Pozmení FIA pred rokom 2023 technické pravidlá? Neserte do toho, odkázal Horner | Magazín F1 - F1online.sk

Pred pár dňami sa uskutočnilo pravidelné zasadnutie Svetovej motoristickej rady, na ktorom došlo k ďalším drobným úpravám pravidiel, avšak nijak významným. Ako sa však ukázalo, FIA má v úmysle niečo zmeniť, na čo reagovali šéfovia tímov so značným podráždením. Asi neprekvapí, že najviac to znervóznilo Christiana Hornera.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/69453/pozmeni-fia-pred-rokom-2023-technicke-pravidla-neserte-do-toho-odkazal-horner

Prečo sem píšeš same nenávistné komentáre ? Ved si to mysli sam pre seba a nedávaj to sem pod článok nie je to vec do diskusie ani niečo čo by bolo zaujímavé pre fanúšikov F1. Pozor !! Nefandím nikomu !! Tým čo som fandil už dáky rok nejazdia a tými sú už tiež iné.Rád sa ale ešte stále na ne pozriem a aj prečítam čo to pod článkami a samozrejme aj dáku diskusiu prečítam ale naozaj je tu viac nenávisti ako proti rusom v tej ich vojne proti západu resp. ukrajine. Si sám ? nemáš nikoho však,asi len hlúpy mobil kde píšeš svoje nahnevané a nenávistné výlevy. Naozaj by si si mal nájsť aj niečo iné ako písanie pod články lebo mi pripadáš ako Utrápený kar.

2 Likes

fia/fom si nema co pytat suhlas timov pri zmenach pravidiel a urcite nie v pripadoch ako je toto poskakovanie. ved f1 je vsetkym na smiech ako tie auta skacu, s tym f1 musi nieco robit a bez ohladu na to co si o tom mysli niekto kto si mysli, ze on s tym poskakovanim nema take problemy

tu musi rozhodovat fia/fom z pozicie sily a ohliadat sa len na zaujmy f1 a nie konkretnych timov

vzdy ten co nejake pravidla zvladne najlepsie tak je vzdy proti ich zmene a preto nieje dobre aby fia/fom az priliz prihliadala na to co chcu timy

to poskakovanie formuliek je fakt smiesne na to, ze sa f1 hrdi titulom kralovna motorsportu :slight_smile: a skacu vsetci aj RB skace
pre fia/fom musi byt prioritne odstranit to poskakovanie a nie len z bezpecnostneho hladiska, ale aj z reputacneho

Chudáci z Mercedesu šikanování FIA :joy: ještě nějaký vtip?

1 Like

Smiešny je akurát tak Mercedes, že si s tým nevie poradiť.

3 Likes

Ať se pravdila změní. Komentáře Hornera a Marka by stály za to :joy:

1 Like

Směšné jsou všechny.

Neuveritelne, ako tu podaktori dokazu prevratit realitu uplne na ruby.

1 Like

ako nevie poradit? ved je treti v sampionate. Mercedes si s tym poradil lepsie ako 7 timov.

1 Like

Vhľadom na ich permanentné vyplakávanie od prvých pretekov to zjavne nezvládli tak ako chceli.

Každopádne nejaká výrazná zmena pravidiel by bol riadny streďák celej F1 a definitívny dôkaz ako FIA chce mať Mercedes vpredu za každú cenu. Kedy sa výrazne menili pravidlá po pol roku alebo alebo roku po veľkej zmene pravidiel? Prečo v polke roku 2014 nevrátili staré motory lebo Mercedes bol príliš dominantný? Vtedy s tým samozrejme nemali problém a nechali im pravidlá o motorch ďalších 6 rokov. Vtedy nebolo treba vyrovnať štartovné pole? Výhovorky o poskakovaní sú len na smiech a krásny scapegoat na zmenu pravidiel v prospech jedného tímu.

Sezóna 2023 je ďaleko, zaujímavejšie bude premeriavanie ohybnosti podlahy od GP Francúzska…údajne niekto používa/l flexi podlahu, ktorá prekračuje povolený limit 2 mm hneď trojnásobne

Já bych nejraději aby už tady v Silverstone někdo protestoval. Tolik schůzí kde je záměr pravidla vysvětlen a stejně se to o.j.e.b.e.

“Objevily se tvrzení, že některým týmům se podařilo chytře prohnout podlahy celkem až o 6 mm, což by jim umožnilo jezdit s větším sklonem a mnohem blíže k zemi pro zvýšení výkonu bez rizika neblahých účinků nárazů do země.”

Neříkal Wolff nebo někdo, že se RB šikovně povedlo vymyslet znovu high rake?

2 Likes

Tak podľa Wolfa to týmy prekvapilo, iniciatíva vzišla od FIA. Rátam, že prehyb/opotrebenie centrálnej časti podlahy sa zo strany konkurencie fízluje asi ťažšie.

Mám děravou hlavu. :smiley:
Ale tak před týdnem nebo kdy jsem četl, že někdo říkal, že je Newey šikovnej, že se mu nějak znovu povedlo udělat trochu high rake, když by to teoreticky jít nemělo.
Teď nevím jestli to bylo v angličtině nebo češtině.

“některým týmům se podařilo chytře prohnout podlahy celkem až o 6 mm, což by jim umožnilo jezdit s větším sklonem a mnohem blíže k zemi”

Což by se od Francie týkalo (asi) jich.

Za to malinovkárom a na(r)cistovi maxíkovi museli pomôcť zmenou pravidiel v 1/3 sezóny s nepenalizovanou výmenou komponentou kvôli chabej spoľahlivosti.
Fašista dezolátsky

Aby sa Ti niečo nestalo… fašistický rasista

Kdopak nám to kopíruje Ferrari? Vzpomínám si, že nelegálně prohnutá podlaha byla právě jejích doména.

Uvidí se koho to ve Francii ovlivní, třeba se pole trochu smrskne.

No momentálne to vyzerá že majú trosku flexi podlahu RB aj Ferrari - takze ešte aby sa za zmenu nemodlili