 Likes

No jo, takoví to byli kamarádi…

2 Likes

Jo, jo. Pamatuju si i na to reklamni video Hamiltona s Alonsem. Taky desny kamosi. :rofl:

Uplne hrdlicky, jen tak klukovsky rostacili. :grin:

4 Likes

To jsou broučci! Nejvíc mě dojímá ta spontánní upřímnost, to musí každého člověka vzít za srdce :smile: !

3 Likes

No a pak se nekdo divi ze fandim Maxovi. Tomu se neco nelibi, tak posle George na kamery tam kam slunce nesviti.

Lando, stejnej pripad. Taky je mi sympatickej.

Vidim jaky jsou na trati. Az na Bottase, vsichni gauneri.

Ted jsem taky slysel o Sennovi, ze vsechny bral za nepratele. I kdyz to nevim, to jsem jen slysel. Tehdy preci jen takove medialni pokryti jako dnes nebylo.

4 Likes

S tímhle souhlasím, Maxe i Landa mám pro tohle ráda. Těžko říct, jestli měl Senna opravdu všechny za nepřátele, nebo to zase tak úplně neplatilo, člověk tohle nemá v povaze. Podobně se vyjadřoval i Lauda, že nemá přátele, a všichni dnes víme, že to nebyla docela pravda. Nakonec i teď můžeme vidět, že piloti mají mezi sebou v různých kombinacích normální kamarádské vztahy. Jiná otázka je, jestli by se dobrovolně účastnili podobných infantilních hrátek.

3 Likes

1 Like

Zhou není gauner, je to slušnej neviditelnej kluk. :slightly_smiling_face:

2 Likes

To je strašný… Jak moc musí všichni chtít závodit v F1, že jsou ochotni se těchhle pitomostí účastnit a ještě se tvářit, že je to baví. Ale Lewis na to myslím už taky dávno dlábnul, hned, jak mohl. Ani rozdávání žertovných vánočních dárečků se neúčastní.

3 Likes

Zhou? Kdo to je? :laughing: